Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, şebeke suyundaki kayıp ve kaçakları önlemek amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında, son 3 yılda 509 aktif sızıntı tespit ederek, saniyede 590 litre su kaybının önüne geçti.

        Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ASKİ, su tasarrufunu teşvik etmek amacıyla bir yandan muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparken diğer yandan şehir şebeke sistemindeki fiziki su kayıp ve kaçaklarını önlemek amacıyla çalışmalar yürütüyor.

        "Sızıntı Yönetim Danışmanlığı ve Teknoloji Araştırma Projesi" kapsamında, fiziki kayıp su çalışmalarına hız veren ASKİ, Su Kayıpları Önleme Ekibi ile 25 ilçede yer mikrofonlarıyla kaçak tespiti için tarama çalışmalarını sürdürüyor.

        Son teknolojiye sahip akustik sensör, basınç sensörü ve debimetreyle gerçekleştirilen çalışmalarda içme suyu arızaları yüzeye çıkmadan henüz yer altındayken tespit ediliyor ve milli servet niteliğindeki suyun israfı önleniyor.

        Çalışmalar kapsamında, Ankara genelinde 303 taslak izole alt bölge oluşturulurken, çalışmaları tamamlanan 80 ölçülebilir izole alt bölgede sızıntı taraması yapıldı.

        Bu bölgelerde son 3 yılda yapılan çalışmalar sayesinde 509 aktif sızıntı tespit edilerek, saniyede 590,08 litre su kaybı önlendi.

        ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, yıllık 18 milyon 608 bin 763 metreküp suyun içme suyu şebekelerinde kaybolmasına engel olduklarını belirterek, su kayıplarının en büyük sebebinin yüksek basınç olduğunu kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa