Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Turan, Türkiye'nin doğalgaza kavuşan ilk beldesi olan, Çanakkale'nin Biga ilçesinin Gümüşay beldesinde düzenlenen doğal gaz hizmete alma törenine katıldı.

Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Turan, Bolu Belediye Başkanı Özcan'ın düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

"AÇIKLAMALAR TALİHSİZLİK"

Özcan'ın "yabancı uyrukluların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam yapılacağı" yönündeki açıklamasını, talihsizlik olarak değerlendirdiklerini belirten Turan, şöyle devam etti:

"Bir belediye başkanı, bizim burada 10 tane açılış planlarken, bir başka ilin belediye başkanı da 'göçmenlere suyu 10 katına satacağım' diye açıklama yaptı. Değerli arkadaşlar, insanlığın temel ihtiyaçları, cezalandırma konusu olamaz. Bu ahlaka aykırıdır. Biz Çanakkale Savaşı'nda hatıralardan biliriz ki, savaşırken düşmana ara verip su ikram eden bir milletiz. Savaşa ara verip ekmeği olmayan düşmana ekmek veren, karşılığında su alan bir milletiz. Göçmene garibana 10 kat su satacağım, diyecek kadar aciz olan bir millet olmadık, olmayacağız."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ