Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Tuzlaspor maç SONUCU ve ÖZETİ! Galatasaray, Türkiye Kupası'nda Tuzlaspor'a yenildi! - Galatasaray Haberleri

        Ligde umduğunu bulamayan ve 13 haftada sadece 20 puan toplayabilen Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda Tuzlaspor'a yenildi. 5. tur ilk maçında 3. Lig ekibi Tuzlaspor'u ağırlayan Galatasaray, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılıların resmi maçlardaki galibiyet hasreti4 maça çıktı.

        Tuzlaspor'da Muhammed, 88. dakikada kırmızı kart görürken galibiyeti getiren golleri 53. dakikada Sadık ve 90. dakikada Umut kaydetti.

        Öte yandan Galatasaray altyapısında forma giyen 16 yaşındaki Emin Bayram mücadeleye ilk 11'de başladı ve 90 dakika sahada kaldı.

        GALATASARAY: 0 - TUZLASPOR: 2

        Stat: Türk Telekom

        Hakemler: Volkan Bayarslan, Bahtiyar Birinci, Abdullah Bora Özkara

        Galatasaray: Okan Kocuk, Nagatomo, Emin Bayram, Ahmet Çalık, Emre Taşdemir, Seri, Selçuk İnan (Dk. 65 Donk), Taylan Antalyalı, Jimmy Durmaz (Dk. 59 Belhanda), Yunus Akgün (Dk. 55 Adem Büyük), Emre Mor

        Tuzlaspor: Bayram Olgun, Tarık Mayhoş, Doğan Can Otman, Erdinç Pekgöz, Mustafa Emre Can (Dk. 82 Bülent Uzun), Sadık Baş, Muhammed Akarslan, Gökcan Kaya, Yasin Yener (Dk. 59 Murat Türkkan), Umut Sönmez, Abdullah Halman (Dk. 66 Murat Yılmaz)

        Goller: Dk. 53 Sadık Baş, Dk. 90 Umut Sönmez (Tuzlaspor)

        Kırmızı kart: Dk. 88 Muhammed Akarslan (Tuzlaspor)

        Sarı kartlar: Dk. 78 Bayram Olgun, Dk. 90+5 Sadık Baş (Tuzlaspor), Dk. 90+8 Emre Taşdemir (Galatasaray)

        MAÇIN DAKİKALARI

        15. dakikada Selçuk'un ara pasıyla savunma arkasına kaçan Emre Taşdemir, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşu yandan auta gitti.

        18. dakikada Emre Mor çalımlarla ceza sahasına sokuldu. Ardından verdiği ara pas kaleci Bayram'da kaldı.

        31. dakikada Emre Mor'un sol kanattan yaptığı ortayı ceza sahasında Yunus Akgün kafasıyla tamamlamak istedi. Vuruşu üstten auta gitti.

        32. dakikada Umut Sönmez'in ceza yayı üzerinden çektiği şut üstten az farkla auta çıktı.

        42. dakikada Galatasaray'da Selçuk'un tehlikeli bölgeden kullandığı frikiği kaleci Bayram kurtardı.

        İlk yarı golsüz beraberlikle sona erdi.

        TÜRK TELEKOM'DA ŞOK!

        53. dakikada savunma arkasına sızan Sadık Baş, kaleci Okan Kocuk'un üstünden topu aşırttı ve ağları havalandırdı.

        16'LIK EMİN BAYRAM'DAN RÖVEŞATA

        57. dakikada Galatasaray'da kullanılan köşe vuruşunun ardından uzak direkte topla buluşan Emin Bayram'ın röveşata denemesi üst direkten geri döndü.

        68. dakikada Galatasaray'da Taylan'ın ceza yayı üzerinden çektiği şutu savunmaya çarpıp kornere gitti.

        71. dakikada Adem Büyük ceza sahasında rakibini geçmeye çalışırken takıldı. Adem hakeme pozisyonda el olduğu yönünde itiraz etse de hakem oyunu devam ettirdi.

        87. dakikada Tuzlaspor'da Muhammet, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

        90. dakikada Tuzlaspor'un sağ kanattan geliştirdiği akında Umut cezsa sahasına girerken yaptığı şık vuruşla farkı 2'ye çıkardı!

        Karşılaşmanın rövanşı, 17 Aralık Salı günü Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanacak.

        MAÇTAN NOTLAR

        Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında TFF 2. Lig ekibi Tuzlaspor'u konuk eden Galatasaray, sahada yedek ağırlıklı bir kadroyla yer aldı.

        Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşmada bu sezon daha az forma şansı bulan futbolcuları görevlendirdi.

        Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de hafta sonunda Trabzonspor ile oynadığı maça göre ilk 11'de 10 değişiklikle Tuzlaspor karşısına çıktı. Japon futbolcu Yuto Nagatomo, hem Trabzonspor hem de kupa maçında ilk 11'de başlayan tek oyuncu oldu.

        Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Radamel Falcao, Ryan Babel, Florin Andone, Mario Lemina, Sofiane Feghouli, Christian Luyindama ve Şener Özbayraklı'nın yanı sıra Fernando Muslera, Marcao ve Steven Nzonzi, maçın kadrosunda bulunmadı.

        Ziraat Türkiye Kupası'na bu turda dahil olan Galatasaray, Tuzlaspor maçına Okan Kocuk, Yuto Nagatomo, Emin Bayram, Ahmet Çalık, Emre Taşdemir, Jean Michael Seri, Selçuk İnan, Taylan Antalyalı, Jimmy Durmaz, Yunus Akgün ve Emre Mor ile başladı.

        Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise Batuhan Şen, Adem Büyük, Younes Belhanda, Ryan Donk, Ömer Bayram, Mariano Filho, Erencan Yardımcı, Ercan Şirin, Süleyman Luş ve Ferhan Evren oturdu.

        EMİN BAYRAM'IN İLK MAÇI

        Galatasaray'da genç futbolcu Emir Bayram, ilk kez A takımla bir maça çıktı.

        Fatih Terim, Tuzlaspor maçında stoperde 16 yaşındaki Emin Bayram ile Ahmet Çalık'a formayı verdi.

        Sezon başında transfer edilen Taylan Antalyalı da sarı-kırmızılı forma altında ilk kez bir resmi maça ilk 11'de başladı.

        Galatasaray ile Tuzlaspor 2016-17 sezonunda da Türkiye Kupası'nda karşı karşıya gelmişlerdi. E Grubu'nda eşleşen takımlardanilk maçı Galatasaray, 2-1'lik skorla kazanmıştı. İkinci mücadelede ise Tuzlaspor, sarı-kırmızılılara 3-2'lik üstünlük kurmuştu.

        Kupanın son şampiyonu Galatasaray, bu sezon organizasyona 5. turda dahil oldu. Tuzlaspor ise 3. turda Nazilli Belediyespor, 4. turda da Karacabey Belediyespor'u eledi.

        REKLAM

        Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Radamel Falcao, Florin Andone, Ryan Babel, Christian Luyindama ve Şener Özbayraklı maçta forma giyemiyor.

        Karşılaşmanın rövanşı, 17 Aralık Salı günü Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanacak.

        TÜRK TELEKOM STADI

        Harita
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa