Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ALES/2 soru ve cevapları yayınlandı! ÖSYM 2018 ALES soru kitapçığı ve cevap anahtarı

        ALES sınavı ÖSYM tarafından düzenlenmektedir. 30 Eylül tarihinde yapılan ALES sınavının soru ve cevapları dün ÖSYM tarafından resmi sitesinden erişime açıldı. 2018 ALES soru ve cevaplarına ulaşmak isteyen adaylar, kitapçık ve cevap anahtarına nasıl ulaşacaklarını araştırıyor. ALES temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı haberimizde...

        2018 ALES SORU VE CEVAPLARI

        ÖSYM tarafından yayınlanan duyuru şöyle;

        "30 Eylül 2018tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına(2018-ALES/2)Temel SoruKitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden02 Ekim2018tarihinde saat16:00’danitibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’ninhttps://ais.osym.gov.tradresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir.

        REKLAM

        2018-ALES/2Temel SoruKitapçığı ile Cevap Anahtarı(% 10)aşağıdaki bağlantıdasunulmuştur.

        Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır."

        2018-ALES/2Sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular(% 10)testlere göre aşağıda verilmiştir.

        Sayısal Testi:44. Soru

        Sözel Testi:Bulunmamaktadır.

        ALES/2 SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        ALES sonuçları 25 Ekim tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

        Haberi Hazırlayan: Tuba Fıçıcı
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa