Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Gerard Depardieu: Türk vatandaşı olacağım! (Gerard Depardieu kimdir?)

        Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin 70. kuruluş yılı kutlamaları için Pyongyang'a giden Ünlü Fransız oyuncu Gerard Depardieu, Aydınlık gazetesinden Levent Uluçer'e açıklamalarda bulundu.

        Pyongyang'a KDHC-Fransa Dostluk Derneği'nden arkadaşlarıyla geldiğini belirten Depardieu, Rusya vatandaşlığından başka Cezayir vatandaşlığının bulunduğunu belirterek, Türk vatandaşı da olmak istediğini söyledi.

        Depardieu, "Ekim ayında Türkiye'de olacağım ve Erdoğan'la da görüşeceğim" dedi.

        Depardieu'nün, Pyongyang'da bulunduğu süre içinde KDHC Başkanı Kim Jong Un ile görüşmesi bekleniyor.

        Gérard Depardieu Kimdir?

        Gérard Xavier Marcel Depardieu 27 Aralık 1948 tarihinde doğdu. Oscar'a aday gösterilmiş, Altın Küre Ödülü sahibi Fransız oyuncu. Depardieu Châteauroux, Indre'de, Anne Jeanne Josèphe Éliette ile metal işçisi olan René Maxime Lionel Depardieu'nün altı çocuğundan üçüncüsü olarak dünyaya geldi. Konuşma bozukluğu sebebiyle okulda yaşadığı sorunlar sonucunda dengesiz ve uyumsuz olarak nitelendirildi. On üç yaşından itibaren matbaacılık eğitimi görmeye başladı ancak eğitimini tamamlamadı.

        REKLAM

        1964'te, oyunculuk öğrenimi gören Michel Pilorgé ile Paris'e gitti. Burada izlediği bir Molière oyunu sonrasında oyuncu olmaya karar verdi. Théâtre National Populaire'de aldığı ücretsiz derslerden sonra, 1966'da Jean-Laurent Cochet'nin yönettiği École d'art dramatique'i bitirdi. Buradaki öğrenimi sırasındaki arkadaşlarından biri Claude Jade'di.

        Depadieu, yönetmen Claude Regy'nin vasıtasıyla, yönetmen ve senarist Marguerite Duras ile tanıştı ve birkaç yıl içinde onunla birlikte dört film çevirdi. Bu filmlerden Nathalie Granger (1971) ve Les Valseuses (1973), Depardieu'nün tanınmasını sağladı.

        1980lerde Depadieu, önde gelen Fransız aktörlerden biri oldu. François Truffaut'nun La Femme d'à coté filmindeki oyunculuğu ile bilinirliği arttı. İlk César Ödülü'nü Le Dernier Métro filmindeki rolüyle kazandı. 1985 civarında genç Patricia Kaas'ı keşfetmese de en azından kariyerine başlaması için cesaretlendirdi. 1990'ların başından itibaren, Jean Reno ile birlikte uluslararası prodüksiyonlarda kendini kanıtlayan ender Fransız aktörlerden biri oldu.

        Depardieu'nün en önemli işleri arasında arasında komedi oyuncusu Pierre Richard ile birlikte oynadığı, La Chèvre (1981), Les Compères (1983) ve Les Fugitifs (1986) filmlerinden oluşan komedi filmi serisi de bulunmaktadır.

        Fransa'da ve bir ölçüde Avrupa'da önemli filmlerde oynayan Depardieu'nün Amerika'daki başarı düzeyi inişli çıkışlı oldu. 1990'daki 'Yeşil Kart' (Green Card) güldürüsü ile doruk yaptıktan sonra 2000 yılındaki '102 Dalmaçyalı' (102 Dalmaçyalı) ile 'Hayatımın tatili' (Last Holiday) filmleriyle çöküş yaşadı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa