Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Defalarca kalbi duran Karl Wiggins

        Teksas'ta yaşayan 54 yaşındaki Karl Wiggins, kalbi rastgele durduran 'inilti ölüm' olarak bilinen nadir görülen, genetik ani ölüm sendromu tanısı aldı.

        DİREKSİYON BAŞINDA KALP KRİZİ GEÇİRİNCE...

        İngiliz gazete Daily Mail'de yer alan habere göre; Karl Wiggins, mart ayında araba sürerkenbirden kendinden geçti. Arabanın kontrolünü ele geçiren annesi sayesinde bir yere çarpmaktan kurtuldu. Bu durumu gören bir kişi tarafından ambulans arandı. Olay yerine gelen sağlık memurları kalbi duran adamı canlandırmaya çalıştılar ancak başarısız oldular.Hastaneye kaldırılan Wiggins, doktorlar tarafından canlandırıldı.

        Kalp krizi sonrası kalbi durduktan sonra iki kez ölü olarak ilan edilenWiggins'inBrugada sendromu olarak bilinen nadir, genetik bir durumdan muzdarip olduğunu keşfetti.

        REKLAM

        Uzmanlar, Bir tür ani ölüm sendromu olan Brugada sendromunun, kalbin alt bölmelerinde meydana gelen kalıtsal kalp ritmi bozukluğu olduğunu açıkladı.

        BU BELİRTİLERE DİKKAT!

        Bu hastalıkta kalbin alt bölmelerinde düzensiz ritimler oluşuyor ancak belirtiler farkedilemiyor.Wiggins'e, kalp atışı düzensiz olduğunda ona elektrik şoku verecek bir defibrilatör takıldı.

        Uzmanlar, pek çok hastanın bu sendromdan muzdarip olduklarını bilmediklerini ve belirgin belirtiler olmadığı için de hastalığın teşhis edilemediğini söyledi.

        Baş dönmesi, bayılma, düzensiz kalp atışları ve nefes alma zorluğu gibi bir belirtiler Brugada sendromuna işaret ediyor olabilir.

        Nadir Hastalıklar Ulusal Organizasyonu, ani ölümün bu hastalığın ilk belirtisi olduğunu duyurdu.

        Haberi Hazırlayan: Demet Demirkır
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa