Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

GAZETE HABERTÜRK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, PKK’nın peş peşe saldırı düzenlediği Kerkük- Yumurtalık Petrol Boru Hattı’nda birden fazla noktada bombalı düzenek tespit edildiğini açıkladı. Bakanlık, bu saldırılar ile PKK’nın bölgedeki Kürtlerin refahı ve geleceği için en büyük engel olduğunu ispat ettiğini vurguladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kerkük-Yumurtalık’ta petrol akışının PKK’nın sabotajı ile 17 Şubat’ta durduğu anımsatılarak, son olarak da İdil’de boru hattına saldırı düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada, “Petrol akışı olmadığı için yangın yaşanmadı. Ayrıca güvenlik güçlerimiz hat üzerinde birden fazla noktada bombalı düzenek tespit etti. Yaşanan gelişmeler terör örgütünün bölgesel istikrarı ve işbirliklerini hedef almak için her tür girişimde bulunabileceğini, uluslararası ticaret için büyük bir tehdit olduğunu bir kez daha gösterdi. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin en önemli gelir kaynağı olan Kerkük-Yumurtalık Petrol Hattı’na yapılan bu saldırılar, terör örgütü PKK’nın bölgedeki Kürtlerin refahı ve geleceği için en büyük engel olduğunu ispat etti” denildi. Açıklamada, boru hattında ortaya çıkan hasarın ivedilikle giderilmesi için çalışmalar başlatıldığı kaydedilirken, “Hattın güvenliği için de gerekli önlemler alındı. Sevkıyatın en kısa zamanda tekrar başlatılması öngörülüyor” denildi.

14 ŞUBAT'TAN BU YANA PETROL AKMIYOR

PKK’nın, 17 Şubat’ta Kerkük-Yumurtalık boru hattına yaptığı saldırı sonrasında petrol akışı kesildi. O tarihten bu yana petrol akışı yapılmadığı için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) her gün 15 milyon dolara yakın bir zarar yazıyor. PKK’nın, Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı’na saldırısı, ekonomik yönden zor bir dönemden geçen IKBY’nin sert tepkisiyle karşılaştı. IKBY, bölgede yaşanan ekonomik krize işaret ederek, “Bu saldırı Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan halkın rızkına yöneliktir” demişti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ