Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İş dünyası, markalar, reklam, medya ve iletişim dünyasından gelen katılımcıları “Sınır Tanımayan Fikirler” temasıyla buluşturan Brand Week İstanbul’un üçüncü gününde medyada dijital dönüşüm oturumu gerçekleştirildi.

“Medya 4.0: Dijital Devrim Sonrası Medya” isimli oturuma Ciner Bilgi Grubu Başkanı ve Dijital Yayınlar Genel Müdürü Dr. Mahmut Kurşun, Habertürk Yazarı Fatih Altaylı ve Haberturk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas katıldı.

Read more!

Oturumun açılış konuşmasını yapan Dr. Mahmut Kurşun şu değerlendirmeleri yaptı: “Şubat 2017 itibarı ile dijital yayınlarımızı yeniden yapılandırma çalışmalarını başlattık. Sayın Medya Grup Başkanımız Kenan Tekdağ'ın de ciddi destekleriyle mesai saatlerinden, veriye dayalı habercilik anlayışına kadar çok ciddi bir dönüşüm gerçekleştirdik. Aslında "Democratising the Data" diye tabir edilen verilerin daha doğrusu verilerden ulaşılabilecek içgörülerin (insight) tüm editoryal, yönetim, ve yazılım ekiplerinin erişimine açılması ile bambaşka bir dönemin kapısını açtık. Ve 39 milyon oturumla başladığımız yolculuğumuzu 13 ay gibi bir süre içinde 129.9 milyon gibi bir rakama taşımayı başardık. Yani özetle 13 ayda erişimimizi 3.3 katına çıkarmayı başardık. Yani yüzde 233 büyüdük. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye internet nüfusunun yüzde 44'üne erişebilen bir Habertürk var. Son 5-6 aydır aylık internet erişiminde birinci sıradayız. Ha keşke önemli bir rakibimiz de bu ölçümleme içinde olsaydı, kendimizi onunla da karşılaştırabilseydik. Ancak Deloitte firması tarafından denetlenen IAB Türkiye internet ölçümleme araştırmasında uzunca bir zamandır rakibimiz bulunmuyor. Bugün baktığımızda oturum sayımız açısından USA Today ile benzer seviyelerdeyiz, hedefimiz bunu da katlayarak Washington Post ve NY Times'ın 250 milyonu aşan oturumlarına ulaşmak.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ