Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

“Karagümrük Çetesi” üyesi olmak suçlamasıyla 45 yıl hapis istemiyle yargılanan ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, oyçokluğuyla tahliye edildi

Bülent CEYHAN-AHT

H AKSIZ çıkar sağlamak için kurulan örgüte (Karagümrük Çetesi) yardım etmek, 2 kez insan ticareti yapmak, cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakmak suçlarından toplam 45 yıl hapis cezası istemiyle bir yıldır tutuklu olarak yargılanan ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, dün oyçokluğuyla tahliye edildi.

Ünlü, tahliye olduğu yönündeki haberi, cuma namazı için mahkemeden izin isteyerek gittiği Metris Cezaevi’nde öğrendi. Tahliye gerekçesinde tutukluluk süresini kısaltan yasanın yürürlüğe girmesi ve suçun vasfının değişme ihtimalini gösteren mahkeme, adli tedbir uyguladı. Yurtdışına çıkış yasağı konulan Ünlü, her çarşamba polis karakoluna giderek, imza verecek. Davanın diğer sanığı Mahjuba Demirel de aynı şartlarla tahliye edildi. Davada tek tutuklu sanık olarak Barış Sezek kaldı. Tahliye kararına muhalefet şerhi koyan üye Hâkim Hikmet Şen, “atılı suçun niteliği, istenilen ceza miktarı, mağdureler arasında para hareketlerini gösteren ödeme belgeleri ve fiziki takip tutanakları, müşteki mağdur beyanlarını” gerekçe gösterdi. Mahkeme ayrıca dosyadaki eksiklerin giderilmesinin ardından duruşma günü beklenmeksizin dosyanın duruşma savcısına gönderilerek esas hakkındaki mütalaasının istenilmesine karar verdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ