Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Aykut Kocaman kalacak mı? - Fenerbahçe Haberleri

        Bugüne kadar takımı şampiyon yapamayan teknik adamlara ‘Güle güle’ demesiyle tanınan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman'ı ayrı bir yere koydu: “Bu saatten sonra gökkubbe de yıkılsa Kocaman ile yola devam edeceğiz.”

        Ligin ilk yarısının sonlarında bizzat Fenerbahçe yöneticilerinin bir kısmı tarafından bile “persona non grata” (istenmeyen adam) ilan edilen Aykut Kocaman, artık yönetim tarafından ‘kesinlikle’ kabul edilmiş bir teknik adam konumunda.

        Devre sonundaki Sivas maçı ile birlikte ligde 17’de 16 galibiyet alan Kocaman’a en sıkıntılı döneminde bile sahip çıkan ve Antalya kampında bir takım müdahaleleri ile takımı yeniden hedefe odaklayan Aziz Yıldırım’ın “Kocaman’la devam kararı” şimdilerde tüm yönetim tarafından kabul görüyor. Kısa bir kronolojik analiz ile Kocaman-Fenerbahçe ilişkisinin durumuna bakalım:

        * İlk yarının sondan 2. haftası... Ankaragücü deplasmanından mağlubiyetle dönen takımla ilgili ilk yönetim kurulu toplantısında bazı yöneticiler “Kocaman’ın istifa etmesi gerektiği” üzerine fikir belirtir.

        * Sivas galibiyeti ile devre arasına liderden 9 puan geride giren takımda Kocaman’a karşı ilk ateşi Andre Santos açar. Brezilyalı oyuncu “Daum kalsa bu durumda olmazdık” deyip Kocaman’ı hedef tahtasına oturtur.

        * Rıdvan Dilmen’in programına çıkan Aykut Kocaman önce “3” dediği transfer isteğini “1 oyuncu”da sınırlı tutar. Santos’la ilgili “gidecek” haberleri yayılır.

        * Aynı programa konuk olan Aziz Yıldırım başkanlık tarihinde ilk kez oyuncuları hedefe koyar ve “Şampiyon olamazsak onlardan hesap soracağım” der.

        * Yeni Malatya faciası sonrası Aykut Kocaman soyunma odasında oyunculara sitem eder ve istifasını açıklayacağını belirtir. Gökhan Gönül-Emre-Volkan gibi birkaç oyuncu kapıyı tutar ve hocalarına “Hocam sakın istifa açıklaması yapmayın. Bu durumu düzelteceğiz” derler.

        * Antalya kampında Aziz Yıldırım ve 3 yönetici önce oyuncular sonra da Kocaman ile konuşur ve takımdan kimsenin gitmeyeceği; kimsenin de gelmeyeceği söylenir. Santos hocasından özür diler ve kalır; transfer yapılmaz.

        * Antalya karşılaşması öncesi Aykut Kocaman yakın çevresine “Eğer bu maçı kazanamaz da puan farkı açılırsa görevi bırakacağım” der.

        * Ancak Antalya-Trabzon maçları kazanılınca takımdaki kenetlenme artar. Ligin 2. yarısının başlarında bu satırların yazarına konuşan Aziz Yıldırım “Ben burada olduğum süre içerisinde beraberiz” diyerek Kocaman’a desteğini yineler.

        * Galibiyetler peşi sıra gelip hemen tüm oyunculardan teknik adamla ilgili referanslar olumluya dönüşünce Kocaman’ın geleceğiyle ilgili fotoğraf giderek netleşir.

        * Alex ile 2 yıl sözleşme yenilenmesine rağmen henüz Kocaman ile sözleşme yenilenmemesi akıllara “Acaba Kocaman şampiyonluk gelmezse bırakacak mı?” sorularını getirir. Yine Kocaman’ın çevresinden “Şampiyon olamazsa istifa edecek” fısıltıları yükselir.

        * Ancak Antep ve Buca galibiyetlerinin ardından yönetim kurulunda artık karar nettir: Kocaman bu işi hakkıyla yaptı…

        * Aziz Yıldırım da yönetici arkadaşlarına “Bizim ona verdiğimiz desteği çok iyi kullandı; çok çalıştı; artık tecrübelendi ve camiayı da iyice tanıdı. Daha da başarılı olacaktır” diyerek “Bu saatten sonra gökkubbe de yıkılsa Kocaman ile devam edeceğiz” cümlesini kurar. Bu cümle ile Kocaman’ın olası bir ikincilik halinde istifa etme ihtimalinin bile başkan nezdinde karşılık bulmayacağı ortaya konulur.

        * Aykut Kocaman’ın sezon sonunda bitecek mukavelesinin uzatılması randevusu ise genç teknik adamın isteğiyle Sivasspor maçı sonrasına bırakılır.

        ‘Galatasaray’a stat hediye ediyorsunuz, bize kalem!’

        Başbakan Erdoğan’ın Strasbourg’daki Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi Toplantısı esnasında Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile bir fotoğrafı basına yansımıştı. AB renklerini temsil eden sarı-lacivert kurşun kalemi inceleyen Başbakan; Bakan Bağış’a “Bu kalemi Aziz Yıldırım’a hediye edelim” der. O hafta oynanan Gaziantepspor maçını izlemeye giden Başmüzakereci Bağış da kurşun kalemi Aziz Yıldırım’a iletir. Yıldırım önce teşekkür eder; Başbakan’dan randevu istendiğini; ziyaret gerçekleştiğinde kendisine de teşekkür edeceğini ilettikten sonra espriyi patlatır: “Galatasaray’a stat hediye ediyorsunuz

        bize kalem…” Sohbete tanık olanlar bu diyalog üzerine, “Başkan kendine hediye edilen kurşun kalem söz konusu olsa bile ‘F.Bahçe lehine ne yaparım diye fikir üretiyor’ yorumu yaparlar.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa