Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İsviçre Konfederasyonu'nun kuruluşunun 721'inci yılı Başkonsolos Monika Schmutz Kırgöz'ün ev sahipliğinde önceki akşam kutlandı. Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleşen bu özel davette İstanbul Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz davetlilerle tek tek yakından ilgilendi. 721 yıl önce Uri, Schwyz ve Unterwalden şehirleri refah ve bağımsızlık adına birleşmeye karar vermişler. O zamandan sonra İsviçre başarılı, çok dilli bir devlet haline gelmişti. İsviçre’nin Türkiye’de ilk diplomatik temsilciliği 80 yıl önce kurulmuş. Makine, kimyevi madde ve saat İsviçre’nin Türkiye’ye ihraç ettiği en önemli ürünler arasında yer alıyor. Görevine geçtiğimiz eylül ayında yeni atanan İsviçre Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz, davet için ülkesinden 80 kg özel İsviçre peyniri getirtmiş.

        Taze evliler Nişantaşı’nda

        Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un oğlu Saffet Ulusoy ile Özlem Avşar'ın düğünü geçtiğimiz mayıs ayında Çırağan Sarayı'nda iş, sosyete ve futbol dünyasını bir araya getirmişti. Çiftin nikâh şahitliklerini de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Futbol Kulübü Teknik Direktörü Fatih Terim, Arda Turan ve Ahmet Emre Büyükhanlı yapmıştı. Geçtiğimiz gün taze evliler Nişantaşı'nda alışveriş turuna çıktı. Düğün öncesi bir hayli kilo veren genç damat verdiği kiloları tekrar almış gibi. Eee boşuna dememişler evlilik erkeklere daha çok yarıyor.

        VEFALI ARKADAŞ

        Dün 2008 yılında vefat eden ve iş dünyasında çok sevilen merhum işadamı Atilla Aksoy'un kendisi gibi iyi yürekli ve dost canlısı oğlu Osman Aksoy'un Facebook'a bir iftar davetini yazdığını gördüm. Osman Aksoy, mesajında 2004 yılında Burdur'da bedelli askerlik yaparken kalp krizi sonucunda hayata gözlerini yuman Kaya-Aynur Sabancı çiftinin oğulları Cem Sabancı için verdiği iftar davetini tüm dostlarına duyurmuş. Osman Aksoy mesajında "Arkadaslar, bu ramazan ayında hepimizin kardeşi Cem Sabancı için bir şeyler yapmak istedim. Şişli Camii'nde halka verilen iftar yemeğini 4 Ağustos tarihinde onun adına organize ediyorum. O gün sizler de onun adına yapılan bu iftar yemeğine Şişli Camii'indeki konuk yemek odasında eşlerinizle beraber eşlik ederseniz çok sevinirim. Sevgilerimle Osman Aksoy" demiş. İşte "Vefalı dost" diye buna derler. Doğrusu bu mesaj beni çok duygulandırdı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar