Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Fenerbahçe Dinamo Zagreb ile bugün 3 puan için karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertli taraftarların maçın yayıncısını araştırıyor. Bir önceki maç beIN Sports 1 ekranlarından şifreli olarak ekrana gelmişti. Peki, Fenerbahçe Dinamo Zagreb maçı şifreli mi?

FENERBAHÇE DİNAMO ZAGREB MAÇI HANGİ KANALDA?

Fenerbahçe Dinamo Zagreb UEFA Avrupa Ligi 5. maçıbeIN Sports 1ekranlarından naklen yayınlanacak. Maç şifreli olarak ekranlara gelecek.

FENERBAHÇE DİNAMO ZAGREB MAÇI SAAT KAÇTA, NE ZAMAN?

Fenerbahçe Dinamo Zagreb maçıbugünsaat20.55'te başlayacak.

KANARYA, TUR İÇİN SAHADA

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu beşincimaçında yarın sahasında konuk edeceği Hırvatistan'ınDinamoZagrebtakımını yenmesi durumunda son karşılaşmalar öncesi gruptan çıkmayı garantileyecek.

İlk 4 maç sonunda gruptan çıkmayı garantileyen liderDinamoZagreb'in 5 puan gerisinde 7 puanla 2. sırada yer alanFenerbahçe'nin, üst tura yükselmek için önemli bir avantajı bulunuyor.

Grupta üçüncü sırada yer alan Slovak ekibi Spartak Trnava'nın 3 puanı bulunurken, gruptan çıkma şansı kalmayan Belçika ekibi Anderlecht 1 puanda kaldı.

Sarı-lacivertliler, ilk maçta deplasmanda 4-1 yenildiği rakibi mağlup ederse Anderlecht-Spartak Trnavamaçının sonucuna bakmadan adını son 32 takım arasına yazdıracak.

Spartak Trnava, deplasmanda Anderlecht'e yenilmesi durumunda iseFenerbahçe,DinamoZagrebkarşısında puan alamasa bile grup ikincisi olarak yine tur atlayacak.

Slovak ekibinin, Anderlecht karşısında sahadan beraberlikle ayrılması durumunda iseFenerbahçe'ye son maçlar öncesi tur atlamak için Hırvat rakibi karşısında 1 puan yeterli olacak.

GRUPTAN HEP ÇIKTI

Fenerbahçe, "Kupa 2" olarak adlandırılan UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde daha önce yer aldığı 5 grup aşamasından da üst tura yükselmeyi başardı.

Sarı-lacivertliler, bu organizasyondaki grup aşamasını rahat geçiyor.

Fenerbahçe, 2006-2007'de UEFA Kupası adı altında oynanan organizasyonda 3. olarak bir üst tura çıkarken, 2009-2010, 2012-2013, 2016-2017'yi lider, 2015-2016'yı da ikinci bitirerek bir sonraki turda mücadele etme hakkı kazandı.

Sarı-lacivertliler, bu başarıyı 6. kez tekrarlamak için yarınDinamoZagrebkarşısına çıkacak.

FENERBAHÇE, AVRUPA'DA KADIKÖY PERFORMANSINA GÜVENİYOR

UEFA Avrupa Ligi D Grubu beşincimaçında yarın Hırvatistan'ınDinamoZagrebtakımını konuk edecekFenerbahçe, Avrupa kupalarında son dönemde evinde aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Kadıköy'de oynadığı son 15 maçta tek mağlubiyet yaşadı. Avrupa kupalarında 44. sezonunu geçiren sarı-lacivertliler, yaklaşık 3 yıldır Ülker Stadı'nda çıktığı 15 Avrupa kupası mücadelesinde 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı.

Sarı-lacivertliler, 17 Eylül 2015'te Norveç temsilcisi Molde'ye 3-1 yenildikten sonra Ajax, Lokomotiv Moskova, Braga, Monaco, Grasshoppers, Feyenoord, Manchester United, Zorya, Spartak Trnava ve Anderlecht'i mağlup etti.

Celtic, Krasnodar, Sturm Graz ve Benfica'yla berabere kalanFenerbahçe, geçen sezon ise UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya temsilcisi Vardar'a 2-1 mağlup oldu.

Söz konusu son 15 maçta kalesinde 8 gol gören sarı-lacivertliler, 8 karşılaşmada da kalesini gole kapattı.

GRUPLARDA KADIKÖY'DEKİ SON 5 MAÇTA KAZANDI

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında sahasında çıktığı son 5 karşılaşmayı da kazandı.

Sarı-lacivertliler, 2016-2017 sezonunda "Kupa 2"de grup aşamasında Feyenoord, Manchester United ve Zorya'yı eli boş gönderdi. Bu sezon da UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele eden sarı-lacivertliler, Spartak Trnava ile Anderlecht'i 2-0 yendi.

Fenerbahçe, bu 5maçın 4'ünü ise gol yemeden kazanarak savunmasıyla da ön plana çıktı.

İÇ SAHADA 112 MAÇTA 56 GALİBİYET

Fenerbahçe, taraftarı önünde Avrupa kupalarında oynadığı 112 maçta 56 galibiyet elde etti.

İç sahadaki ilk Avrupa kupasımaçında 13 Eylül 1959'da Macaristan'ın Csepel takımıyla 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, ev sahibi olduğu 112 karşılaşmanın 24'ünde berabere kaldı, 32'sinde de yenildi.

Bu maçlarda rakip fileleri 165 kez havalandıranFenerbahçe, kalesinde 121 gol gördü.

Sarı-lacivertlilerin, Avrupa kupalarında ev sahibi olarak çıktığı maçlar ve aldığı sonuçların tablosu şöyle:

Organizasyon O G B M
UEFA Kupası 27 14 4 9
UEFA Avrupa Ligi 29 17 8 4
Şampiyon Kulüpler Kupası 16 6 3 7
UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme 16 7 6 3
UEFA Şampiyonlar Ligi 20 9 2 9
Kupa Galipleri Kupası 4 3 1
TOPLAM 112 56 24 32

TRABZONSPOR YENİLGİSİNİ UNUTTURMAYA ÇALIŞACAK

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor deplasmanında aldığı yenilgiyi, Avrupa'da tur atlayarak taraftarına unutturmaya çalışacak.

Ligde 15. sırada bulunan ve tarihinin en kötü sezonunu geçiren sarı-lacivertliler, performansıyla taraftarını üzdü.

Avrupa kupalarına da kötü bir başlangıç yapan ve UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Benfica'ya elendikten sonra UEFA Avrupa Ligi'nde de ilkmaçındaDinamoZagreb'e farklı kaybeden sarı-lacivertliler, bu kulvarda son 3 maçta toparlanarak 7 puan topladı.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE 113. KEZ SAHADA

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 5. hafta mücadelesindeDinamoZagrebile mücadele edecek olanFenerbahçebu karşılaşma ile UEFA Avrupa Ligi’ndeki 113.maçına çıkmış olacak.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu 5. hafta karşılaşmasında Hırvatistan temsilcisiDinamoZagreb’i ağırlayacak. Sarı-lacivertliler, oynayacakları bu mücadele ile UEFA Avrupa Ligi’nde 113. karşılaşmasına çıkacak.

LİGDEN SONRA MORAL ARIYOR

Süper Lig’de Trabzon deplasmanında alınan mağlubiyet ile yara alanFenerbahçe, Avrupa’daDinamoZagrebkarşısında moral arayacak. Sahasında karşılaşacağı Hırvat temsilcisine ilk maçta 4-1’lik skorla mağlup olan sarı-lacivertli ekip, Kadıköy’de 3 puan alarak D grubundaki yerini sağlamlaştırmak istiyor.

FENERBAHÇE, AVRUPA'DA 227. KEZ SAHADA

UEFA Avrupa Ligi D Grubu beşinci haftamaçında yarın Hırvatistan'ınDinamoZagrebtakımını konuk edecekFenerbahçe, uluslararası arenada 227.maçına çıkacak.

Avrupa kupalarında 44. sezonunu geçiren sarı-lacivertliler, daha önce oynadığı 226 karşılaşmada 83 galibiyet, 47 beraberlik alırken, 96 maçta da sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Bu maçlarda rakip filelere 282 gol gönderenFenerbahçe, kalesinde ise 334 gol gördü.

Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki performans tablosu şöyle:

Organizasyon O G B M A Y
UEFA Kupası 54 18 10 26 72 91
UEFA Avrupa Ligi 58 30 16 12 80 55
Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 33 9 4 20 30 70
UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme 32 12 10 10 47 37
UEFA Şampiyonlar Ligi 40 11 6 23 42 70
Avrupa Kupa Galipleri Kupası 9 3 1 5 11 11
TOPLAM 226 83 47 96 282 334

KUPA 2'DE 112. MAÇ

Fenerbahçe, "Kupa 2" olarak adlandırılan UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde daha önce 112 maça çıktı.

Bu kulvarda daha önce oynadığı karşılaşmalarda sarı-lacivertliler, 48 galibiyet, 26 beraberlik ve 38 yenilgi aldı.

Fenerbahçe, söz konusu maçlarda rakip fileleri 152 kez havalandırırken, kalesindeki 146 gole engel olamadı.

FENERBAHÇE TEKNİK SORUMLUSU ERWİN KOEMAN MAÇTAN ÖNCE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

FenerbahçeTeknik Sorumlusu Erwin Koeman,DinamoZagrebmaçıöncesi grupta ikinci sırada olduklarının altını çizerek, "Yarın kazanarak gruptan çıkmayı garantilemeliyiz" ifadelerini kullandı.

FenerbahçeTeknik Sorumlusu Erwin Koeman, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'ndaDinamoZagreb'le oynanacak olan karşılaşma öncesinde konuştu. Gruptaki durumlarını bildiklerini söyleyerek sözlerine başlayan Koeman, "DinamoZagrebbirinci sırada biz ise ikinci sıradayız. Yarın bir üst tura yükselmeyi garantileme şansımız var. Hedefimiz bu olmalı ve hedefimiz de bu. Son derece açık" diye konuştu.

Takımın 3 Ağustos'ta dahil olduğunu da ifade eden Koeman, "Sezon başında 6-7 haftalık bir dönemi kaçırdım. En önemli haftalar o haftalardı. Ben ilk başladığımda Benficamaçına çok yakındık. Bugüne kadar çok şey gördüm. Bunların bazıları iyi şeyler, bazıları daha az iyi şeyler ve bazıladı da iyi olmayan şeyler. Bunları basına söylemek istemiyorum. Ben neler gördüğümü biliyorum" açıklamasını yaptı.

KAZANIRSAK STRESİMİZ DAHA AZ OLACAK

Takımdaki geleceğiyle ilgili olarak konuşan Erwin Koeman, "Herkes neler olacağını bilmek ister. Bu soruyu üstlerime sormanız gerekiyor. Şu anda buradayız ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu durum oyuncular için sıkıntı oluşturmamalı. İşimiz performans göstermek. Bu takımı bir şekle sokabilmek için Chris'le birlikte elimizden geleni yapıyoruz. Pozisyonlarımızı biliyoruz, çok şey yapmamız gerekiyor. Milli arada 15 oyuncumuz dünyanın farklı noktalarına seyahat etti. Yarınki galibiyet çok önemli. Kazanmamız halinde kafamızdaki stres daha az olacaktır" dedi. Çok şey görmesiyle ilgili olarak sorulan soruyu da yanıtlayan Koeman, "O kısımla ilgili bir şey söylemeyeceğim, özel bir konu. Herkes kötü bir şey söylediğimi sanıyor. Ben gördüklerimden bir sonuç çıkardım. Son derece açık benim kafamda" ifadelerini kullandı.

Takımdaki son durumla ilgili konuşarak sözlerini sürdüren Hollandalı çalıştırıcı, "Pazar günü bir mağlubiyet aldık, çözmemiz gereken durumlar var. 8 maç vardı bizi bekleyen. Biz bu maçlara çıkmaktan memnunuz. Zor bir durumdayız ama maçlara çıkmak istiyoruz. Maçlara çıkmak bize iyi gelecek" diyerek sözlerini noktalamış

DİNAMO ZAGREB TEKNİK DİREKÖTÖRÜ BJELİCA MAÇTAN ÖNCE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda yarınFenerbahçeile karşılaşacak olanDinamoZagreb'de Teknik Direktör Nenad Bjelica galibiyet için geldiklerini belirtirken, daha önce Galatasaray forması da giyen yıldız oyuncu Izet Hajrovic, "Bu şehri seviyorum" diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi'ndeFenerbahçeile deplasmanda karşılaşacak olanDinamoZagreb'de Teknik Direktör Nenad Bjelica ve yıldız oyuncu Izet Hajrovic, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Fenerbahçe'nin ligde zor durumda olmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Bjelica, "Fenerbahçe'nin iç işleri bizi ilgilendirmez. Biz buraya galibiyet için geldik. Galibiyet almak için yarın akşam sahada olacağız. Biz her zaman en güçlü takımımızla lig veya Avrupa ayırt etmeden yola çıkıyoruz. Her daim 3 puan için oynuyoruz. Bizim tek bir amacımız var, o da galibiyet" ifadelerini kullandı.

HAJROVİC FENERBAHÇE DAHA KALİTELİ OYUNCULARA SAHİP

Daha önce Galatasaray forması da giyen Izet Hajrovic, sarı-kırmızılı ekiple yaşadığı olaylı yol ayrımıyla ilgili sorulan soruya, "Net olarak buna cevap vermek istemiyorum. Galatasaray'da oynadım ve mutluydum ama bazı sıkıntılar oldu. Konunun detaylarına girmek istemiyorum" dedi.Fenerbahçemaçını değerlendiren Hajrovic, "Bu şehri çok seviyorum. Bu şehirde bana saygı duyuyorlar.Fenerbahçe'nin kendi liginde zor durumda olduğunu biliyoruz. Belli kaliteleri var ve zorlanacağız fakat kazanmak istiyoruz.Fenerbahçekendi seyircisi önünde oynayacak. Olumsuz bir durumda olsalar da belli bir kaliteleri var. İyi maç çıkarmaya çalışacaklar. Bizim de tedbirli olmamız gerekiyor. Biz bu grupta gereken başarıya gösterdik ve buna devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ