Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

MİT ve TSK'nın, Irak-İran sınırındaki Kandil dağında bulunan PKK Ana Karargahı'na 26 Mayıs'ta düzenledikleri ortaklaşa operasyonda, PKK Yürütme Komitesi Üyesi ve PKK Merkez Komitesi Üyesi Kasım Engin kod adlı İsmail Nazlıkul etkisiz hale getirildi.

Kırmızı renkli arananlar listesinde bulunan İsmail Nazlıkul, Haziran 2019'da Kandil'de etkisiz hale getirilen PKK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Halmat Diyar kod adlı Diyar Garip Muhammed'den sonra örgüte verdirilen en üst düzeyli ikinci kayıp olarak kayıtlara geçti.

Dünya ölçeğinde koordinasyon ve takip gerektiren bu operasyon haberi duyulmuşken, dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, başka bir başarılı operasyonun haberini verdi. Bakan Soylu, Elazığ-Arıcak ilçesi Göresdağı bölgesinde, İl Jandarma Komutanlığı'nca gerçekleştirilen operasyonda çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen iki teröristten birinin, Firaz Amed kod adlı İzzet Yiğit olduğunu duyurdu. İzzet Yiğit adlı teröristin; 2016'da Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında 16 sivilin yaşamını yitirdiği, yine Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırıda 3 polis memurunun şehit edildiği terör saldırısının faili olduğunu belirlendi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ