Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Suriye'de depremde en az 1356 kişi öldü

        Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Türkiye'de 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Suriye'de de hissedildi. Uluslararası basında yer alan haberlerde de depremin Türkiye ve Suriye'de etkili olduğunun altı çizildi.

        .png
        .png
         Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı ve yaralı sayısı son durum ne?
        Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı ve yaralı sayısı son durum ne? Haberi Görüntüle

        Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde ölenlerin sayısı 1602'ye yükseldi. Depremde en az 3 bin 649 kişi yaralandı.

        Deprem Suriye'nin İdlib, Halep, Hama, Lazkiye, Tartus ve Rakka illerinde de şiddetli hissedildi, büyük yıkımlar meydana geldi.

        Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde de onlarca bina yıkıldı veya hasar gördü. Ülkede muhalefetin denetimindeki bölgelerde yaklaşık 4 milyon kişi yaşıyor.

        BBC'nin haberine göre, çoğu savaş nedeniyle ülkenin diğer bölgelerinden göç eden bu kişilerin büyük bölümü bombardımanlarda büyük oranda yıkılan binalarda yaşıyor.

        Ülke genelinde en az 1602 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 649'dan fazla kişi yaralandı.

        Depremden etkilenen Suriye'nin kuzeybatısında bir çok bina hasar gördü. Kurtarma ekipleri ve bölge sakinleri, yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

        Reuters'a konuşan bir kişi Halep'te depremin meydana geldiği korkunç anları anlattı.

        "Sabah 04.20 sıralarında deprem başladı ve bir dakika veya daha fazla devam etti. Beton bloklar düşmeye başladı. Dışarı koştuk ve yıkılan bir binada enkaz altında hala insanların yaşadığını duyduk. Sivil savunma ekipleri geldi, insanları enkaz altından çıkarmak için çalışmalar sürüyor" dedi.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa