Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

HAKKARİ (AHT)

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Rüzgarlı ve Bağlar köylerinin kırsalında PKK'lı gruba yönelik başlatılan operasyonlar devam ederken, Derecik beldesindeki Umurlu Karakolu'na yönelik saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

KARAKOLA SALDIRI

24 Temmuz tarihinde Şemdinli'ye bağlı Rüzgarlı ve Bağlar köyleri arasında yol kesip örgüt propagandası yapan PKK'lı gruba yönelik düzenlenen hava destekli operasyonlar tüm hızı ile devam ederken, bugün öğle saatlerinde Şemdinli ilçesinin Derecik beldesindeki Umurlu Karakolu'na PKK'lılar tarafından ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırının ardından uçaksavar ve otomatik tüfeklerle karakola ateş açan PKK'lılara güvenlik güçleri tarafından anında karşılık verilince, PKK'lı grup bölgeden kaçtı.

YİNE YOL KESTİLER

Bölgede 24 Temmuz'da başlayan operasyonlar ise hız kesmeden devam ediyor. İki gündür devam eden hava destekli operasyonların bilançosu hakkında resmi makamlardan herhangi bir açıklama yapılmazken, bir grup PKK'lının Beyyurdu köyü ile Aktütün köyü arasında bulunan Mehende bölgesinde yine yolu keserek geçen araçlarda kimlik kontrolü yaptığı öğrenildi.

Öte yandan Şemdinli'de ilçe esnafı 2 gündür bölgelerinde devam eden operasyon ve çatışmaları protesto etmek amacıyla sabah saatlerinden itibaren kepenklerini açmadı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ