Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Astroloji Ünlü astrologlar yanıtladı! Burçları neler bekliyor?

        Burçlar, gezegen hareketleri, aylık, günlük veya haftalık burç yorumları her daim ilgi çeken konular arasında yer alıyor... Peki önümüzdeki dönem astroloji bizlere nelerin yaşanabileceğinin sinyalini veriyor? Astrologlar 2020 yılının her açıdan zorlayıcı ve stresli olacağının sinyalini vermişti. Habertürk editörü Bilge Akan astroloji ile ilgili tüm merak edilen soruları ünlü astrologlara sorup yanıtlarını paylaşıyor. Astroloji ve burçlarla ilgili sorularınızı bakan@haberturk.com mail adresine gönderebilirsiniz veya alttaki kutucuktan merak ettiklerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

        BU YIL 6 TUTULMA VAR!

        Normalde 4 tane olan tutulmaların 2020 yılında 6 kez gerçekleşeceği biliniyor.

        REKLAM

        10 Ocak 2020’de Yengeç burcunda bir Ay Tutulması meydana gelmişti. Ayrıca bu tutulma Satürn-Plüton döngüsünü tetikleyerek büyük ekonomik sorunlar yaşanacağının, beslenme ve yeme içme konularında problemler olabileceğinin sinyalini vermişti. Tutulmaların devamı ise önümüzdeki aylarda gerçekleşecek.

        5 Haziran’da Yay burcunda Ay Tutulması

        21 Haziran’da Yengeç burcunda Güneş Tutulması

        5 Temmuz’da Oğlak burcunda Ay Tutulması

        30 Kasım’da İkizler burcunda Ay Tutulması

        14 Aralık’ta Yay burcunda Güneş Tutulması var.

        Tutulmalarda bilgi kirliliği, bazı sektörlerin gerileyip bazılarının da yükselişe geçmesi mümkün… Bunun yanında 2020, gerileme hareketleriyle de bizleri etkisi altına alıyor… Venüs, Merkür, Satürn, Mars, Jüpiter gibi gezegenler de yılın çoğunluğunda geri harekette olacak. Özellikle Mayıs’ta Venüs gerilemesinin olduğunu hatırlatalım.

        Venüs astrolojide uyum, huzur, uzlaşma demektir. Ve Venüs, 13 Mayıs’ta İkizler burcunda geriliyor ve dibe vurmadan yukarı çıkamayacağız gibi gözüküyor.

        ZEYNEP TURAN

        Ünlü astrolog Zeynep Turan, Habertürk okuyucularının merak ettiği soruları ve öngörülerini paylaştı.

        Düğün ve eğlence sektörlerinin durumu ne olacak?

        Virüs sebebiyle seyahat sektörü ve restoranlar zor zamanlar geçiriyor. Yaşanan bu büyük ölçüde zararlar bazı organizasyon sahiplerini online mecralara itse de gezegen hareketleri Türkiye’deki düğünler ve etkinliklerin yılın sonuna doğru kayacağına işaret ediyor.

        Düğün tarihlerini astrolojik olarak uygun bir tarihe getirmek isteyenler varsa, 25 Temmuz ve 13 Eylül tarihlerini rahatlayacak tarihler olarak bir kenara not alabilirler.

        İş yerlerine gidiş ne zaman başlayacak? Ne kadar süre evden çalışılacak?

        Güneş, 20 Mayıs’ta İkizler burcuna geçişiyle kademeli olarak işlere geri dönüleceğine vurgu yapıyor. 20 Mayıs’tan 21 Haziran’a kadar birçok işyeri ve özellikle esnaf işlerini yoluna koyabilir. Türkiye’de ise bu tarihler arasında birçok sektörde hareketlenme başlayabilir.

        Bazı şirketler kendi içlerinde yeni yapılanmalara girebilirler.

        5 Haziran - 5 Temmuz arası 3 tutulma yaşanacak. Bu arka arkaya yaşanan tutulmalar dünyada ve akabinde Türkiye’de global bir krizin, hangi boyutta olduğunu toplumlara gösterebilir.

        Ne zaman normalleşeceğiz?

        2020 şifreleri ile beraber geldi. 2020 yılı insanlığın daha önce hiç tanışmadığı amansız bir virüs ile karşı karşıya… Astrolojiye göre yılın ilk tutulmasıyla resmiyet kazanan Covid-19 virüsü, yaşanacak tutulmalar ile 2020 yılının sonuna kadar konuşulacağını işaret ediyor. Ayrıca virüs yılın ikinci yarısında mutasyon geçirebilir.

        DÜNYA DÜZENİ DEĞİŞİYOR

        Ne kadar normal yaşantımıza dönmek istesek de ve ilk etapta dönmüş olsa da yeni dünya düzeninde ekonomik, ekolojik ve sağlık gibi birçok konuda değişiklik olacak. Şu an için bunun net tarihini vermek mümkün değil. Ancak hiçbir ülke elleri kolları bağlı beklemiyor artık. Bütün büyük ülkeler salgın sonrası çalışmalarının planlarını yapıyor. Bunun en büyük sebebi verilen ticari açıkların bir an evvel kapatılması ve vatandaşa minimum bir şekilde yansıma çabası… Bunu da birçok çok düzenlemede göreceğiz. Belki de dünyada birçok ülke eş zamanlı bir şekilde para basıyor olacak. Nereden bakarsanız bakın çoğu kuruma göre 2020 dönüşümlerin yılı olma yolunda ilerliyor.

        NORMAL YAŞAMA GEÇİŞTE ACELECİ OLMAMAK GEREKLİ

        Bazı Avrupa ülkelerinde alınan önlemler sonrasında vakalarda gözle görülür bir düşüş gerçekleşti. Bu durum o ülkelerin yaptırımlarını bir nebze gevşetebilir. Yine birçok ülkede seferberlikler devam ediyor. Sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımı salgından sonra da devam edeceğe ve hayatımızın bir parçası haline geleceğe benziyor. Dünyadaki bütün sağlık çalışanları ve yönetimler, vatandaşlara salgının belirtileri azalsa bile hemen normal hayata geçme çabası vermemesini ve acele etmemeleri konusunda uyarıda bulunacaklar.

        YASAKLAR 21 MAYIS'TAN SONRA BİTEBİLİR

        Virüsün 21 Nisan’a kadar yayılması yine gezegenlerin kavuşumunun cevaplarının arasında olan bir tarih. 12 Nisan’da başlayan sokağa çıkma yasakları, Türkiye’nin natal haritasına göre 21 Mayıs’tan sonra bitebilir. Ay Burcu Balık olan İstanbul’da ise farklı uygulamalar 21 Mayıs tarihinden sonra gündeme gelebilir.

        Okullar ne zaman açılacak?

        2 Mayıs 1920 Boğa döngüsü kuruluşlu Millî Eğitim Bakanlığı 13 Mayıs tarihinde duyuru yapabilir. 21 Mayıs tarihinden sonra yeni yaptırımlar ve düzenlemeler gündeme gelebilir. Venüs retrosuna göre 2020’nin ekim ayına kadar birçok okul köklü yapısal değişikliklere de gidebilir. Ayrıca okullar 21 Haziran tarihinden sonra çocukları sınıflara sokmasalar da öğrenciler uzaktan eğitim almaya devam edilebilir.

        Yazın okula gidilecek mi?

        Millî Eğitim Bakanlığı’nın kuruluş tarihinin ve 2020’nin gezegen hareketlerini karşılaştırdığımızda yaz tatili bu sene kısıtlı geçebilir.

        Ayrıca bu durum yapılamayan dersler için telafi çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceğini işaret edebilir.

        Özel okullar ne olacak?

        2020 şifreleri çözerken özel okullardaki eğitim sistemlerine dokunmadan geçmeyecek. Her ne kadar dünyadaki birçok eğitim sistemi sancılı bir dönemden geçse de salgın durumu özel okulların kaderini değiştirecek. Türkiye’de 1928 yılında açılan ilk özel okulun haritasından yola çıkacak olursak, özel okullar maddi ve manevi bir dönüşümden geçebilirler. Bunu ekim ayında daha net hissedebilirler.

        Askerlerin terhisi ertelendi mi? Askerler ne zaman terhis olabilir?

        12 Mart 1952 doğumlu, burcu Balık ve Uranüs’ü Yengeç olan Hulusi Akar, kasımda askere giden birliklerin askerliklerinin 1 ay uzatılacağını dile getirdikten sonra 2019 Kasım ve Aralık ayında silah altına alınan erlerin askerlik süresi 1 ay daha uzamıştı.

        Gezegenlerin dizilimine göre Venüs gerilemesi 13 Mayıs‘ta başladı ve Türkiye’nin Ay burcu da burada etkili olacak. Bu da demektir ki, Mayıs’ın 13’ünden sonra askerler de yavaş yavaş teskerelerini alabilirler.

        SİYASİ ETKİLER

        - 1920’de Mars geri giderken kurulan meclisimizin aldığı kararları eylül ayında daha net bir şekilde okuyabiliriz.

        - Türkiye İran ilişkileri yılın ikinci yarısında bolca gündeme gelirken, 1979 yılında Satürn - Başak döngüsünde rejim değiştiren İran, yönetim konusunda kendi tarihinde ilkleri yaşayabilir. İran’ın haritasına göre söylemem gerekir ki; İran kesinlikle rejim değişikliklerine gidecek. Bununla ilgili tüm emareleri bu yıl görebiliriz.

        - Mayıs ayından itibaren yeni göçmen yasaları ile karşılaşabiliriz. Ülke dışına giriş ve çıkışlarda farklı siyasi düzenlemeler söz konusu olabilir. Öyle ya da böyle gök kubbede Ay düğümleri aks değiştirirken mayıs ve haziran ayları siyasi gündeme ve Türkiye'ye ilkleri yaşatabilir.

        - Bu süreçlerde Akdeniz oldukça konuşulabilir.

        2020’nin sürprizleri neler?

        - İstanbul oldukça konuşulabilir. İstanbul’un altındaki tarihi ve üstündeki düzenlemeleri 2020’nin en çok konuşulan konuları arasına girebilir.

        - Ekonomik anlamda değişik süreçlerden geçtik ve geçmeye devam edeceğiz bu sebeple sendikalar ve sendikalaşmalar gündeme gelebilir.

        - Haziran 2020’den itibaren yeni sendika modelleri ve yapılanmaları ile karşılaşabiliriz.

        - 2020’nin ikinci yarısında tarım konusu daha yüksek sesle konuşulabilir.

        - 2020’nin Temmuz ayıyla beraber yer altı zenginliklerimiz gün yüzüne çıkabilir.

        Virüste ikinci dalga gelecek mi?

        Astrolojiye göre Covid-19’un başlangıcından bu yana ele alırsak; Virüsün ikinci dalgası, ağustos mutasyonu ve yeni bulaşma şekli, kasım ayında bu konuyu ciddiye alan kişilerde yan etkilerini daha net gösterebilir. Bunu da ‘2020 Şifreler Çözülüyor’ kitabımda daha önce belirtmiştim. Kitabımdaki, kasım ayı temasında dünyayı yılın başından bu yana sarıp sarmalayan bu virüsün, insanlara karşı yan etkilerini göreceğimizi de kaleme almıştım.

        Futbol camiasında neler olacak?

        Türk futbolu 2019’dan bu yana zaten enteresan zamanlardan geçiyordu. Bunu da geçen yılki ‘Kader Yeniden Yazılıyor’ kitabımda kaleme almıştım. 2020’de ki bu salgının hemen ardından bütün dünyada duran futbol organizasyonları Türk futbol tarihine ilkleri yaşatacak!

        Gerek kulüpler gerek kulüplerin bankalar ile olan ilişkileri bazı kulüp başkanlarını istifaya kadar götürebilir.

        2020 yılının ikinci yarısında gerçekleşecek yılın en hararetli retroları, tüm dünyada olduğu gibi kulüplerle beraber futbolcuların da kemer sıkma politikasına geçeceklerini işaret ediyor.

        15 Haziran 1954’te kurulan İkizler burcu UEFA’nın da ciddi sorunları olabilir.

        5 Nisan 1950 doğumlu burcu Koç ve Uranüs’ü Yengeç TFF başkanı Nihat Özdemir’in haritası kendisinin 2020’nin eylül ve ekim aylarında oldukça zorlu zamanlardan geçeceğini işaret ediyor.

        Arapsaçına dönen ligi bitirme tarihi ise birçok kez kararlaştırılıp vazgeçilebilir. Eğer temmuz ayında bitirilmek istense bile sonuçlardan herkes memnun olmayabilir. Zaten UEFA 23 Nisan tarihinde ve Yeniay’da yapacağı toplantıda herkesi memnun edemeyeceği gibi birçok eleştiriye de maruz kalabilir. Futbol da sıkışacak!

        Koronavirüs sektörleri nasıl etkileyecek?

        İlaç sektörü ve teknolojinin kaderi 2020 ‘deki Satürn Kova döngüsüyle baştan aşağıya yeniden yazılabilir.

        İnşaat sektörü tıkanabilir. Bunun sebebi müteahhitlerin Türkiye dışında gelişen ülkelere kayması ve yatırımlarını buralara yapması olacak. Bu yatırımlar da 2020’nin temmuz ve kasım aylarında gündeme gelebilir.

        E-ticaret ve sosyal medya ne kadar yükselişte olsa da bu alanlarda yeni yaptırımlar gelebilir. Eğlence sektörü ve sanatsal faaliyetler 2021’in ocak ayından itibaren dünyada can bulacak.

        Yazın tatile gidilebilecek mi?

        Avrupa komisyonu yaz tatili için plan yapılamamasını istiyor. Virüs vakaları düşüş gösterse bile virüsün ikinci bir dalga getireceği korkusu tatil planlarını birçok kişiye erteletebilir.

        Yurt dışı turizmimiz ise 2020 ağustos ayından itibaren hareketlenebilir.

        Hava sahaları ne zaman açılacak?

        Ülkemizde hava sahalarının açılacağına dair net bir bilgi olmasa da astrolojiye göre hava sahalarının kapatıldığı tarihi referans alırsak, 21 Mayıs ve 21 Haziran arası hava sahaları açılabilir.

        Dış hatlar ve iç hatlar ne zaman açılacak?

        - 21 Mayıs ve 21 Haziran’da yurtiçi hatlar açılabilir

        - 5 Temmuz tarihi ise yurtdışı uçuşların açılması için önemli bir tarih olabilir.

        AVM’ler eski güvenilirliğini koruyacak mı? AVM’lerin durumu ne olacak?

        2020’nin ikinci yarısında AVM’leri beklenmedik gelişmeler bekliyor. Gerek fiyatlar gerekse yapılanmalar kesinlikle değişebilir. Özellikle kiralar ve hava paraları 2020’nin sonuna kadar birçok düzenlemeye tabii tutulabilir. Bunu astrolojik olarak 1988 tarihinde Türkiye’de açılan ilk alışveriş merkezinin haritasına göre yorumlayabilirim.

        Kapanan önemli mağaza ve markalar satışlarını ve operasyonlarını e-ticaret sitelerine hızlıca taşıyarak internet mecralarına daha iyi bir şekilde girmeye çalışırken, bu mecraya gereken önemi vermelerini daha iyi anlayacaklar.

        Markaların dijitalleşmesi ve lojistik konusunda belli yaptırımlar yapması yeni bir tüketim toplumu oluşturabilir.

        Vedik astrolojinin önde gelen isimlerinden Şebnem Ekşib, 2020 yılını değerlendirip, merak ettiğiniz soruları yanıtladı. Ayrıca Vedik astrolojisini anlattı. İşte ünlü astrolog Şebnem Ekşib ile yaptığımız söyleşi ve açıklamalarının satırbaşları...

        Ne zaman güzel günler göreceğiz?

        Gökyüzü açısından mart ayının sonundan itibaren nisan ayını tamamen kaplayan zor bir süreç vardı. O döngü aslında bir savaşı işaret ediyordu ve dünya da koronavirüs ile savaşıyor. Ancak ben mayıs ayından çok umutluyum. Mayısın başından itibaren dünyada bu virüsün çaresinin bulunmasıyla ilgili önemli bir adım atılacağını düşünüyorum.

        Bununla ilgili en önemli nokta da 23 Nisan’da Yeniay döngüsünün tamamlanması oldu. Çünkü Yeniay döngüsü Vedik astrolojide çok önemli bir yerde gerçekleşti.

        Diğer taraftan Rahu ve Ketu dediğimiz, kadersel döngüleri yöneten iki nokta bulunuyor. Rahu hayli zor bir takımyıldızında ilerliyordu. Bu yıldızın kaoslara, problemlere, toplumsal gerginliklere neden olan yıldızlardan bir tanesi olduğunu hatırlatalım. Ve şimdi Rahu ve Ketu buradan çıkıyor. Araştırmaya, bilime, ARGE’ye dönük bir alanı tetiklemeye başlıyor.

        Mayıs ayında salgının çözümüyle ilgili hızlı bir noktaya gelebiliriz. Haziranla birlikte yavaş yavaş normal hayatlarımıza dönmeye başlayabiliriz. Bu ay hızlı bir biçimde tedaviyle ilgili hızlı bir yol alınacak ve Türk hekimlerinin bu noktada bir sistem geliştirecekleriyle ilgili de özellikle bulgularım da var.

        NORMAL HAYAT DİYE BİR ŞEY YOK

        Ancak normal hayat diye bir şey 2021’e kadar yok. Bunu anlamamız gerekiyor. Normal hayata geçtiğimizde de maskemizi takacağız ve dikkat etmemiz gereken kurallar olacak. 2020 yılı çok Satüryen bir yıl, yani kuralların senesi. O nedenle çok dikkat etmemiz gerekiyor. Zira eylül sonu ya da ekimden itibaren ikinci bir dalga olabilir. Bu ekonomik de olabilir elbette. Virüsün dalgalarının sonbaharda hepimizi etkileyeceğiyle ilgili bulgular var. Haziran ayıyla birlikte koşullu da olsa, belli kurallar içerisinde de olsa hayatlarımıza döneceğimizi düşünüyorum.

        Bu yıl gerçekleşecek tutulmaların etkileri neler olacak?

        2019’un sonunda bir tutulma vardı. Ondan sonra da ocak ayının başında bir tutulma meydana geldi. Ve bu tutulmalar çok sert etkilere sahipti. Dolayısıyla yılın nasıl ilerleyeceği de tutulmalardan belliydi. Çünkü tutulmalar bizim genel enerjimizi belirler. Bireysel haritamızda da bu böyledir, toplum haritalarında da.

        Önümüzde 5 Haziran’da, ‘yandan çarklı’ diyorum ben buna, yarım bir tutulma var. Ama asıl 21 Haziranda ve 5 Temmuz’da sağlam tutulmalar meydana gelecek. 21 Haziran’daki Güneş Tutulması Vedik astrolojiye göre İkizler burcunda, Türkiye’nin yükseleninde gerçekleşecek.

        Batıda da Yengeç’te meydana gelecek. Vedik olması gereken gerçek gökyüzünü hesaplıyor. Batı astrolojisi biraz kaymış bir sistem üzerinden gidiyor. 21 Haziran’daki tutulmanın Türkiye üzerinde önemli etkileri var. Hızlı gelişmelerin olabileceği bir tutulma yaşayacağız. Toplumsal olaylar açısından hareketli bir yaz bizleri bekliyor.

        5 Temmuz’da da Ay Tutulması meydana geliyor. Daha çok kadınlarla, duygusal etkilerle bağlantılı tutulmadan sonra bu konuların biraz rayına gireceğini düşünüyorum. Ancak asıl şov yılın sonundaki tutulmalarla beraber başlıyor.

        30 Kasım’da Ay Tutulması, 14 Aralık’ta tam bir Güneş Tutulması var. 14 Aralık’taki çok riskli bir tutulma. Aralıkta mart ayının rövanşı var. O nedenle 21 Aralık çok önemli bir tarih. Bu süreci atlattıktan sonra ikinci bir virüs dalgasıyla uğraşacaksak işte o tarihler bu tarihler olabilir.

        Aşkta hangi burçlar dikkat etmeli?

        Özellikle Boğa ve İkizler burçları ilişkilerde mayısın ortası ve haziran sonuna kadar olan süreçte daha dikkatli olmak zorunda. Çünkü Venüs 13 Mayıs’ta retro hareketine başladı.

        DÜĞÜN VE ORGANİZASYONLAR BU TARİH ARALIĞINDA DESTEKLENMİYOR

        Venüs, Boğa ve İkizler’in yönetici gezegenleri olduğu için başta bu iki burç olmak üzere tüm burçlar ilişkilerine dikkat etmeli. Gökyüzü 13 Mayıs’tan 25 Haziran’a kadar nikah, düğün gibi organizasyonları desteklemiyor. Diğer taraftan Venüs, para ile bağlantılıdır. Gerilemenin piyasalar açısından özellikle haziran ayında biraz hassasiyetler getirmesi potansiyeli var.

        En şanslı burç hangisi?

        En şanslı burç ilan etmek elbette doğru değil ancak Oğlak’lar bir şeyleri toparlama, Jüpiter’in etkilerini alma açısından şanslılar. Ama hangi burç olursa olsun bu sene çok kolay bir hayat yok. Satüryen bir senede olduğumuz için çok çalışma var. Hakikaten zayıf ve güçsüz olanın çok fazla dayanamayacağı bir sene olacak. O yüzden güçlü durmak zorundayız. Her şeyi çalışarak, mücadele ederek alacağımız bir sene var önümüzde.

        Burçları bu dönemde neler bekliyor?

        KOÇ

        Koç burçları mayıs, haziran ve temmuz aylarında parasal konulara dikkat etsinler. Gelir-gider dengelerini iyi ayarlamaları gerekiyor. Ağustosla beraber hem ilişkiler anlamında hem de yakın çevrelerinden gelecek desteklerle rahatlayacaklar. Ama önümüzdeki iki ay Koç burçları için parasal anlamda dikkat gerektiriyor. İlişkilerde de sakin ilerlemelerini tavsiye ederim. İllüzyona fazla girmeden hareket etmelerinde fayda var.

        BOĞA

        Boğa burçlarının önlerinde dikkat çekici bir süreç var... İki üç aylık dönemde karşı cins tarafından daha dikkat çekebilirler ve kendilerinden çok daha fazla emin olabilirler. Ama ilişkilerle ilgili özellikle mayısın sonları ve haziran aylarında kafa karışıklığı yaşayabilirler. Eski bir ilişkiyle ilgili arada kalma durumu olabilir. İlişkilerle ilgili hareketli ve karmaşık bir dönemde olacaklar. 25 Haziran’dan sonra tüm bu alanlarda çok hızlı gelişmeler yaşayacaklar. İlişkiler ve evlilikle ilgili bir karar alma aşamasında olabilirler. Kararlarını temmuz ve ağustos aylarında almalarını tavsiye ederim.

        İKİZLER

        İkizler burçları biraz duygusal ve hassas olacakları bir süreçteler. Örneğin özellikle Vedik astrolojisinde İkizler burcu olanlar gizli ya da platonik ilişkilere eğilimleri olacak. Hiç beklemedikleri bir şekilde birinden hoşlandıklarını hissedebilirler. Bu durum Venüs retrosuyla ilgili olduğu için daha sonra hisleriniz geçecek. Bunun yanında gelir giderlere çok dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle lüks alımlarda, ev alım-satım gibi konularda bütçelerini iyi organize etmeleri gerekiyor. Eylülden itibaren çok hareketli bir döneme giriyorlar. Kariyer ve işle alakalı yoğun bir temponun içine girebilirler. Çalışmıyor fakat çalışmayı düşünüyorlarsa sonbahardan itibaren dinamikler değişebilir. Genel olarak İkizler burçları Mars transiti nedeniyle bilhassa kariyer ve güncel hayatla ilgili noktalarda eylül ayından itibaren çok yoğun bir tempoya girecekler.

        YENGEÇ

        Yengeçler sosyal alanları, başkalarıyla olan ilişkileri, hedefleri ya da ilişkilerle ilgili hedeflerini revize ettikleri bir sürece giriyorlar. Yakın zamanda, Venüs retrosu onları bu alanda biraz kurcalıyor. İlişkileriyle ilgili ne yapacaklarını karar verecekleri ya da iki ilişki arasında kalacakları bir durumda olabilirler. Aşk ve ilişkilerde yüklerden kurtulurken daha cesur adım atma potansiyelleri var. Öte yandan Yengeçlerin ailevi konularda dikkatli olmaları gerekiyor. Ailevi ilişkilerde, ev içinde kimle hayatı paylaşıyorlarsa onlarla olan ilişkilerinde dikkat etmeleri gerekiyor. Eğitim, yurtdışı temasları veya ithalat ihracat konuları sonbaharla birlikte hızlanıyor. Bu konularda birtakım faydalar elde etme ve eski kontakların revize olma potansiyeli mevcut. Eğitimle ilgili işleri varsa kasım ve aralık aylarında çok yoğun bir tempo içerisine girebilirler.

        ASLAN

        Kariyerle ilgili yaratıcı bir şeylerle uğraşan, kadınlarla ilgili işleri olan, sanatla ilgili bağlantıları bulunan yeme içme sektörüyle ilgilenen Aslan burçlarının önlerinde ilginç bir süreç var. Aslan’lar ve yükselen Aslan burçları haziranda muazzam bir tempoya girecekler. Eski konular aktif olacak. Profesyonel olarak çalışıyorlarsa eski görüşmeler, eski kontaklar veya eski iş başvuruları yeniden gündeme gelebilir. Kariyer ve iş bağlantılarıyla ilgili bir ilişki ve aşk yaşama potansiyelleri yüksek. Kısaca oldukça hareketli bir dönemleri var yakın planda. Öte yandan bu burçtakilerin ekim ayına dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü ekim aylarında engellerle uğraşabilirler. Miras, nafaka, kira, prim gibi başkalarından gelen kazançlarla ilgili beklentileri varsa ekim ayıyla beraber hareketlenmeler var. Ama önümüzdeki süreçte, yaz aylarında şanslılar.

        BAŞAK

        Başak burçları, zorlandıkları bir süreç içerisindeler. Aşk ve ilişkilerle ilgili karışık bir dönem geçirdiler ve geçirmeye devam ediyorlar. Çok ani ve beklenmedik olaylar yaşama potansiyelleri var. Ancak Başak burçlarının özel hayatları mayısın ikinci yarısıyla beraber sakinleşecek. İlişkilerle ilgili, eğitim, akademik çalışmalar, kariyer hayatlarıyla alakalı dengeye girecekler. Mart ayından beri çok karışık bir süreçten geçiyorlardı ama önümüzdeki Venüs retrosu ve diğer retro dönemleri onların biraz sakinleşip toparlanmalarına neden olacak. Kasım ve aralık ayında yakın çevre ile ya da iş ve kariyer bağlantılı konulara dikkat etmeleri gerekiyor. İkili ilişkileriyle ilgili de ekimde bir sınavları olabilir.

        TERAZİ

        Venüs retrosundan direkt etkilenen Terazi burçları mayıs ortalarından haziran sonuna kadar ikili ilişkilerde, duygusal meselelerde hareketli etkilerden geçecekler. Diğer taraftan ilişkilerle ilgili bir dönüşüm sürecine girebilirler… İlişkilerle ilgili ani kararların alındığı, inişli çıkışlı bir zaman dilimine giriyorlar. Terazi burçları haziran sonuna kadar herhangi bir konuda adım atmamalı ve nihai bir sonuca varamayacağını bilmeli.

        Venüs retrosu bittikten sonra, temmuzda ilişkilerle ilgili ne yaşadıysa yeniden revize etmek zorunda. Hukuki konular, maddi konular ve ticari alanlarda haziranın özellikle ikinci yarısında daha dikkatli olmaları gerekiyor. Temmuzun ikinci yarısı ve ağustosla beraber Terazi burçları çok rahatlayacaklar. Ama yine önlerinde dikkatli yönetmeleri gereken bir süreç yok değil. İş ve kariyerle ilgili de ekim ayı ve kasımın ortasına kadar olan kısım değişik bir dönem içeriyor. Terazilerin o süreci iyi yönetmeleri gerekiyor. Duygusal ilişkilerinde ve hayat konforları açısından biraz daha haziran ayını geçirdikten sonra rahatlama potansiyelleri var.

        AKREP

        Akrepler ve özellikle yükselen Akreplerin önümüzdeki dönem temmuz başına kadar odak noktaları ikili ilişkiler, evlilik ve partnerleri olacak. Hatta aniden evlilik kararları alabilirler. Ama burada dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü bu konularda eski mevzular önlerine dökülebilir. Çok fazla bu noktalara kafa yormak ve odaklanmak zorunda kalabilirler. Ayrıca ortaklaşa ilişkiler, iş ilişkileri, ticari bağlantılarla ilgili de entreresan gelişmeler yaşayabilirler. Eğer yükselen burcu Akrep olanların haritalarında Venüs retroysa bu süreçten çok iyi faydalanacaklar… Ama doğum haritalarında Venüs retro değilse zorlanabilirler. Akrepler için eski konular revize olacak. Ama yeni bir işe girişmemeleri gerekiyor. Mars retrosunun ekim ayındaki bölümü onlara bildikleri bir alanda etkin enerjiler getirebilir.

        YAY

        Yay burçlarının önümüzdeki bir buçuk aylık dönemde, çalışma hayatındaki düşmanlara veya özellikle anne tarafından gelen yakın akrabalar arasındaki çekişmelere ve rekabet duygularına dikkat etmeleri gerekiyor. Bu alanları iyi yönetmesi gereken Yayların pek de alışkın olmadığı enteresan bir süreç olabilir. Mesleki konularda kadınlardan yana rekabet ve düşmanlıkları iyi hesaplamaları ve dikkat etmeleri gerekiyor.

        Fakat mayısın ilk haftasından itibaren iş teklifleri, kariyerde değişiklikler iş ile ilgili yeni projelerin ortaya çıkması gibi konularda ilginç gelişmeler yaşanabilir. Sanatsal ve estetik bir işle uğraşıyorlarsa başarılı işler ortaya koyabilirler. Temmuz ayına kadar iş ile alakalı dikkat etmeleri gereken noktalar var ancak temmuzdan itibaren onlar için çok güzel bir süreç var. Bekarlar için konuşursak temmuz ve ağustos aylarında aşkta şanslılar diyebilirim.

        OĞLAK

        Oğlak burçları için ilişkiler ön planda olacak. Özellikle yükselen ve Ay burcu Oğlak olanlar çocuk sahibi olmak istiyorlarsa birtakım sürprizler yaşayabilir. Oğlak ve Kova burcu olup da çocuk sahibi olmak isteyenler için önümüzdeki iki ay şanslı etkiler barındırıyor.

        Bekarlar da ilişkiler bakımından hareketli bir süreçte olacak. Ancak Venüs retrosu olduğundan illüzyonlara açık bir dönem... O nedenle Oğlakların ilişkilerde dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü Venüs retrosunda yanılgıları artabilir, eski ilişkiler önlerine çıkabilir. Ama bir taraftan da hobileriyle ya da kişisel gelişimleriyle ilgili çok destekleniyorlar. Sanatla uğraşıyorlarsa ilginç sonuçlar ortaya çıkarabilirler. Oğlaklar için temmuz ve ağustos ayları hem aşk ve ilişkilerde hem de kariyerde şanslı bir dönem.

        KOVA

        Yükselen burcu Kova olanların evde, kendi alanlarında daha verimli işler yapma potansiyelleri var. Özellikle yükselen burcu Kova olanlar evden çalışıyorlarsa daha verimli olabilir. Bunun yanında emlak işleri yapan, emlakla ilgili planları olan, taşınma, yeni bir yer satın alma, ev kiralama ya da evde bir dekorasyon yapma fikirleri olan Kova burçlarının tüm bu işleri hızlanacak.

        Aşk ve ilişkiler konusunda özellikle bekar Kovalar, temmuzun ikinci yarısından ağustos sonuna kadar olan dönemde çok şanslılar. İlişkilerle ilgili hızlı gelişmeler yaşanacak. Kova burçları ekimin başı, eylülün ikinci yarısında ilginç iş teklifleri alabilirler. Ya da işlerinde gelişme potansiyelleri olabilir. Kovalar daha sert bir döngüyü bitirdi. Bu anlamda önlerinde daha güzel bir süreç olacak.

        BALIK

        Balıklar yakın çevrelerine, arkadaş ilişkilerine, kardeşlerine yoğunlaşacakları bir süreç geçiriyorlar. Girişim, proje gibi bir planları varsa mayısın sonundan 25 Haziran’a kadar olan süreçte hızlı gelişmeler yaşayabilirler. Balıkların önlerinde desteklendikleri bir süreç var. Ev ve gayrimenkul işleri varsa temmuzda çok hızlanıyor. Bunun yanında taşınma ve ailevi konular da hızlanıyor. Ama aşkla ilgili eylül ayından itibaren rahatlama yaşayacaklar. Parasal konularda ekim ve kasım ayına dikkat etmeleri lazım. Ekimle beraber 2021’in başına kadar Balıklar gerek kariyerde, gerekse ilişkilerde hayli hareketli bir dönem içerisinde olacak diyebilirim.

        ÖNER DÖŞER

        Ünlü astrolog Öner Döşer, Habertürk okuyucularının merak ettiği soruları yanıtladı.

        Burçları bu dönem ve önümüzdeki dönem neler bekliyor? Hangi konulara dikkat etmeliyiz?

        Gelen yorumların çoğunda burçları nelerin bekleyeceği sorulmuştu. Biz de 12 burcun önümüzdeki dönemde zorlanacağı konuları sorduk...

        Koç burcu için izolasyon sonrasında yeni çevrelere giriş zamanı. İşle ilgili hayat dönüşüm istiyor. Yani bu böyle gitmeyecek yapılandırmak gerekecek ve sosyal çevreler buna kapı açacak.

        Boğa için daha ziyade hayat görüşünü genişletmeleri gereken bir zaman dilimi. Eğitim veya yabancılarla alakalı birtakım zorlanmalar var. Bu zorlanmalar 2020 sonunda kariyerde yeni adımlara itecek.

        İkizler burçları alacak verecek veya kredilerle ilgili sıkıntı yaratan bir dönemdeler. Büyük kredi borçları olanlar zorlanma yaşayabilir ancak 2020 sonunda daha geniş perspektiften bakacaklar. Belki online bir şeyler yapmak, yurt dışı bağlantılı işlere tekrar yönelmek ya da ithalat-ihracat konularını biraz daha gözden geçirmek isteyebilirler.

        Yengeç için ikili ilişkilerde sıkışma ve ortaklıkların bozulması zamanı. Ama 2020’nin sonundan itibaren yeni yatırımlarla, belki dışarıdan gelen desteklerle ilerlemek daha fazla mümkün olacak.

        Aslan burçları gündelik iş hayatının çok sıkıştığı bir zaman dilimindeler. Belki personele imkan veremeyebilirler. Personel olanlar için çalışma hayatının daralması, işsiz kalmak gibi riskler var. Ama yıl sonundan ve 2021’den itibaren birebir danışmanlık verme ortaklaşa ilişkiler yani insanlara birebir ulaşma gerektiren işlerde daha fazla fırsat bulacaklar belki online işler yapacaklar.

        Başaklar için çocukları konusunda çok endişeli oldukları eğlencenin kısıtlandığı bir zaman. Ama özellikle zorlukların ardından yeni çalışmalarla kendini geliştirme ve yeni koşullar bulma zamanı olacak.

        Çok sosyal bir burç olan Terazi için evde fazla kalmaktan ötürü sıkıntılar veya aile içi sıkıntılar var. Fakat 2020 sonundan itibaren çok daha fazla başkalarına yaratıcı yeteneklerini gösterecek ve sahnede olacaklar. Özellikle artistik ve sanatsal konularda daha atak olabilirler.

        Akrepler yakın çevrede sıkışma, kardeşler arasında zorlanma, iletişimde tıkanma yaşayabilir. Öte yandan 2020 sonunda yeni bir yapı kurabilir, yeni temeller atabilirler. Evden çalışma fırsatını sağlayacak birtakım işlere girebilirler.

        Yay burçları finansal alanda çok sıkıntı yaratan bir dönemdeler. Ama bu yılın sonlarından itibaren yeni iletişim kanallarına girerek, seyahat yoluyla, belki online işler yoluyla bilgi aktarma yoluyla daha çok insana ulaşıp kazanç elde etme zamanı.

        Oğlak için sıkıntılı ve çok yoğun bir zaman dilimi. Ama 2020’nin sonundan itibaren yeni kazanım fırsatları elde etme belki de yeni kapıların açılması olabilir.

        Kova için çok sıkışık kendilerini ifade etmede zorlandıkları bir dönem. Yıl sonundan itibaren kendilerini ifade edecekleri yeni bir alan doğacak. Entelektüel bütün bilgi birikimini ortaya çıkaracaklar. Çünkü 2020 sonundaki dönem bilge öğretmenler zamanı olacak.

        Balıklar sosyal alanda sıkışma, arkadaşlarına ulaşamama gibi sıkıntılar yaşayacak. Ancak bu Balıkları yıl sonundan itibaren biraz daha izole olmaya kendi içinde bir şeyler hazırlamaya, belki içe dönük bir şekilde gelişmeler yakalamaya itecek.

        Peki neden 6 tane tutulma olacak? Bunun nedeni nedir?

        Bir yılda ortalama 4 tutulma yaşarız. Bunlardan ikisi Ay, ikisi Güneş Tutulması olur. Bazı yıllarda daha fazla tutulma meydana gelir. 5, 6 hatta 7 tutulma olabilir ancak 8 tutulma yaşanmaz. Örneğin 1982 yılında 7 tutulma olmuştur. Bunlardan 4 tanesi Güneş Tutulması, 3 tanesi Ay Tutulması'dır.

        1935 yılında da 7 tutulma olmuştur. Çok sayıda tutulma, çok sayıda olay demektir. Pozitif veya negatif yönde olaylar olabilir.

        2020 yılında 6 tutulma olması, bu yılın çok olaylı, hareketli geçeceğinin işaretlerinden biriydi.

        Tutulmalar, uzun dönemdir. Bekleyen, takılan olayların birden hareketlenmesine, ivme kazanmasına işaret eder.

        Korona günleri ne zaman biter? Nelere dikkat etmeliyiz?

        İnsan güzel şeyler söylemek istiyor… Pek tabii ki güzel şeyler var ama fakat biz astrologlar ağırlıklı olarak dikkat edilmesi gereken konular olduğunda daha çok sahnede oluyoruz diyebilirim.

        Güneş aktiviteleri denilen konularda uzun yıllar çalışan birisiyim. Güneş aktivitelerindeki azalışın insan sağlığı üzerinde etkileri var. Salgın hastalıkların artması söz konusu… Bunun yanında manyetik alanımızda bir zayıflama var. Böyle olunca da uzaydan gelen herhangi zararlı ışınlara daha açık oluyoruz.

        3 Haziran'da Venüs’ün Güneş diski önünden içten geçiş yaptığı bir döneme girmek üzereyiz. Her Venüs-Güneş inferior kavuşumunda bir salgınla karşılaşmıyoruz pek tabii ki! Ama böyle dönemlerde salgın hastalıkların arttığını görüyoruz. Dolayısıyla nisan, mayıs ve haziran aylarında çok dikkatli olmamız gerektiğini görüyoruz.

        Nisan ayına zaten maksimum derecede dikkat etmemiz gerektiği konusunda uyardık. Bilim insanları ile Sağlık Bakanlığı da uyarıyor. Şimdi önümüzdeki dönemde, iki üç hafta kadar sıkışık durum devam ediyor.

        Güneş aktivitelerindeki azalış en çok 2020-2022 yılları arasında belirgin olacak. Manyetik alandaki zayıflama da gardımızın düşmesine işaret ediyor.

        Venüs geçişiyle ilgili şöyle bir teori var. Venüs’ün manyetik alanının yetersiz olması nedeniyle bu gezegenin atmosferinin üst tabakasında iyonize halde bulunan gazlar Güneş rüzgarlarıyla gezegenden ayrılır ve gezegen hizalanması sırasında Venüs’ün üst atmosferinde bulunan bulut şeklinde kolonize olmuş bakteriler Dünya’nın atmosferine itilir. Kutup bölgelerinden rüzgarlar vasıtasıyla hava yoluyla yayılan bu virüsler dünya genelinde grip salgınlarına sebep olur.

        Bu durum ayrıca halihazırda olan virüslerin daha etkili olmasını da işaret edebilir. Venüs inferior kavuşumundan sonraki aylarda virüs salgını tekrar atağa geçebilir. Özellikle 2020 Kasım veya Aralık ayları dikkat çekiyor. Yaz aylarında salgın bir miktar gerilese de sonbaharda, özellikle de kasım ayında yeni bir virüs dalgasıyla karşılaşabiliriz!

        Hanta, zika domuz gribi, SARS, MERS, veba gibi büyük salgın haritalarına baktığımızda tutulmalar İkizler ve Yay burçlarında olduğu dönemlerde çakışıyor. Mayıs ayında Venüs İkizler burcunda geriliyor ve İkizler burcu astrolojide üst solunum yolları, ciğerlerde hassasiyet demek… Tam şu andaki virüsle alakalı durumlar.

        Yani bunları endişe yaratmak için değil uyarmak için söylüyorum fakat teknoloji ve bilim tıp alanında çok hızlı gelişmeler var önümüzde.Ancak bunlar olurken çok çabuk gevşememeliyiz. Her şey bitti geçti dememeliyiz. Özellikle haziran ayında biraz iyiye gidişle beraber gardımızı düşürürsek, kalabalık ortamlarda yer almaya başlarsak her şey kötüye gidebilir.

        “SONBAHAR AYLARINA DİKKAT ÇEKİYORUM”

        1918 yılındaki İspanyol gribinde de aynı bu zamandaki gibi Venüs geçişi olmuş. 2012’deki MERS salgınında da olmuş. 1918'deki İspanyol gribi insanlığın en büyük kayıplarından bir tanesinin yaşandığı bir zaman dilimi… Yaklaşık 50 milyon insan hayatını kaybetmiş. Bunun 1918 ve 1919 yıllarında olduğunu görüyoruz. Üç kez dalga yapıyor. İlk dalga Mart 1918'de başlıyor. Yani Venüs geçişine yakın bir zamanda. Ve ikinci dalga yanlış hatırlamıyorsam 22 Ağustos'ta başlıyor. Bir sonraki yılın başında ise üçüncü dalga oluyor. Ben tıp insanı değilim ama bazı örneklere bakarak bu riskleri öngörüyorum ve sonbahar aylarına astrolojik açıdan dikkat çekiyorum. Tıbbın şimdi çok daha gelişmiş olduğu için hızlı çözümler bulunacağını düşünüyorum. Fakat Güneş aktivitelerinin azalması ve manyetik alandaki zayıflama başka virüslerin devreye girme riskini gösteriyor.

        “2022’LERE 2023’LERE KADAR GİDEN BİR SÜREÇ GİBİ GÖRÜNÜYOR”

        Satürn-Mars kavuşumunu yeni deneyimledik. Jüpiter-Mars kavuşumunu 2020 sonunda deneyimleyeceğiz. Yani bu süreç 2022 ve 2023’lere kadar giden bir süreç gibi görülüyor. Bu şekilde değil belki ama hala benzeri durumlara açık olabileceğimizi gösteriyor.

        Jüpiter ve Satürn’ün 21 Aralık 2020’deki kavuşumunu astrologlar çok önemsiyor. Her 20 yılda bir kavuşum oluyor fakat bu seferki 180 yıllık yeni bir döngüyü başlatacak. Buna ‘Büyük Mutasyon’ deniyor. Bu zorluklarla beraber muhtemelen farklı bir yaşam şekline geçeceğiz. Ben şu an zorluklar yaşasak da ileride bizim için çok iyi bir zamana geçeceğimizi tahmin ediyorum.

        2023-2024 yıllarında ekonomide yeni bir modele geçilebilir. Daha iyiye gitmek üzere bir takım zorluklardan geçiyoruz. “Doğaya ne yaptık, insana ne yaptık” diye düşündüren bir dönemdeyiz. Bunları düşünmek üzere bir izolasyona girmiş bulunmaktayız. Bence buradan bilgeleşerek insanlık için çok daha iyisini yaparak çıkacağız.

        "MAYIS VEYA HAZİRAN AYLARINDA ÜLKEMİZDEN BİLİMSEL GELİŞMELER BEKLİYORUM"

        İçinde bulunduğumuz dönemde güzel gelişmeler yaşayacağımız zamanlar var. 21 Haziran’da bir Güneş Tutulması var. İnsanlığın aslında büyük bir aile olduğunu anlayacağı zamanlara gidiyoruz.

        Benim başka bir umudum daha var. Ülkemizden özellikle mayıs veya haziran aylarında koronavirüse yönelik bilimsel alanda gelişmeler bekliyorum.

        SİZDEN GELEN DİĞER SORULAR VE CEVAPLARIMIZ İSE ŞÖYLE:

        Bu astrologlar madem bir şeyler biliyor. Virüsten önce niye uyarmadılar toplumu?

        Astrologlar virüs ortaya çıkmadan önce birtakım öngörülerini paylaşmışlardı. Aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

        https://www.haberturk.com/teke-tek-te-koronavirusu-tahmini-2622720

        Burcum Akrep. Eşimle ilişkim ne zaman duzelecek?

        Akrep burçlarının temmuz ayına kadar odak noktaları ikili ilişkiler olacak. Ancak ikili ilişkilede birtakım zorlanmalar, ani gelişmeler çıkabilir. 25 Haziran'dan sonra Venüs retrosunun bitişiyle ikili ilişkilerde düzelmeler yaşanabilir.

        Başak burcuyum. Bu yıl boşanma ya da ayrılık gözüküyor mu?

        Boşanma ya da ayrılık gibi kesin bir dil kullanamayız elbette ancak Başak burçlarının ikili ilişkilerde bir testten geçtiklerini söyleyebiliriz. Aşk ve ilişkilerde karmaşık bir dönemdesiniz. 25 Haziran'a kadar aşkta rahat bir döneme geçiş yapabilirsiniz fakat ekim ayında da pürüzler meydana gelebilir.

        Aslan kadını ile Yay erkeğinin aşk, evlilik uyumu nedir? Bu ikili imkansızı dahi başarabilir mi?

        Yay erkeği ve Aslan kadınının arasında inanılmaz bir uyum ve çekim vardır. Örneğin ikisi de oldukça sosyal ve hareketli burçlardandır. İkisi de bol bol eğlenmeye, uzun sohbetler etmeye bayılır. Hem arkadaş hem eş hem sevgili olurlar birbirlerine. Ancak bazen Yay burcunun Aslan'ı alttan alması ve övgü dolu sözlerde bulunması gerekebilir...

        14 Nisan 1983 Perşembe günü saat 17 civarında İstanbul’da doğdum. Yükselenim nedir acaba?

        Yükselen burcunuz Başak…

        03.03.1991 Gebze Kocaeli saat sabah 10.25 doğumluyum. Bu yılım nasıl geçecek, dikkat etmem gereken hususlar var mı? Maddi manevi kariyer olarak kazançlı çıkmak, hayallerim ve hedeflerim için neler yapmalıyım?

        Verdiğiniz bilgilere göre Güneş burcunuz Balık, yükselen burcunuz ise İkizler… Bir yandan yeni hedefler peşinden koşarken diğer yandan bir anda modunuzu düşürebiliyorsunuz. İş ile ilgili birtakım sıkıntılar yaşıyor olabilirsiniz… Kariyer konusunda hedeflerinizin çok daha gerisinde kaldığınızı düşünüyorsunuz. Ancak yapamadıklarınızı değil, bundan sonra olacaklara kafa yormalısınız. Bunun yanında bu yıl sonuna kadar büyük borçlara girmemenizde fayda var. Çünkü ileride birikimlerinizi iş ve farklı yatırımlar için kullanmanız gerekebilir. Özellikle yıl sonuna doğru internetle ilgili işler yapabilir, yurt dışı bağlantılı işlere yönelebilirsiniz.

        Akrep burcuyum. Yükselenim de Akrep… Ne zaman mutlu olacağım?

        Akrep burçları son birkaç yıldır sosyalleşememek, farklı insanlarla tanışamamaktan dem vuruyordu. Özellikle yakın çevrede sıkışma ve iletişimde tıkanmalar yaşıyordunuz. Haliyle de yeni bir ilişkiye başlamada, farklı işler yapmada zorlanmalar yaşıyordunuz. Koronavirüs nedeniyle içe döndüğümüz şu günlerde bu durum biraz daha sürecek maalesef. Ancak yıl sonundan itibaren kariyerde ve özel hayatta düzelme olacak.

        Gezegenlerin geri hareketi ne demek?

        Elbette hiçbir gezegen geri hareket etmez. Biz dünyadan baktığımızda, gezegenlerin dönüş hızı Dünya'nın dönüş hızından daha yavaş bir konuma geldiği anda, izlediğimiz referans noktasından yani Dünya’dan geri gidiyormuş izlenimi verirler. Gezegenler geri hareketine başladığı zaman güçleri düşer... Gezegenlerin temsil ettiği konularda birtakım aksaklıklar ve problemler ortaya çıkabilir.

        Yengeç gün yüzü görecek mi? Ne zaman mutlu olacak? Ne zaman sıkıntıları atlatacak?

        Şu an maddi konularda ve ilişkilerde önünüzü iyi göremediğinizi düşünebilirsiniz. Fakat bu durum tamamen geçici... Örneğin 5 Haziran'da meydana gelecek Ay Tutulması yeni başlangıçların kapısını aralıyor. Daha sonra 21 Haziran'daki Güneş Tutulması ise, dış görünüşünüz, sağlığınız uzun zamandır olmadığı kadar iyi olacak. Hatta bu sıralar önemli kararlar verebilir ve sonrası için büyük adımlar atabilirsiniz. Ağustosta, hayattan çok daha fazla keyif alacaksınız. Yalnızsanız belki de kendinizi bir ilişki içerisinde bulabilirsiniz.

        Koç burcuyum. Ev hanımıyım. Evliliğim kötü gidiyor. Güven problemleri var. Düzelecek mi?

        Her zamankinden çok daha fazla alıngan olduğunuz bir dönemdesiniz. Şu sıralar evliliğiniz ilgilendiren konularda iletişim sorunları olsa da olaylara iki taraflı bakmanız ve sorunları ortadan kaldırmak için yapıcı olmalısınız. Eğer huzursuzluklarınız varsa paylaşmalısınız. Böylelikle sorunlar ortadan kalkacaktır. Zira 21 Haziran'daki Güneş Tutulması'nda, 5 Temmmuz'daki Ay Tutulması'nda keyifli bir sürece girebilirsiniz.

        28 Eylül 1971 Uşak Karahallı’da sabah 04 05 arası doğmuşum. Yükselen burcum nedir?

        Yükselen burcunuz Başak.

        9.10.1985 Giresun saat 20.00. Yükselen burcum nedir?

        Yükselen burcunuz İkizler.

        12 Nisan Avustralya Melbourne'da doğdum. 4 yıldır depresyondayım, evden de çıkma isteğim yoktu bu zamana kadar. Tekrar harekete geçmek isterken ve iş kurmayı düşünürken hoop bir anda Covid-19 belası geldi. Acaba olumlu ya da olumsuz bir şeyler olacak mı yakın gelecekte benim için?

        Öncelikle çok geçmiş olsun... Umarım planladığınız işi kurabilirsiniz. Verdiğiniz tarihten Koç burcu olduğunu anlıyoruz. Bir soruda daha belirttiğim gibi Koç burçları son 2 yıldır özellikle kariyerde test ediliyordu. Bunun yanında Uranüs son 7 yıldır sizin burcunuzdaydı ve geçtiğimiz yıl Boğa burcuna geçti. Yani 7 yıldır bir şeylere alışmaya çalışırken, düzen oturturken zorlanmalar yaşıyordunuz. Bu durum özellikle eğitim ve kariyer alanında etkiliyordu sizleri. Ancak Uranüs burcunuzdan ayrıldı ve artık harekete geçme vakti geldi. İşinizle ilgili birtakım sıkıntı ve problemler vardı ancak kariyerde şans ve fırsatlarla karşılaşacaksınız. Ancak her şey ayağınıza gelmeyecek elbette. İsteklerinize ulaşmanız için biraz daha fazla çaba harcamanız gerekecek. Fakat yıl sonuna doğru çok mutlu olacaksınız.

        22 Kasım 1975, gece 24'te doğmuşum. Burcum ne oluyor? Akrep mi Yay mı? Ne zaman her şey güzel olacak?

        Akrep burcusunuz fakat tam sınırda dünyaya geldiğiniz için Yay özelliklerini de taşıyor olabilirsiniz. Diğer sorunun cevabı ise haberimizde yer alıyor.

        Erkek Başak ile Aslan kadını arasındaki ilişki ve evlilik durumu nasıldır?

        Bu iki burç arasındaki ilişki kesinlikle uç noktalarda olacaktır. Baskın karakterde olan Aslan burçları ve uyumlu Başak erkekleri bir noktada anlaşır fakat Başak'ın Aslan'ı alttan alması ve her zaman destek verdiğini göstermesi gereklidir. Ayrıca Başakların eleştiri dozunu da azaltması önemlidir. Başak burcunun da Aslan'a ayak uydurabilmesi için sıcakkanlı ve daha dışa dönük olmalıdır. Eğer iki taraf da emek verirse birbirlerinden çok şey öğrenebilirler ve ilişkileri uzun sürebilir.

        Koç burcunun olumsuz görünecek durumları nelerdir?

        Son 2 yıldır kariyer alanında test ediliyordunuz... İşinizle ilgili birtakım sıkıntı ve problemler vardı ancak kariyerde şans ve fırsatlarla karşılaşma vakti geldi. Ancak güzel günler kolayca ayağınıza gelmeyecek... İsteklerinize ulaşmanız için biraz daha fazla çaba harcamanız gerekecek. Hatta kariyerde değişiklik yapmak istiyorsanız zorlu ve sancılı bir döneme girebilirsiniz. Parasal konularda da biraz zorlanmalar olası fakat çaba ile olumsuzlukları fırsata çevirebilirsiniz.

        Boğa erkeği ve Kova kadını evliliği yada flörtü hakkında bilgi verebilir misiniz lütfen...

        Her Boğa ve Kova birbirini sevecek ya da nefret edecek gibi bir durum yok... Böyle konularda yıldız haritasına bakmak daha uygun olacaktır. Ancak Boğa ve Kova'nın anlaşamadığı durumlar olacaktır. Örneğin, Boğa burcu daha evcimen, Kova daha dışa dönüktür, gezmeyi ve keşfetmeyi sever... Boğa, Kova'ların yanında sabit fikirli kalabilir. Ancak sabrederek birbirinizi tanımaya çalışırsanız ilişkiyi yürütebilirsiniz.

        13 Ekim 1995 İzmir doğumluyum. Saat sabaha karşı 4 sularında doğmuşum. Yükselenimi öğrenebilirmiyim? Bir de bu yıl terazi burcunu neler bekliyor? İş ve aşk hayatında nasıl gelişmeler yaşanacak?

        Yükselen burç hesaplamalarında doğum yerini de bilmek gerekiyor. Diğer sorunuza gelirsek, 28 Ekim'de Güneş'in burcunuza geçişiyle aşk konularında daha şanslı bir döneme gireceksiniz... Kendinizi daha alımlı ve çekici hissedeceğiniz bu dönemde dış görünüşünüze de daha fazla önem verebilirsiniz. Ancak aralık ayında aşk konularında sınava tabii tutulabilirsiniz. Kariyerde ise daha fazla toplum önünde bulunabilirsiniz. Sahne sanatlarında, artistik konularda ön planda olabilirsiniz.

        Tutulma ve virüs nasıl bağdaşıyor? Onu açıklar mısınız lütfen.

        Tutulma ile virüsün direkt bağlantısı yok elbette. Ancak yıl içinde normalden fazla tutulmanın yaşanması senenin olaylı geçeceğinin sinyalini veriyordu. Bir yılda ortalama 4 tutulma yaşanıyor ancak bu sene 6 tutulma meydana gelecek. Astrologlar, Hanta, zika domuz gribi, SARS, MERS, veba gibi salgınların haritalarına baktığında İkizler ve Yay burçlarında tutulmaların yaşandığının altını çiziyor. Bu sene de İkizler ve Yay burçlarında tam 3 tane tutulma var. Mayıs ayında ayrıca Venüs İkizler burcunda geriliyor. İkizler burcu astrolojide üst solunum yolları, ciğerlerde hassasiyet anlamı taşıdığından virüs ile ilgili çağrışımda bulunuluyor.

        7 Haziran 1988 Pazartesi saat 5'te Malatya'da doğdum. Yükselenimi öğrenebilir miyim?

        Eğer sabah saat 5'te doğduysanız yükselen burcunuz İkizler.

        Akşam 5'te doğduysanız yükselen burcunuz Akrep...

        Normal hayata ne zaman döneriz? Temmuza kadar herşey yoluna girer mi?

        Astrologlar yaz aylarında virüsün etkisinin azalacağını fakat dikkat etmezsen sonraki aylarda virüsün tekrar atağa geçebileceğini söylüyor. Özellikle 2020 Kasım veya Aralık ayları dikkat çekiyor. Yaz aylarında salgın bir miktar gerilese de sonbaharda, özellikle de kasım ayında yeni bir virüs dalgasıyla karşılaşılabileceği belirtiliyor. Eğer virüse dikkat etmezsek normal hayata geçmek için biraz süre var gibi görünüyor...

        Merhaba Aslan burcuyum, yükselenim Terazi, ay burcum ise Koç. Bu yıl benim için nasıl geçecek?

        Yılın geri kalanı için konuşursak, mayıs ayında Venüs İkizler burcunda geri hareketine başlıyor, Jüpiter de Oğlak burcunda geri harekette. İletişim ile ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz. İşleri uzaktan halletmeye çalışırken yönetimde birtakım sıkıntılar olabilir. Mayısta ayrıca ev ile alakalı işlerinizde gecikmeler meydana gelebilir. Haziran'daki Ay Tutulması biraz zorlayıcı geçecek. Her zaman yaptığınız işlerle alakalı sıkıntı ve stres yaşayabilirsiniz. Ancak hazirandaki Güneş Tutulması sizi destekliyor. İş ile alakalı sevindirici haberler alabilirsiniz. Yıl sonuna doğru ise kendi yeteneklerinizin farkında olacak ve kariyerde daha atak olacaksınız.

        İkizler gerçek aşkı bulabilir mi?

        Yorum yaparken yükselen burca da bakmakta fayda var. Ancak İkizler burçlarının aşk hayatı şu an için durgun. Gezegenlerin geri harekette olması da nisan, mayıs ve haziran ayında sizi desteklemiyor ancak temmuzda meydana gelecek Ay Tutulması'nda aşk konularında şans veriyor. Yalnızlar bu dönemde kendilerini heyecan verici bir ilişki içerisinde bulabilir. Eskiyi de arkanızda bırakabilirsiniz.

        21-06-1981 saat sabah 9’da doğmuşum. Yükselenimi söyleyebilir misiniz? Her site farklı söylüyor?

        Yükselen burç hesaplamalarında doğum yerine de bakılıyor. O nedenle doğum yeri olmadan kesin bir bilgi veremiyoruz.

        3 Eylül 1983 doğumluyum. Cumartesi saat 19:40’da doğmuşum. Yükselenim nedir?

        Yükselen burç hesaplamalarında doğum yerine de bakılıyor. O nedenle doğum yeri olmadan kesin bir bilgi veremiyoruz.

        22 Haziran 1977 doğumluyum. Tutulma beni nasıl etkiler?

        Yengeç burcusunuz ancak tutulmanın etkilerine bakarken yükselen burca da bakmak daha doğru olacaktır. Bu bilgilerden yola çıkarsak; Yengeç burcusunuz ancak tutulmanın etkilerine bakarken yükselen burca da bakmak daha doğru olacaktır. Bu bilgilerden yola çıkarsak; 5 Haziran'daki Ay Tutulması'nda kendinizi daha canlı ve enerjik hissetmeye başlıyorsunuz. Tamamlamanız gereken işlerle ilgili motivasyonunuz yükseliyor. 21 Haziran'daki Güneş Tutulması'nda sağlığınız, dış görüntünüz, ruh haliniz oldukça güzel. Yeni iş başlangıçları, ev hayatında düzen gibi konular hayatınızda hakim olacak. Temmuzdaki ay tutulmasında bazı bitişler meydana gelebilir fakat buna olumlu yönden bakmalı ve hayatınıza devam etmelisiniz. 30 Kasım'daki Ay Tutulması'nda özel hayatınızda gizli bilgiler açığa çıkabilir. Dedikoduların canınızı sıkmasına izin vermeyin. Son olarak aralıktaki Güneş Tutulması'nda yatırım ve desteklerle ayağa kalkabilirsiniz.

        Oğlum 21 Haziran 2002 doğumlu. 18 ya da 17.30 civarı doğdu. Burcu nedir?

        Oğlunuzun Güneş burcu İkizler fakat yükselen burç için doğum yerinin il olarak bilinmesinde fayda var.

        Başak ve Boğa’nın sağlık durumu nedir? Tansiyon hastasıyım. Benim için nasıl geçecek?

        Bu yıl sağlığınızda iyileşmeler meydana geliyor. Özellikle yaz başında ve eylül ayında beslenmenize dikkat ederek hayatınıza çeki düzen verebilirsiniz.

        Balık burcu için 2020 daha ne kadar kötü geçecek? Güzel günler görecek miyiz?

        Balık burçlarının özellikle kariyerden yana pek yüzleri gülmemişti… Sosyal çevrede yaşadığı sıkıntılar ve izole yaşam biraz sıkıntılı bir süreç doğuracak ancak yıl sonundan itibaren yeni projelerle ayağa kalkıyorsunuz. Yeter ki hayaller alemine dalmak yerine daha gerçekçi isteklerde bulunun ve isteklerinizin üzerine gidin.

        2020 yılının varsa en güzel zamanlarını merak ediyorum...

        2020 yılı zorluklarla karşılaşacağımız, dibe vurmadan yükselemeyeceğimiz bir dönem ama kısa vadede elbette güzel zamanlar var. Ancak yaz ayları doğanın canlandığı enerjimizin arttığı aylar... Örneğin 21 Haziran’da Yengeç burcunda Güneş Tutulması meydana geliyor. 5 Temmuz'da Oğlak burcunda Ay Tutulması var. 14 Aralık’ta Yay burcunda Güneş Tutulması var. Bu tarihlerde güzel gelişmeler yaşanabilir.

        25 Ekim'de düğünüm olacaktı, sizce ertelemeli miyim?

        Astrologlar, virüsün yaz aylarında azalacağını fakat kasım aylarında tekrar artacağını öngörüyor. Fakat elbette ekime kadar çok vakit var. Beklemenizi tavsiye ederiz.

        3 Eylül 1983 doğumluyum. Cumartesi günü saat 19:40'da doğmuşum. Yükselenim nedir?

        Yükselen burç hesaplamak için doğum yerinizi de belirtmeniz gerekiyor. İnternette doğum bilgilerini yazınca yükselen burç hesaplayan pek çok site mevcut.

        Doğum saati bilinmiyorsa yükselen burç nasıl hesaplanır?

        Astrolojide kişilik özelliklerinizi, haftalık veya günlük burç yorumlarına bakmak için Güneş burcunun yanında yükselen burca da bakılıyor. Yükselen burç için ise doğum saatinin ve yerinin bilinmesi gerekiyor. Çünkü doğum saatine göre yükselen burç tespit ediliyor. Ancak doğum saatinizi bilmiyosanız davranış biçimlerinizden, fiziksel özelliklerinizden, yöneldiğiniz meslekten, hayata dair düşüncelerinizden, duygu durumunuzdan bir çıkarım yapılarak tahmin yürütülebilir. Ayrıca astrolojik harita hesaplarken de hayattaki dönüm noktalarından yola çıkılarak sonuç elde edilebilir.

        Doğum tarihim 21.06.1980, tutulmalardan birisi tam olarak bu tarihe denk geliyor. Yükselen Akrep olarak bana olumlu ya da olumsuz yönde nasıl bir etkisi olur? Ya da olur mu?

        21 Haziran'da Yengeç burcunda bir Güneş Tutulması meydana gelecek ve siz de tutulmadan etkileneceksiniz. Fakat olumsuz anlamda değil. Güneş Tutulması'nda birleştirici bir güç olacak. Aynı Yengeç burçları gibi daha paylaşımcı, yardımsever etkilerle karşılaşabilirsiniz. Havaların ısınmasıyla pozitif bir ruha bürünebilirsiniz. Kısaca Güneş Tutulması burcunuzu ve diğer burçları olumlu yönde etkiliyor...

        Yay burcuyum. Yükselenim de Yay her şey çok kötü gidiyor. Evlilik, iş hepsi. Ne zaman düzelecek?

        Yay burçları bu yıl özellikle finans konularında çok zorlu dönemler geçiriyorlar ve 2020 sonuna kadar maddi konularda sıkıntılar devam edecek gibi görünüyor maalesef. Bu durum aile içine de yansıyor olabilir. Fakat 2020 sonundan itibaren işler yoluna girmeye başlıyor. Belki farklı meslek kollarına yönelerek, online işler yaparak iyi kazançlar sağlayabilirsiniz.

        Yükseleni İkizler olan Kova burcunun iş durumu bu yıl nasıl olacak?

        Borçlar konusunda, alacak verecek meselelerinde bir takım sıkıntılar yaşamış veya yaşıyor olabilirsiniz. İş ile ilgili girdiğiniz borçlar yüzünden biraz sıkıntılı bir durum gözüküyor. Bu zorluklar aralık ayından itibaren düzelebilir. Özellikle 2020'den sonra kendinizi daha iyi ifade edebilecek işlere imza atabilirsiniz. Veya sektörünüzü geliştirmek isteyebilir, örneğin ticaretle uğraşıyorsanız online üzerinden satışa ağırlık verebilirsiniz.

        13 Mayıs veya takip eden günler için öngörüleriniz nelerdir? Teşekkür ederim.

        13 Mayıs'ta Venüs gerilemesi meydana geliyor. Ardından da 3 Haziran'da Venüs’ün Güneş diski önünden içten geçiş yaptığı bir döneme girmek üzereyiz. Konu ile ilgili detaylı bilgi üst paragrafta yer alıyor.

        Korona ne zaman bitecek?

        Koronavirüsün ne zaman biteceği ile ilgili kesin bir tahmin veremeyiz elbette. Ancak astrolojiye göre nisan ve mayıs aylarında virüse karşı dikkatli olmak ve sosyal izolasyon oldukça önemli… Astrologlar yaz aylarında koronavirüsün azalacağını öngörüyor. Ancak bu süreçte dikkatli olunmazsa kasım aylarında yeni bir virüs dalgası meydana gelebilir. Özellikle haziran ayında biraz iyiye gidişle beraber gardımızı düşürürsek, kalabalık ortamlarda yer almaya başlarsak her şey kötüye gidebilir. Ya da yeni virüsler ortaya çıkabilir.

        Bu yılın en şanslısının Oğlak burcu olacağı ve başarı çalışma disiplininin ön planda olacağı söylenmişti. Şimdi ise her şey durmuş gözüküyor. Oğlak ve yükselen Oğlaklar açısından durum nedir?

        Her yıl farklı astrologlar en şanslı burcu ilan ediyor ama tabii ki fikir birliği yok ve olamaz da zaten. Oğlaklar özellikle maddi ve kariyer konularında yoğun ve sıkıntılı bir süreçteler. Ancak çok disiplinli ve çalışkan olan Oğlaklar pes etmeyip zorlukların üstesinden gelecekler. Oğlaklar yeni fırsat ve kazanımları 2020'nin sonlarında veya 2021'in başında elde edecekler.

        Aslan burçlarının 2020-2022 arası yaşamları nasıl olacak? Ev satın alabilecekler mi?

        Elbette Aslan burçları için böyle spesifik bir bilgi vermek doğru değil. Yükselen burç ve yıldız haritası işin içine girerse daha doğru olur. Ancak Aslan burçları ekonomik anlamda sıkıntılı bir süreçteler... Çalışma alanlarının daralması söz konusu olabilir. Aslan burçları 2020 sonu ve 2021 yıllarında kendilerine yeni iş fırsatları oluşturabilirse rahatlama yaşayabilir.

        23/11/1969 doğumluyum. Burcum nedir acaba?

        Yay burcusunuz.

        Almanya'da yaşıyoruz, Ağustos'un 17'sinde vatana biletleri iptal mı etmeliyiz?

        Astrolojiden ayrı olarak şu an uçuşlar durdurulmuş durumda. Virüs ile ilgili astrologlar çeşitli uyarı yapıyor fakat tam tarih vermeleri doğru değil. Virüsün yaz aylarında azalacağı söyleniyor fakat ikinci ya da üçüncü dalgalar ortaya çıkabilir. Ya da kısa sürede aşı çalışmaları sonuç verebilir. Önlemler kapsamında seyahat yasağının kalkıp kalkmayacağını bilemeyiz.

        3 Kasım doğumluyum burcumda güzel gelişmeler olacak mı?

        3 Kasım doğumluysanız Akrep burcusunuz demektir. Ancak burç yorumları için hem yükselen hem Güneş burcuna bakmak gerekiyor. Bu yıl 6 tane tutulma olacağını, gezegenlerin çoğunun geri harekette olacağını ve hareketli bir sene yaşayacağımızı söylemiştik. Mayıs ayında Venüs İkizler burcunda geri harekette olacak. Bu durum para konusunda sıkışmalara neden olabilir. Ödemelerde gecikmeler yaşanabilir. Mayıs ayında ayrıca Jüpiter Oğlak burcunda geriliyor ve yine planlarınızda yavaşlamalar maddi konularda gecikmeler meydana gelebilir. Ancak 21 Haziran'daki ve 14 Aralık'taki Güneş Tutulması para kazanmak için verimli dönemler. Ayrıca yıl sonuna doğru yeni yapılanmalara girebilir ve kendiniz düze çıkaracak yeni projelere girişebilirsiniz.

        Kova burcuyum... Alacaklarım var, alamıyorum. Sizce alacak mıyım işlerim düzelecek mi?

        Elbette kesin bir yorum yapmak doğru değil fakat burcunuzdan yola çıkarsak Mayısta Jüpiter Oğlak burcunda geri hareketine başlıyor. Parasal konularda gecikmelere ve kontrol dışı gelişmeler olabilir. Yine haziran ayında bir Ay Tutulması var ve bu süreçte dostluk ile para ilişkilerini birbirinden ayırt etmekte, para konularında dikkatli olmakta ve borç vermemekte fayda var. Temmuzda ise para ile ilgili olumlu gelişmeler yaşanabilir.

        Akrep burcuyum, yükselenim Koç... Hangisi bende daha çok etki bırakıyor? Akrep burcuna çok benzemediğim söyleniyor, kafam karışık.

        Burç yorumlarına ve kişilik özelliklerine bakarken sadece Güneş burcuna bakmamakta fayda var. Çünkü yükselen burcun da etkisi büyük. Örneğin yıllık yorumlarınızı okuyacaksanız mutlaka yükselen burcunuza da bakmalısınız.

        Boğa kadını ve Oğlak erkeği mantıklı bir ilişki mi?

        Koç kadını ile Balık erkeği ilişkisi neden çok zor?

        Burçların uyumu için sadece Güneş burcuna bakmak yeterli değil. Güneş burcunun yanında Ay burcuna, yükselen burca ve doğum haritasına bakmak gerekir.

        Yazın şehir dışına ziyaret etmeli miyiz?

        Astrolojiden ziyade koronavirüs salgınının ne zaman sona ereceği belli değil. Bu nedenle uzun vadeli planlar yapmamakta fayda var.

        13 Mayıs doğumluyum. İkizler’de gerileyecek Venüs'ün burcum üzerindeki etkisi nasıl olur?

        Venüs'ün geri hareket edeceği zamanda aşk ve sevgi konularında sorgulamalar yaşayabilirsiniz. Kıskançlıklar, dedikodular ve dolduruşlar yaşanabilir, dikkatli olmalısınız. Kafa karışıklığının arttığı bu dönemde büyük maddi yatırımlardan uzak durmalı, dış görünüşünüzü değiştirmek için ani kararlar vermemelisiniz. Ayrıca iş değişikliği için iyice düşünmelisiniz.

        5 Haziran’da Yay burcunda Ay Tutulması, 14 Aralık’ta Yay burcunda Güneş Tutulması var. Bu durumlar Yay burçlarını nasıl etkiler?

        Yay ve İkizler'deki tutulmalar eğitim ve yayıncılık, medya-sosyal medya, habercilik, seyahatlerle ilgilidir. Bu tutulma medya-yayıncılık alanında önemli değişikliklere işaret edebilir. Ayrıca bu konularla ilişkiniz varsa stres ve sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Yeni koşullara adapte olurken zorluk yaşayabilir ve kararsız kalabilirsiniz.

        Senelerdir Akrep burcu için hep kötü bir sene olacak deniyor. 2020 daha da mı kötü olacak?

        Elbette hayır. Her burcun farklı alanlarda yaşadığı zorlanmalar var. 2020 ve önümüzdeki birkaç yıl değişim her burcu zorlayacak fakat Akrepler için 2020 daha da kötü olacak diye bir şey yok. İletişimde zorlanmalar yaşasanız da değişime ayak uydurur ve gerçekten isteklerinizin peşinden koşarsanız olumsuzlukları fırsata çevirebilirsiniz.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa