Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

EBRU ERDOĞAN/HABERTÜRK

HD İskender, HD Döner, Tadım Pizza, Dede Köfte ve Pidem markalı restoranları bulunan HD Group, her yıl yüzde 25'in üzerinde büyüyerek 100 restoranlı bir zincir haline geldi. Bin 600 çalışanı olan grubun bu yıl ciro hedefi, 170 milyon lira.

'KALİTE ARTACAK'

İskender ve dönerde kullandıkları etin antrikot, kontrfile, bonfile ve nuar kısımlarından oluştuğunu anlatan HD Group'un patronu Hakan Levent Demirağ, 1 Mart'tan itibaren uygulamaya konacak ve kırmızı ete diğer etlerin karışımlarını engelleyecek yönetmeliğin, kaliteyi artıracağını belirtiyor. Ete kaya tuzundan başka koruyucular da dahil hiçbir şey eklemediklerini vurgulayan Demirağ, "Sektörde ete tavuk eti, sakatat gibi farklı ürünler karıştıranlar var. Yeni yönetmelik bunun önüne geçecek. Biz, restorana tavuğun girmesini engellemek için çalışanların yemesini bile yasakladık" diye konuşuyor.

Hukuk mezunu olan Demirağ, ilk restoranı 1995'te Çetin Emeç Bulvarı'nda açmış. Kendilerine ait olan ve THY'nin ofis olarak kiralamak istediği binada "Ne yapabiliriz" diye düşündüklerini anlatan Demirağ, "İskender o zaman en çok tercih edilen ürünlerden biriydi. Biz de patlıcanlı, mantarlı gibi farklı iskenderler yaptık. O kadar sevildi ki, bir gecede 2 bin 200 kişiyi ağırladığımız oldu" diye konuşuyor. 18 yıllık zaman diliminde köfte pide ve pizza gibi farklı alanlara da girdiklerini dile getiren ve yönetimi oğlu Kaan Demirağ'la birlikte yürüten Demirağ, yıllık müşteri sayısının 10 milyona ulaştığını kaydediyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ