Ramazan Bayramı'nda alternatif tatil mekanı olan, tarihin en eski uygarlıklarından Hitit medeniyetinin izlerini taşıyan Çorum, ziyaretçilerini bekliyor.
Kalabalıktan sıkılıp, bayram tatilini değerlendirmek isteyenler, günübirlik gezilerle tarihin en eski medeniyetlerinden Hitit uygarlığına ait izlere tanıklık edebilir.
Eski Doğu'nun büyük güçlerinden olan Hititler'in başkenti Hattuşa, Çorum'un Boğazkale ilçesinde bulunurken, Hititler'in dini tören ve sanat merkezi olan Alacahöyük ise Ankara'ya sadece 160 kilometre uzaklıkta.
Bu tarihi mekanları görmek için yola çıkanlar Sungurlu-Çorum kara yolunun 5. kilometresindeki tesislerde meşhur Tokat kebabını yiyerek yollarına devam edebilirler. Buradaki molanın ardından Sungurlu-Çorum kara yolunun 6. kilometresinden sağa dönüş yaparak, yaklaşık 18 kilometre mesafedeki Boğazkale ilçesine geçip, yaklaşık 7 bin yıl önce kurulan Hititlere ait Hattuşa ve Yazılıkaya bölgelerini gezebilir ve Hititlerin yaşam şekillerini görebilirler.