Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Beşiktaş Bayern Münih maçı özeti 1-3 - Futbol Haberleri
        ŞAMPİYONLAR LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - BAYERN MÜNİH MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Tarihinde7 kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde en parlak sezonunu yaşayan ve tüm rekorları kıran temsilcimiz Beşiktaş,Şampiyonlar Ligi son 16 turunda 5-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında Almanya temsilcisi Bayern Münih'e 3-1 mağlup oldu. Devler Ligi'ne veda eden Siyah-Beyazlılar, Vodafone Park'ta 12 maç sonra kaybetti.

        Mücadelenin 18. dakikasındaBayern Münih, Thiago Alcantara ile 1-0 öne geçti: Sağ çaprazda topla buluşan Thomas Müller ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Gelen topa hareketlenen Thiago altıpas çizgisi üzerinden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu. Mücadelenin ilk 45 dakikası bu sonuçla tamamlandı.

        İkinci yarının hemen başındaBayern Münih, Gökhan Gönül'ün kendi kalesine attığı gol ile farkı ikiye çıkardı: Rafinha'nın ortasında Gökhan Gönül, ters bir vuruşla topu kendi ağlarımıza gönderdi: 0-2.

        59. dakikada Beşiktaş, Vagner Love ile durumu 2-1'e getirdi: David Alaba'dan topu çalan Gökhan Gönül bekletmeden pasını ceza sahası içi sağ çaprazına hareketlenen Vagner Love'a gönderdi. Golcü oyuncu düşerken yaptığı vuruşla, meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu.

        84.dakikada Sandro attığı golle maçın sonucunu ilan etti: 1-3.

        5-0'ın rövaşında rakibine 3-1 mağlup olan Beşiktaş, Vodafone Park'ta Devler Ligi'ne taraftarının alkışlarıyla veda etti...

        Maç sonu tribünler "Başın öne eğilmesin aldırma Kartal aldırma" tezahüratlarıyla inledi.

        BEŞİKTAŞ: 1 - BAYERN MÜNİH: 3

        STAT: Vodafone Park

        HAKEMLER: Michael Oliver, Stuart Burt, Simon Bennett

        BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Gökhan Gönül, Necip Uysal, Medel, Caner Erkin, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan (Dk. 60 Hutchinson), Lens (Dk. 60 Talisca), Vagner Love (Dk. 75 Babel), Mustafa Pektemek

        BAYERN MÜNİH: Ulreich, Rafinha, Boateng, Hummels (Dk. 46 Süle), Alaba, Vidal, Martinez, Alcantara (Dk. 35 James Rodriguez), Müller, Ribery, Lewandowski (Dk. 68 Wagner)

        GOLLER: Dk. 18 Alcantara, Dk. 46 Gökhan Gönül (kendi kalesine), Dk. Wagner (Bayern Münih), Dk. 59 Vagner Love (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 47 Hummels, Dk. 42 Boateng, Dk. 63 Rafinha (Bayern Münih), Dk. 64 Hutchinson, Dk. 71 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)

        AVRUPA PERFORMANSI
        AVRUPA PERFORMANSI Beşiktaş, Avrupa kupalarında 204. kez mücadele etti. Temsilcimiz, Avrupa'da yaptığı 204 müsabakada, 77 galibiyet, 44 beraberlik ve 83 mağlubiyet aldı. Avrupa kupalarında rakip fileleri 265 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde 293 gol gördü.

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        10. dakikada Bayern Münih'in kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Alaba'nın şutunda Tolga Zengin meşin yuvarlağı direk dibinden çıkardı.

        18. dakikada Bayern Münih'in golü geldi. Vidal'in pasıyla sağ tarafta topla buluşan Müller'in ortasında Alcantara meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

        30. dakikada sol kanatta topla buluşan Quaresma'nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutta meşin yuvarlak farklı şekilde dışarı çıktı.

        33. dakikada Lens'in uzaktan şutunda top kaleci Ulreich'te kaldı.

        37. dakikada Love'ın ceza sahası sol çaprazında düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Quaresma'nın vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        46. dakikada Bayern Münih'in ikinci golü geldi. Hızlı gelişen atakta Rafinha'nın sağdan yaptığı ortada Gökhan Gönül'e çarpan top ağlarla buluştu: 0-2

        50. dakikada Alaba'nın uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak, Tolga Zengin'de kaldı.

        59. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Bayern Münih savunmasının çıkarken kaptırdığı topu Gökhan Gönül, ceza sahasına gönderdi. Topla buluşan Vagner Love'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-2

        61. dakikada Oğuzhan Özyakup, Quaresma'nın pasıyla soldan ceza sahasına girerek topu içeri çevirdi, Mustafa Pektemek'in altıpas içindeki vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

        81. dakikada Quaresma'nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutta meşin yuvarlak kalecide kaldı.

        84. dakikada Bayern Münih skoru 3-1 yaptı. Alaba'nın soldan yaptığı ortada meşin yuvarlak Necip Uysal'a çarparak yükseklik kazandı. Arka direkte boş bekleyen Wagner göğsüyle dokunarak topu filelere gönderdi: 1-3

        87. dakikada Caner Erkin'in ceza sahasına gönderdiği topa Talisca kafayla vurdu ancak kaleci gole izin vermedi.

        ŞENOL GÜNEŞ, REKORUNU 26 MAÇA ÇIKARDI

        Beşiktaş'ın başında Avrupa kupalarında en çok maça çıkan teknik direktör durumunda bulunan Şenol Güneş, Bayern Münih karşılaşmasıyla bu rekorunu 26 karşılaşmaya çıkardı. Siyah-beyazlı ekip, 2015-2016 sezonundan beri bu görevde bulunan Güneş yönetiminde oynadığı 26 karşılaşmada 11 galibiyet, 10 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Şenol Güneş döneminde 41 gol atan Beşiktaş, rakiplerinden 39 gol yedi. Beşiktaş, Güneş ile çıktığı 14 Şampiyonlar Ligi mücadelesinde ise 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

        BAYERN MÜNİH, TÜRK TAKIMLARINA YENİLMEDİ

        Beşiktaş'ın konuk ettiği Bayern Münih, şimdiye dek Türk takımlarıyla oynadığı karşılaşmalarda mağlubiyet yaşamadı. Türk temsilcileriyle 6 kez karşı karşıya gelen Alman ekibi, 5 galibiyet ve bir beraberlik aldı. Beşiktaş'ı 4 maçta yenen Bayern Münih, 1972-1973 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Galatasaray ile oynadığı ilk maçı 6-0 kazandı. Alman ekibi, ikinci karşılaşmada sarı-kırmızılı rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Bayern Münih, Beşiktaş ve Galatasaray ile oynadığı 5 maçta 16 gol atarken, kalesinde sadece bir gol gördü.

        MAÇTAN NOTLAR

        VODAFONE PARK'TAKİ İLK AVRUPA YENİLGİSİ

        Beşiktaş, Vodafone Park'ta, Avrupa kupalarındaki ilk yenilgisini aldı.Hizmete girdikten sonra bu stattaki 9 karşılaşmada 4 galibiyet ve 5 beraberlik alan siyah-beyazlı ekip, Dolmabahçe'deki 10. Avrupa kupası maçından mağlubiyetle ayrıldı. Beşiktaş, ayrıca Vodafone Park'taki resmi maçlarda ikinci kez kaydetti.

        2015-2016 sezonunda hizmete giren stadından 50. resmi maçına çıkan siyah-beyazlı takım, geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe mağlubiyetin ardından Bayern Münih'e de yenildi.Beşiktaş, 50 karşılaşmada 35 galibiyet, 13 beraberlik alırken, 2 maçta mağlup oldu.

        İÇ SAHADAKİ NAMAĞLUP SERİSİ BİTTİ

        Siyah-beyazlı ekibin, Bayern Münih karşısında aldığı sonuçla iç sahadaki namağlup serisi de sona erdi. Avrupa kupalarındaki son iç saha yenilgisini 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 3. turunda Belçika temsilcisi Club Brugge'e karşı 3-1'lik sonuçla alan Beşiktaş, sonraki 12 karşılaşmada rakiplerine mağlup olmadı.Beşiktaş, 12 maçlık periyotta 5 galibiyet ve 7 beraberlik elde ederken, Alman rakibine yenildi.

        BAYERN MÜNİH'E KARŞI 4. YENİLGİ

        Beşiktaş, Bayern Münih ile oynadığı 4. maçtan da mağlup ayrıldı.Alman ekibiyle tarihinde ilk kez 1997-1998 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde eşleşen siyah-beyazlı ekip, her iki karşılaşmayı 2-0'lık skorlarla yitirdi. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin son 16 turunda Bayern Münih ile eşleşen Beşiktaş, ilk maçta 5-0 mağlup oldu. Alman ekibi, rövanş mücadelesini de 3-1 kazandı. Siyah-beyazlı ekip, Bayern Münih ile oynadığı 4 karşılaşmada 12 gol yerken, rakip fileleri sadece bir kez havalandırabildi.

        VAGNER LOVE, İLKLERİ YAŞADI

        Beşiktaş, Bayern Münih ile tarihinde 4. kez karşılaşırken, rakibi karşısında ilk golünü attı.Siyah-beyazlı ekipte Brezilyalı oyuncu Vagner Love, 59. dakikada fileleri havalandırdı ve takımı adına Bayern Münih'e gol atan ilk oyuncu oldu.Vagner Love, Beşiktaş'taki ilk Avrupa kupası golünü de kaydetti.

        LÖW VE LUCESCU DA İZLEDİ

        Karşılaşmayı A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile Almanya'yı çalıştıran Joachim Löw de izledi.Lucescu ve Löw, yan yana mücadeleyi takip etti.

        TARAFTAR DESTEĞİNİ KESMEDİ

        Siyah-beyazlı taraftarlar, yenilen goller ve alınan mağlubiyete rağmen oyuncular ile teknik direktör Şenol Güneş'e destek vermeye devam etti. Maçın son 15 dakikasında tezahüratlarla tribün şov yapan taraftarlar, karşılaşmanın ardından oyuncuları tribüne çağırdı. Taraftarlara, Bayern Münih maçının ardından üçlüyü Ricardo Quaresma çektirdi. Taraftarlar, karşılaşma sonrası soyunma odasına giden teknik direktör Güneş'i de tezahüratlarla sahaya çağırdı. Sahaya gelen Güneş, taraftarları selamladı.Bayern Münih'i de alkışlayan siyah-beyazlılar, konuk ekibin oyuncusu Thomas Müller lehine tezahürat yaptı.

        GÜNEŞ'İN KADRO TERCİHİ

        Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern Münih ile yaptığı rövanş maçında önemli oyuncularını dinlendirmeyi tercih etti.

        Almanya'daki maçta rakibine 5-0 mağlup olan ve tur için fazla umudu bulunmayan siyah-beyazlı ekipte, Fabricio Agosto Ramirez, Adriano Correia, Ryan Babel, Alvaro Negredo, Atiba Hutchinson ve Anderson Talisca, rövanş mücadelesinde yedek soyundu. Teknik direktör Güneş, Vodafone Park'taki karşılaşmada, bu sezon fazla şans vermediği Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup, Mustafa Pektemek ve Necip Uysal'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

        Fabricio'nun yedek soyunduğu karşılaşmada kalede Tolga Zengin, görev aldı. Grup mücadelesinde Leipzig ile Almanya'da oynanan maçta ilk 11'de şans bulan deneyimli kaleci, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ikinci kez oynadı.

        Tolga gibi Leipzig maçında ilk 11'de sahaya çıkan Mustafa Pektemek ve Necip Uysal da Bayern Münih karşısında bir kez daha aynı şansı yakaladı. Şenol Güneş, ilk maça göre 6 farklı oyuncuyu 11'de sahaya sürdü. Bu arada karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da izledi.

        STOPE NECİP VE MEDEL

        Sakatlıkları nedeniyle Pepe ve Dusko Tosic gibi iki önemli savunma oyuncusundan yoksun Bayern Münih karşısına çıkan Beşiktaş'ta Necip Uysal ile Gary Medel, savunmanın göbeğinde görev aldı.

        Savunmanın sağında Gökhan Gönül, sol bekte ise Caner Erkin şans buldu. Bayern Münih ile Almanya'da oynanan karşılaşmada kırmızı kart gören Domagoj Vida da cezası nedeniyle kadroda yer alamadı. Siyah-beyazlı ekipte Vagner Love ile Mustafa Pektemek ise forvet hattında görev yaptı.

        YERLİ AĞIRLIKLI KADRO

        Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, rövanş mücadelesine yedek ağırlıklı bir kadro sürdü. Yabancı oyunculardan Medel, Jeremain Lens, Quaresma ve Vagner Love oynarken, Tolga Zengin, Gökhan Gönül, Necip Uysal, Caner Erkin, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan ve Mustafa Pektemek olmak üzere 7 Türk isim ilk 11'de görev aldı.

        BAYERN'DE 3 DEĞİŞİKLİK

        İstanbul'a avantajlı bir skorla gelen Bayern Münih'in teknik direktörü Jupp Heynckes, ilk maça göre rövanş mücadelesine üç değişiklikle çıktı. Alman ekibinde ilk maçta ilk 11'de görev alan Kingsley Coman'ın yanı sıra sonradan oyuna giren Arjen Robben ve Corentin Tolisso İstanbul'a getirilmedi. Münih'teki karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan James Rodrigues ve Joshua Kimmich ise Vodafone Park'taki karşılaşmada yedek soyundu. Coman, Rodrigues ve Kimmich'in yerine ilk 11'de Thiago Alcantara, Franck Ribery ve Rafinha oynadı.

        BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA PERFORMANSI

        Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki performans tablosu şöyle:

        Organizasyon O G B M A Y
        Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi 81 27 19 35 84 128
        Kupa Galipleri Kupası 20 4 4 12 21 38
        UEFA Kupası ve Avrupa Ligi 102 46 21 35 159 125
        Toplam 203 77 44 82 264 291
        Harita
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa