Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ALES başvuru ve sınav tarihleri 2024: ALES/1 başvuruları başladı mı, sınav ne zaman?
        • 1

          Akademik kariyer yapmayı planlayanlar, ALES/1 başvuru tarihlerini gündemine aldı. ALES, sayısal ve sözel olmak üzere, toplamda 100 sorudan oluşmaktadır. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvurularının tamamlanmasının ardından, geç başvuru süreci başlayacak. Peki, "ALES/1 başvuruları başladı mı, ALES ne zaman?" İşte konuya ilişkin merak edilen soruların yanıtı...

        • 2

          ALES/1 BAŞVURULARI BAŞLADI!

          Sınava başvurular, 1-11 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

          Adaylar, başvurularını 1 Mart 2024 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan da yapabilecektir.

          Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2024-ALES/1 Kılavuzu'nda yer almaktadır.

          ALES BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

          ÖSYM ALES KILAVUZUNU YAYINLADI!

          ÖSYM 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/1) başvurularının alınmaya başlandığını açıkladı

        • 3

          ALES NE ZAMAN?

          2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1) 21 Nisan 2024 tarihinde uygulanacaktır.

        • 4

          Açıklamanın tamamı şu şekilde:

          2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/1), 21 Nisan 2024 tarihinde uygulanacaktır.

          Sınava başvurular, 1-11 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

          Adaylar, başvurularını 1 Mart 2024 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan da yapabilecektir.

          Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2024-ALES/1 Kılavuzu'nda yer almaktadır. Adaylar Kılavuz'a aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların Kılavuz'u dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

          Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

          ÖSYM BAŞKANLIĞI

        • 5

          ALES BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

          Ales sınav başvuru ücreti: 490 TL

          Ödeme Yerleri: Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); QNB Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası'nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa