Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Kamuda eşit işe eşit ücret politikası üzerinde çalışan hükümet, bir adım da 'torba yasa' ile attı. Yıllardır aile yardımından mahrum edilen 300 bin sözleşmeli personelin mağduriyeti giderildi.

İlk kez eşi çalışmayan sözleşmeli memura aylık 113 lira aile yardımı ödenmesi karara bağlandı. İkisi 6 yaş üstü, ikisi 6 yaş altı dört çocuğu olan sözleşmelinin martta alacağı maaş farkı 609 lirayı bulacak. Aile yardımında olduğu gibi çocuk yardımında da iki aylık fark, geriye dönük olarak ödenecek.

Sabah'ta da yer alan habere göre, sayıları 300 bini bulan sözleşmeli memurun yüzü, mart maaşında gülecek. 'Torba yasa' ile aile yardımına hak kazanan sözleşmeliye, bu ay toplu ödeme yapılacak. Maliye Bakanlığı'nın genelgesine göre yasanın 1 Ocak 2011'den itibaren geçerli olduğu dikkate alınarak sözleşmeli personele, iki aylık aile yardımı farkı mart maaşıyla birlikte verilecek. Ayrıca Maliye'nin genelgesiyle sözleşmeli personele çocuk yardımı verileceği de ortaya çıktı. 'Torba yasa'da aile yardımı ödeneği yer alırken bunun çocuk yardımını kapsayıp kapsamadığı tartışma konusuydu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ