"Atilla'nın torunlarıyız"
Macaristan JOBBİK Partisi Genel Başkanı Gabor Vona, Türkiye-Macaristan maçı öncesi iki milletin kardeşliğine vurgu yaptı
Gabor Vona, yaptığı açıklamada, maçın iki ülkenin ilişkilerinin kaderini belirlemeyeceğini ancak iki taraf için de kritik bir karşılaşma olduğunu ifade etti. Vona, ''Macaristanda Türkiye ile kardeşliğimizi ve ilişkilerimizi net bir şekilde vurgulayarak, Türkiye ile ilişkilerin önemini vurgulayan ilk siyasi partiyiz'' dedi. Türkiye'nin dünyada sayılı büyük ekonomik güce sahip ve ekonomisini kriz döneminde bile hızlı bir şekilde geliştiren ülke olduğuna dikkati çeken Vona, Türkiye'nin politik gücünün de inkar edilmez bir seviyede olduğunu belirtti. Vona, ''Macaristan, Türkiye ile ilişkilerinde önemli bir avantaja sahiptir. Bu avantaj ise Atilla'nın torunları olmamızdır'' dedi. Budapeşte'deki ilk karşılaşmada çok centilmen bir maç oynandığını Macar ve Türk İstiklal Marşlarının seyirciler tarafından alkışlandığını anlatan Vona, yarınki maçta da benzer centilmenlik beklediğini söyledi.
İki takıma başarılar dileyen Vona, Macaristan'ın 3 puana çok ihtiyacı olduğunu ve şansın kendilerinden yana olmasını umut ederek, karşılaşmayı sabırsızlıkla beklediklerini kaydetti. Türkiye, 2014 Dünya Kupası D Grubu Elemeleri 4. maçında Macaristan'a deplasmanda 3-1 yenilmişti. Vona, ilk maçta stadyuma ''Biz de Atilla'nın torunlarıyız'' yazılı afiş asmıştı.