Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'da dağ yöresi köylerinin geleneksel eğlencesi "Danışık Gecesi" düzenlendi.

        Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi'ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DAĞ-DER) Kültür Merkezi'nde Bursa Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Müze Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen gecede dağ yörelerinin eğlence geleneğine dair etkinlikler yapıldı.

        Danışık kültürüne "UNESCO Kültür Mirası" statüsü kazandırılması amacıyla düzenlenen geleneksel sohbet toplantılarının ardından programa katılanlar, hem dağ yöresi sohbetlerindeki orta oyununu izledi hem de geleneksel oyun havalarına eşlik etti.

        Etkinliğe AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, DAĞ-DER Onursal Başkanı Prof. Dr. Ali KAYA, UNESCO ve STK'lerin temsilcileri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa