Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mansur Yavaş görüştü - Haberler

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ı saat 13.30'da Beştepe'de kabul etti. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

        Görüşmede, Yavaş'ın Ankara'nın yaşadığı sorunları, yapılması gereken düzenlemeleri aktarması bekleniyordu.

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşen Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, görüşmeye ilişkin bilgiler aktardı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ile daha önceden randevulaşan Yavaş, belediyenin 11 projesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktaracağını söyledi. Görüşmede belediyeye otobüs alımı için imzalanması gereken belgelerin de masada olduğu da belirtildi.

        Diğer yandan 20 Ekim'de Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne geçecek olan Ankapark'ın da gündeme geldiği belirtildi.

        REKLAM

        427 MİLYON LİRALIK KREDİ

        Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ'ye 472 milyon lira kredi verilmesini tartışmalar sonrasında onaylamıştı.

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’ın Belediye Meclisi gündemine getirdiği ve reddedilen “su altyapısı kredisi”ne verilen “ret” kararını mahkeme kamu yararı ile hizmet gerekleri yönünden hukuka uygun olmadığını belirtmişti.

        Belediye Meclisi'nde tekrar görüşülen krediye onay çıkmış, ihale için süreç başlamıştı.

        Projeyle Ankara'nın asbestli su boru hatlarının yenilenmesi amaçlanıyordu.

        ABB'DEN AÇIKLAMA

        Ankara Büyükşehir Belediyesi görüşme sonrası yazılı açıklama yaptı:

        "Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etmiştir. Toplantıda Başkent Ankara'nın kent sorunları, yapılması planlanan projeler ve kimi alanlarda bürokraside yaşanan tıkanmaların aşılmasına dair başlıklar ele alınmıştır.

        Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, kentimizin asırlık çınarı MKE Ankaragücü’nün mali sıkıntıları, fuar alanı inşasında yaşanan sorunlar ve Gençlik Parkı’nın yeniden Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri konularında görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Görüşmede Sayın Cumhurbaşkanı’na başta su altyapı ve arıtma projeleri olmak üzere önemli projeler hakkında bilgi verilmiştir. Otobüs kredisi kullanımı, metro projeleri ve yeni yolların açılması gibi başlıklarda ilgili bakanlıklar ve bürokraside yaşanan tıkanmaların aşılması için destek talebinde bulunulmuştur.

        Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Ankara’nın projelerine ve ihtiyaçlarına olumlu yaklaşımları nedeniyle teşekkürlerini sunarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden ayrılmıştır."

        GÖRÜŞME OLUMLU HAVADA GEÇTİ

        Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan- MansurYavaş görüşmesinin olumlu bir havada geçtiği belirtiliyor. Görüşmeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi olduğunu belirten kaynaklar randevu sonrası Mansur Yavaş'ın CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu ayrıca bilgilendirecek.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa