Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Behçet DALMAZOrhan AŞAN/VAN, (DHA)VAN'ın Bahçesaray ilçesi karayolundaki 2985 rakımlı Karabet Geçidi'ne yılın ilk karı düştü. Sürücüler, geçen 4-5 Şubat'ta yola düşen çığ nedeniyle 42 kişinin hayatını kaybettiği karayolunda başka faciaların yaşanmaması için çığ tünelleri yapılmasını istedi.

        Van'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte dün akşam etkili olan yağmur, yerini yüksek kesimlerde kar yağışına bıraktı. Dağlar beyaza bürünürken, Bahçesaray ilçesi karayolundaki 2985 rakımlı Karabet Geçidi'nde de kar yağışı etkili oldu. Zaman zaman sisin de etkili olduğu yolda sürücüler zor anlar yaşadı. Karayolları'na bağlı karla mücadele ekipleri, gece boyu yolun ulaşıma kapanmaması için çalışma yaptı. Bölgede geçen 4-5 Şubat'ta yaşanan 2 ayrı çığ faciasında 42 kişi hayatını kaybetmiş, 75 kişi de çığ altında yaralı olarak kurtarılmıştı.

        Sürücüler, kış mevsimi ile birlikte Van-Bahçesaray Karayolu'da çilenin başladığını belirterek, "Karebet Geçidi'ne yılın ilk karı yağdı. Şubat ayında yola düşen çığ nedeniyle 42 kişi hayatını kaybetti. Başka insanların ölmemesi için yetkililerin bu yola çözüm bulmalarını istiyoruz. Bahçerasay çok güzel bir ilçe ama kışın ulaşım sorunu var. Buraya çığ tünelleri yapılmalı. Eğer önlem alınmazsa başka facialar da yaşanabilir" diye konuştular.DHA-Genel Türkiye-Van Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN

        2020-11-05 15:11:56

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa