Geçiş Dönemi eserleri konu anlatımı ve özeti: Destandan Halk hikayesine Geçiş Dönemi eserleri, özellikleri
Edebiyatta Geçiş Dönemi adıyla nitelenen dönem; İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı ile İslamiyet Etkisinde Gelişen Türk Edebiyatı arasında yer alan bir ara süreci ifade etmektedir. Türklerin kitleler halinde İslam dinini benimsemeye başladığı 10. Yüzyıl ile divan edebiyatının ortaya çıkmaya başladığı 13. Yüzyıl arasında kalan döneme verilen bir isim olan Geçiş Dönemi eserleri nelerdir? Geçiş Dönemi eserleri didaktik midir? Ayrıntılar içeriğimizin devamında…
ABONE OLBir nazım birimi olarak beyitler ile dörtlüklerin birlikte kullanıldığı ve Türk Edebiyatı ile Arap-Fars kültürü arasında bir yerde konumlanan Geçiş Dönemi eserleri özellikleri nelerdir? Geçiş Dönemi eserleri hangi lehçeyle yazılmıştır? İşte, tüm detaylar…
Türk Edebiyatında Geçiş Dönemleri Eserleri
Türklerin İslamiyet dinini kabul etmeye başladığı 10. yüzyılla, Divan edebiyatının başlangıcı olarak kabul edilen 13. yüzyıl arasında İslamiyet’in etkisi altında verilmiş olan ve İslam öncesi edebiyat ile İslami dönem edebiyat arasında bir anlamda geçiş dönemi ürünleri sayılan eserler, Türk Edebiyatında Geçiş Dönemi Eserleri olarak isimlendirilmektedir. 11 ve 12. Yüzyıllarda ortaya çıkan bu eserlerde eski Türk kültürü ile Arap – Fars gelenekleri arasında yaşanan ikilik dikkat çekicidir.