Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberi Led ekran öğrencilerin üzerine düştü: Yaralılar var | Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cemal Reşit Rey Konser Salonundaki bir mezuniyet töreni sırasında dijital panonun devrilmesi sonucu 1'i ağır 6 kişi yaralandı.

        Alınan bilgiye göre, salonda düzenlenen bir mezuniyet töreni esnasında dijital pano henüz belirlenemeyen nedenle devrildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

        Olay esnasında salonda bulunan velilerden Oya Kayaalp, bir okulun mezuniyet ve yıl sonu gösterisinin ardından çocukların sahneye çıktığını söyledi.

        Öğrenciler öğretmenleriyle fotoğraf çektirirken kendisinin de sahnede olduğunu kaydeden Kayaalp, "O sırada sahnenin eğildiğini gördüm, çocuklar ve veliler geri çekildiler. Bir veli ekranın altında kaldı, bacağından yaralandı. Onun çocuğu yerdeydi, aldım ve onu uzaklaştırdım." diye konuştu.

        Kayaalp, kazanın ardından okul müdürü ile veliler arasında küçük bir tartışma yaşandığını söyledi.

        Olay nedeniyle herkesin şok olduğunu belirten Kayaalp, "Çocuklar mezuniyet törenlerinde böyle bir şey yaşadılar. Öğrencileri çıkışta gördüm, ufak tefek yaralanmaları vardı. Bir çocuğun söylediğine göre çocuklar hala sahnedeyken arkadaki ekranları sökmeye başlamışlar. Biz sahnede, müzik çalıyor, herkes fotoğraf çektirirken ekranı söktükleri söyleniyor." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken, bu sırada okul sahibi çekim yapan velilerle tartışmaya başladı. Tartışmayı polis ekipleri ayırdı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

        İBB'DEN AÇIKLAMA

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda dijital panonun devrilmesine ilişkin, "Söz konusu etkinlik, etkinliğin teknik kurulumu ve araçlarla kurumumuzun herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Konunun takipçisi olacağız." açıklamasını yaptı.

        Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Polat, özel bir eğitim kurumunun bir sanat gecesi düzenlemek için kurumdan ücretli tahsis ettiği CRR salonunda akşam meydana gelen kazanın kendilerini derinden üzdüğünü kaydetti.

        Polat, "Söz konusu etkinlik, etkinliğin teknik kurulumu ve araçlarla kurumumuzun herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Olayda yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Konunun takipçisi olacağız." ifadesini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa