Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika... Hulusi Akar: PKK, DEAŞ'lıların hapishanesini boşaltmış - Haberler

        Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilenBarış Pınarı Harekatı'nda yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi vermek üzere; İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'ni ziyaret etti.

        "SORULARI CEVAPLANDIRMAYA ÇALIŞTIK"

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunanAkar, "Barış Planı Harekatı'yla ilgili öncesiyle, sonrasıyla ilgili ve devamıyla ilgili bazı bilgileri kendilerine takdim ettik. Sayın Genel Başkan'ın görüşlerini dinledik, sorularını cevaplandırmaya çalıştık." ifadesini kullandı.

        "RASULAYN VE TEL ABYAD KONTROLÜMÜZ ALTINDA"

        Akar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        "Şu ana kadar buradaki faaliyetler Mehmetçiğin başarısıyla devam ediyor. Rasulayn, Tel Abyad kontrolümüz altımızda. Buradaki mücadelemiz devam ediyor. PKK ile de DEAŞ ile de mücadelemiz sürecek. Burada bizim tek hedefimiz vardır PKK'lı teröristlerdir. Kontrolü sağlanan bölgelerdeki kardeşlerimize gereken yardımlar da gitmektedir.

        "PKK, DEAŞLILARIN KALDIĞI BİR HAPİSHANEYİ BOŞALTMIŞ"

        DEAŞ konusunda çok hassasiyetimiz var. Bizim ele geçirdiğimiz yerlerden birinde DEAŞ hapishanesi vardı ve biz gittiğimizde bu hapishaneyi teröristler boşaltmışlardı. Buradaki tutuklular YPG'li teröristler tarafından kaçırılmış. Bunun fotoğrafları çekildi ve ilgili mercilere iletildi. Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoruna izin vermeyecektir. İnşallah burada güvenli bölge oluşturulacak sulh devam edecek."

        "BİZİM İÇİN DEAŞ'IN PKK'DAN FARKI YOKTUR"

        CHP'yi ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, görüşme sonrası kameraların karşısına geçti.

        Akar şu ifadeleri kullandı:

        Halkın desteği bizim için ayrıca motivasyon olmakta. İstekli yetenekli personelimizin çalışmalarıyla inşallah bu operasyonu kısa bir sürede tamamlayacağız. Bu işi dikkatli bir şekilde, hassas bir şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Sivillere zarar gelmemesi en büyük önceliğimiz. Hiçbir dini, etnik kökenle sıkıntımız yok. Bu harekatın tek hedefinde teröristler var. DEAŞ'la mücadelemizin PKK'dan hiçbir farkı yok. Dün Tel Abyad'daki DEAŞ hapishanesinden YPG-PKK'ların oradakileri kaçırdıklarını gördük. Sonuçta güvenli bölgeyi tesis edip hem hudutlarımızın, halkımızın güvenliğini sağlayacağız hem de Suriyeli kardeşlerimizin topraklarına dönmelerine katkı sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıyız. Yapmak istediğimiz tek şey sınır güvenliğimizi sağlamaktır.

        "ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ÇOK DAHA İYİ HABERLER ALACAKSINIZ"

        Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın CHP'den sonraki durağı MHP Genel Merkezi oldu. Akar MHP'li yöneticilere harekatla ilgili bilgi verdiklerini söyleyerek 'İnşallah önümüzdeki günlerde çok daha iyi haberler alacaksınız' diye konuştu.

        Akar'ın şöyle konuştu:

        Burada MHP ile ilgili yaptığımız görüşmelerde sayın genel başkanın rahatsızlığı nedeniyle sayın genel başkan yardımcısıyla görüştük. Harekatla ilgili kendilerine bilgi sunduk. Sayın genel başkana geçmiş olsun diyoruz. Faaliyetler bildiğiniz gibi yoğun şekilde devam etmekte. Yüksek bir moralle TSK mensupları büyük bir mücadele içinde. Asil milletimizden aldığı güç, güven, dua ve sevgisiyle büyük moral veriyor. Suriye tarafındaki kardeşlerimizin de sevgi gösterileri moral ve motivasyonumuzu son derece yükseliyor. İnşallah asil milletimizi terör belasından kurtaracağız. Terör koridoruna asla müsaade etmeyeceğiz. Güvenli bölge kurulduğunda hem ülkemiz hem de Suriyeli kardeşlerimiz için önemli gelişme olacak. Yerinden yurdundan edilmiş olan kardeşlerimizin güven içinde evlerine dönmelerine katkı sunacağız. Bizim dini, etnik ayrıcalık yapmamız söz konusudeğil. Oradaki ABD ve koalisyon personeline zarar gelmemesi için her türlü tedbir alınmış durumda. Rus Savunma Bakanı ile görüşmemiz oldu. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. Yapıcı bir görüşmeydi. Önümüzdeki günlerde görüşmelerimize devam edeceğiz. Bizim için teröristlerin birbirinden farkı yoktur. Etnik, dini kökenine bakmayız. DEAŞ'la mücadelemiz sürecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. YPG'li teröristlerin DEAŞ'lı teröristleri kaçırdığını gördük. İnşallah önümüzdeki günlerde çok daha iyi haberler alacaksınız. Bu konuda desteklerinden ötürü başta siz olmak üzere bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

        REKLAM

        ŞOYGU İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

        Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu arasında gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin Milli Savuma Bakanlığı'ndan da bir açıklama geldi.

        Açıklamada, "Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Akar ve Şoygu, başta Suriye olmak üzere savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulundu." ifadelerine yer verildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa