Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) İcra Konseyi Toplantısı kapsamında bulunduğu Antalya'da, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma Başkan Yardımcısı Boris Çernışov'u kabul etti.

        Kabulde, bölgesel ve küresel konular, parlamentolar arası ilişkiler ile İsrail'in Filistin'e yönelik hukuksuz saldırıları, Filistinlilere yönelik insani yardım faaliyetleri ve bölgede kalıcı ateşkesin temin edilebilmesi için atılabilecek adımlar ele alındı.

        Kurtulmuş, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesinin, iki ülkenin de yararına olacağını belirtti.

        Gazze'de İsrail'in ortaya koyduğu insanlık dışı saldırılara karşı Rusya'nın da Türkiye ile benzer fikirlere sahip olmasının memnuniyet verici olduğunu bildiren Kurtulmuş, uluslararası camianın baskılarının, özellikle Batılı ülkelerde ortaya konulan Filistin'e destek gösterilerinin, İsrail hükümeti üzerinde bir baskı oluşturduğunu ve dört günlük de olsa geçici bir ateşkesin sağlanmasının temin edildiğini kaydetti.

        Bölgedeki ateşkesin kalıcı hale getirilerek Gazze'nin yeniden imarıyla ilgili bir çalışma başlatılmasını ümit ettiklerini vurgulayan Kurtulmuş, Gazze'ye gerçekleştirilen son saldırıların, uluslararası sistemin bir kez daha yıkıntılar altında kaldığını bütün dünyaya gösterdiğini dile getirdi.

        TBMM Başkanı Kurtulmuş, APA İcra Konseyi Toplantısı çerçevesinde Kamboçya Ulusal Meclisi Başkanvekili Vong Sauth'u ve Özbekistan Parlamentosu Yasama Meclisi Başkanvekili Ulugbek Inoyatov'u da ayrı ayrı kabul etti.

        Kabullerde, ikili ve parlamentolar arası ilişkiler ile bölgesel konular ele alındı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa