Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Balıkesir Haberleri

Balıkesir’in Havran ilçesinde önceki yıllarda üreticinin elinde kalan düşük kalite mandalina, meyve suyu fabrikalarına satılarak ekonomiye kazandırılıyor.

Havran ilçesinde 30 bin ton iyi kalite satsuma cinsi Havran mandalinası satışa sunulurken, yaklaşık 10 bin ton ikinci sınıf, takoz olarak adlandırılan mandalina geçtiğimiz yıllarda tarlada çürümeye bırakılıyordu. Bu yaklaşık 10 bin ton takoz mandalina yapılan anlaşmalar ile meyve suyu yapımında kullanılmak üzere fabrikalara satılmaya başlandı. Çalışma hakkında bilgi veren Havran Meyve ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Murat Hançer "Bu sene ikinci kalite dediğimiz takoz mandalinalarımızı değerlendirme fırsatı yakaladık. Narda başladık, şimdi de mandalinanın ikinci kalite olanlarını meyve suyu fabrikalarına gönderiyoruz. Bir nebze de olsa üreticimize ekonomik katkı oluyor." dedi.

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri