Darbe Komisyonu'ndan Org. Hulusi Akar'a 10 soru
15 Temmuz'u araştıran Meclis Komisyonu, Org. Hulusi Akar'a sorularını yazılı olarak gönderdi. Daha önce komisyona bilgi veren Necdet Özel'e de soru gönderildi
ABONE OL15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Komisyonu, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'a yazılı olarak 10 soru gönderdi. Org. Akar'a 15 Temmuz günü MİT'ten gelen istihbaratın ardından alınan tedbirler ile birlikte Akıncı Üssü'nde yaşadıkları, Akıncı Üssü'nden Çankaya Köşkü'ne getirilişi ve Mehmet Dişli ile ilgili sorular soruldu. Görev süresince FETÖ'ye karşı faaliyetleri Akar'a sorulan sorular arasında yer aldı.
Akar'a yönlendirilen sorular şöyle:
1) 15 Temmuz 2016 günü Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan gelen istihbaratta MİT’e yönelik bir operasyondan söz edildiği, bunun mahiyeti üzerine MİT Müsteşarı ile görüşme yaptığınız ifade edilmektedir. Kamuoyuna intikal eden bu bilgilerden hareketle nasıl bir kanaate ulaştınız ve hangi önlemleri aldınız?