Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Yerli elektrikli otomobili Mart 2023'te piyasaya sunmaya hazırlanan Togg'dan sürpriz hamle geldi.

Trumore adı verilen mobil bir uygulama tanıtan şirket, geliştirdiği uygulamayı 'mobilite deneyimini yeniden tanımlayan' dijital bir platform olarak lanse etti.

Haberi Görüntüle

Togg'un, mobil uygulaması ile fintech (finansal teknoloji), insurtech (sigorta teknolojileri), blokzinciri, IoT, yapay zekâ gibi yeni nesil teknolojilerle kişiselleştirilmiş ve kullanıcı odaklı bir deneyim sunmayı hedeflediği belirtildi.

Hatırlanacak olursa, Togg yetkilileri şirketin elektrikli otomobilinden bahsederken her defasında otomobil yerine 'akıllı cihaz' kavramını kullanıyordu.

Bu kapsamda, otomobili bir 'akıllı cihaza' dönüştürecek yetkinliklerin Trumore'da toplandığı aktarılıyor.

SUV MODELDEN 1.5 AY ÖNCE GELECEK

Trumore'un özelliklerine geçmeden önce, mobil uygulamanın şirket için bir başka öneminden de bahsetmek gerek.

Togg, yakın bir geçmişte gözlerden kaçan fakat dikkat çeken bir açıklama yapmıştı. Buna göre, şirket elektrikli otomobilden önce bir başka ürün ile kullanıcıların karşısına çıkacağını duyurmuştu.

Haberi Görüntüle

Edindiğimiz bilgiye göre, işte o ürün Trumore olacak.

Togg'un mobil uygulaması, Mart ayında yollara çıkacak c-segment elektrikli SUV modelden yaklaşık 1.5 ay önce kamuoyuna tanıtılacak ve kullanıma açılacak.

App Store, Google Play ve AppGallery üzerinden kullanılma açılması beklenen uygulama, sadece Togg sahiplerine değil herkese açık olacak.

'İSTESEK DE İSTEMESEK DE SEKTÖR DÖNÜŞÜYOR'

Bu bilginin ardından gelelim Togg CEO'su Gürcan Karakaş'ın Trumore hakkındaki açıklamalarına.

Karakaş, mobil uygulamanın geliştirilme sürecinin 2 yıldan fazla sürdüğünü belirterek, "Bu süre içerisinde platform ve dijital altyapıyı oluşturmak için çalıştık. Veri tabanlı katmanlar var, bulut bağımsız servis platformu ile dünyanın her yerinden cihaz bağımsız erişim sağlanabiliyor" dedi.

Haberi Hazırlayan: Yiğitcan Yıldız
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ