Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ateşi Mısır'da yakamadılar | Dış Haberler

        Polis kaynakları, başkent Kahire'nin kuzeyinde Nil Deltası'ndaki Menufya bölgesinde bir şirkette çalışan iki işçinin, işverenin işten çıkarmalarını protesto için kendini yakmak istediğini belirtti.

        Vücutlarında yanıklar oluşan iki işçi, hastaneye kaldırılırken, Mısır'da pazartesi gününden bu yana kendisini yakma girişiminde bulunanların sayısı 5'e yükseldi.

        Tunus'ta 17 Aralıkta tezgahı elinden alınan bir seyyar satıcının kendini yakması ve ardından hayatını kaybetmesinin tetiklediği olaylar, Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin 23 yıllık rejiminin yıkılmasıyla sonuçlanmış, bu arada Cezayir'de 8 ve Moritanya'da 1 kişi kendini yakma girişiminde bulunmuştu.

        Mısır'da pazartesi bir kişi, meclis binası önünde kendini yakma teşebbüsünde bulunmuş, bir polisin alevleri söndürmesinden sonra hastaneye kaldırılmıştı.

        Ertesi günü 40 yaşlarında bir avukat başbakanlık binası önünde kendini yakma girişiminde bulunmuş, İskenderiye kentinde de genç bir işsiz ağır yanıklarından dolayı hayatını kaybetmişti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa