Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Dünyada 1.1 milyar, Türkiye'de ise 17 milyon sigara içicisi olduğu, dünyada her yıl sigaraya bağlı ölenlerin sayısı 4,5 milyonu bulurken, bu konuda önlem alınmazsa 2025 yılında bu sayının 10 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Trabzon'da Aile Hekimleri sigara içen vatandaşlara sigarayı bıraktırma konusunda harekete geçti. Aile Hekimi Dr. Tamer Çoban, 2 aydır haftada yarım gün sigara bırakma poliklinik hizmeti vermeye başlamasının ardından şuana kadar 12 kişinin sigarayı bırakmasını sağladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde sigarayı bırakmaya yönelik bilincin geliştirilmesi ve bu konuda duyarlılığın artması amacıyla sigara bıraktırma poliklinikleri açılıyor. Trabzon ilinde birinci basamak sağlık kuruluşu olan aile sağlığı merkezinde Sigara Bıraktırma Polikliniği'nde sigara bırakmak isteyen vatandaşlara sigaranın zararları ve bırakma yöntemleri konusunda danışmanlık hizmeti ve sigara bıraktırma hakkında Sağlık Bakanlığı'nın öngördüğü şekilde tedaviler düzenlenerek ilaçlar ve bantlar ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ