Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığından Almanya'da 3 Türk'ün ''casusluk'' iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin yapılan açıklamada, ''TİKA Başkanlığının halihazırda Almanya’da bir program koordinasyon ofisi bulunmamaktadır. Başkanlık, bugüne kadar faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde görev alanının dışına çıkmadığı gibi, faaliyet gösterdiği ülkelerin iç mevzuatına aykırı bir çalışmanın içerisinde de olmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin son zamanlarda yurt dışında gerçekleştirdiği projeleriyle dikkat çeken kurumu olan TİKA'nın iddia edilen faaliyetlerle bağdaştırılma çabası ülkemize yönelik art niyetli bir saldırıdır'' denildi.

Açıklamada, bugün bir gazetede ''Almanya ile Casusluk Krizi'' başlığıyla yer alan haberde TİKA’ya yönelik olarak gerçek dışı bilgi ve iddialarda bulunulduğu belirtildi.

TİKA'nın, Birleşmiş Milletler Şartı, OECD-DAC ilkeleri, kamusal uluslararası hukuk tarafından çerçevesi belirlenmiş uluslararası antlaşmalar etrafında barış ve huzuru tesis etmeyi amaçlayan, Türkiye'nin tüm dünyadaki barış ve esenlik arayışını temsil eden ve faaliyetleri takdirle izlenen marka niteliği kazanmış bir kamu kuruluşu olduğu ifade edildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ