Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Fecri Sevilen'den şikayetçi olan 4 kadın, benzer tipoloji

        Türkiye iki gündür ünlü jinekolog Prof. Dr. Fecri Sevilen davasını konuşuyor. Prof. Sevilen, iki genç kadının "nitelikli cinsel saldırı" şikayetiyle tutuklanmasının ardından adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. Hakkında 25 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlanan Sevilen'e dava açan iki kadınla konuşmuş, iddialarını tüm çarpıcı yönleriyle kamuoyunun dikkatine sunmuştum.

        JİNEKOLOG KONUŞTU

        İki kadın, "Olmayan bir hastalık uydurarak bizi taciz etti" iddiasında bulunuyordu. Bu suçlamanın ardından Prof. Dr. Sevilen’i arayıp kendisine cevap hakkını kullandırmıştım. Sevilen, “İddialar tamamen asılsız ve hayal ürünü. 35 yıllık profesörüm, tıbben ne yaptığımı biliyorum ve müsterihim” demişti.

        20 YIL ÖNCEKİ İDDİA

        Bu iki kadınla yaptığım röportajımın ardından başka bir kadın da “20 yıl önce ben de aynı doktorun tacizine uğradım” şikayetiyle davaya müdahil oldu. Şikayetçi iki genç kadının konuyu yargıya taşıması üzerine de başka bir kadın daha “Ben de benzer bir taciz yaşadım” diyerek davaya katılmıştı.

        ŞİKAYETÇİ 4 KADIN

        Yani 4 kadın, Prof. Dr. Sevilen hakkında "nitelikli cinsel saldırı" iddiasında bulunuyor. Bu kadınların kimlikleri, isimleri elbette bizde saklı fakat 4 kadına da bakıldığında ortaya belirgin bir tipoloji çıkıyor. Bu 4 kadın da esmer, orta boylu, zayıf, yani minyon yapıda.

        "BÖYLE BİR TEST YOK"

        Bu arada doktorun öne sürdüğü test için Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman, Habertürk yazarı Ceyda Erenoğlu'na “Eğer hastaların anlattığı gibi bir olay yaşandı ise bu çok büyük bir talihsizliktir. Çünkü anlatılan şey ne tababet ahlakına ne de Hipokrat yeminine uyan bir durum değildir. 'Orgazm sıvısı testi' diye bir test yoktur" dedi.

        TARTIŞMA YARATTI

        Kamuoyunu sarsan taciz iddiası Habertürk TV'de Eren Eğilmez'in moderatörlüğünde yayınlanan Gerçek Fikri Ne Programı'nda da gündeme geldi. İşte o tartışma...

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa