Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Yırca Mahallesi'nde, zeytin ağaçlarının kesilmesinin ardından, köylüler adına avukatları Deniz Bayram, Vali, Kaymakam, İlçe Tarım Müdürü ve İlçe Jandarma Komutanı hakkında, 'Zeytincilik Yasası gereği o alanı korumadıkları' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Ancak savcılık, Bakanlar Kurulu'nun 'Acele Kamulaştırma Kararı'nı gerekçe gösterip, kovuşturmaya yer olmadığına hükmetti.

ÜST MAHKEMEYE İTİRAZ

Ancak Danıştay'ın, 'acele kamulaştırma' için yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine, avukat Bayram, aynı kişilerin cezalandırılması istemiyle üst mahkemeye itiraz etti.Kolin Grubu, termik santralin yapılacağı Yırca Mahallesi'ndeki zeytinliklerin bulunduğu bölgeye, ilk olarak geçen eylül ayında, ardından da 7 Kasım'da kesim için 2 otobüs dolusu özel güvenlik görevlisi ve iş makinelerini gönderip, ağaç katliamı yaptı. Bölgede zeytinlerin kesilmemesi için nöbet tutan köylülerin direnişine rağmen, arazideki binlerce zeytin ağacı iş makineleriyle üzerlerindeki ürünüyle birlikte sökülüp, atıldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ