Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Esra TÜRKER/BURSA, (DHA)BURSA'nın Osmangazi ilçesinde kırmızı ışıkta geçen tur minibüsü, hafif ticari araç ile hasta nakil aracına çarparak takla attı. Kazada minibüs sürücü Abdurrezzak Çava (22) hafif yaralandı. Minibüsün kırmızı ışıkta geçtiği anlar ise güvenlik kamerası yansıdı.

        Kaza, saat 10.30 sıralarında Tayakadın Mahallesi Haşim İşcan Caddesi'nde meydana geldi. Kırmızı ışıkta geçen Abdurrezzak Çava yönetimindeki 34 BZ 3989 plakalı tur minibüsü, kavşaktan dönüş yapan Aşkın Demirel (53) yönetimindeki 16 AJV 798 plakalı hafif ticari araca, ardından da yan yoldan caddeye çıkan Cüneyt Dinder (31) idaresindeki 16 EK 102 plakalı hasta nakil aracına çarptı. Yaya geçidindeki kaldırıma çarparak takla atan minibüs, yan yattı. Kazada, kendi imkanlarıyla araçtan sürücü Çava, hafif yaralandı.

        İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahale sonrası Çava, tedbir amaçlı ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çava'nın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        'BİRDEN SON SÜRAT ÖNÜME ÇIKTI'

        Kavşaktan dönüş yaptığı sırada minibüsün önüne çıktığını belirten sürücü Aşkın Demirel, "Dönüyordum, birden son sürat önüme çıktı. Zaten arkasına dokunmuşumdur sonra takla attı" dedi.

        Diğer sürücü Cüneyt Dinder ise "Tam dönerken yeşil yandı. Birden oldu, anlamadım. Birden vurunca, hastalar da korktu zaten" diye konuştu.

        Hasta nakil aracında kızı Rümeysa Karataş (30) ile birlikte bulunan Nimet Karataş (56) da "Pat etti, sanki bomba atarsın, aynı öyle. Çocuğun fren yapması ile vurması bir oldu. Benim MS hastası kızım var, onu hastaneye götürüyorduk" ifadelerini kullandı.

        Minibüsün kırmızı ışıkta geçtiği anlar ise güvenlik kamerası yansıdı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)DHA-Güvenlik Türkiye-Bursa / Merkez Esra TÜRKER

        2022-09-13 11:51:29

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa