Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Çok sayıda ilde FETÖ operasyonu

        İstanbul'da FETÖ soruşturması kapmasında 96 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre, İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün sabah FETÖ'ye eş zamanlı operasyon başlattı.

        Operasyon, Kaynak Holding ve bünyesinde bulunan şirketlerde yapılan aramalardan elde edilen veriler üzerinden yapıldı. İddialara göre; yapılan aramalarda Fetullah Gülen'in talimatlarıyla örgüt faaliyetleri kapsamında örgüt üyelerine motivasyon sağlamak amacıyla "Mizandan Kırmızı Pasaportla Geçecekler" ve "Cennet Listesi" hazırlandı. O listelerde isimleri bulunan şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.

        96 şüphelinin yakalanması için harekete geçildi. 55 şüpheli gözaltına alındı. Sözde iki listenin başında Fetullah Gülen, Kemal Batmaz, Harun Şahin ve 17-25 Aralık kumpas dosyalarını yürüten resmi görevli isimlerin de bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyeti'ne getirildi.

        ANKARA'DA 10 GÖZALTI KARARI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi özel ve kamu iktisadi işletmeleri çalışanı olan sivil, örgütün gizli ve şifrelihaberleşme programı olan ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen 10 şüpheli hakkında Ankara ilinde gözaltı kararı verilerek yapılan operasyon sonucunda, ByLock Kullanıcısı olduğu içerik tespitleri ile belirlenen 7 şüpheli yakalandı. Gözaltı kararı verilen diğer FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olan şüphelilerinin yakalanmasına yönelik işlemlerin devam ettiği bildirildi.

        ANKARA'DA İKİNCİ OPERASYON

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün gizli ve şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen 17 sivil hakkında verildi, 8 şüpheli gözaltına alındı.

        KAYSERİ'DE 45 GÖZALTI

        Kayseri’de FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen ‘askeri mahrem yapılanması’ ve ‘gaybubet evleri’ operasyonunda 45 kişi gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 23 kişinin yakalanması için operasyonlara devam ediliyor.

        Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre, Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde FETÖ’ye yönelik 2 ayrı operasyon başlattı.

        ASKERİ MAHREM YAPIYA OPERASYON

        FETÖ’nün ‘askeri mahrem yapılanmasına yönelik Kayseri merkezli olmak üzere, Ankara, Adana, Eskişehir, İzmir, Muğla ve Mardin’de yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 17’si muvazzaf 12’si KHK ile askeri okuldan ilişiği kesilmiş 29 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

        REKLAM

        GAYBUBET EVLERİ OPERASYONU

        FETÖ’nün gaybubet evlerine yönelik yapılan operasyonda da hakkında gözaltı kararı bulunan 39 kişinin yakalanması için Kayseri merkezli 12 ayrı ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. 18’i karı koca olan 33 kişi gözaltına alındı.

        KONYA'DA 15 GÖZALTI

        Konya merkezli 24 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 34 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı verildi. Şüphelilerden 15’i düzenlenen operasyonla yakalandı.

        Habertürk'ten Zafer Samancı'nın haberine göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında daha önce yakalanan şahısların verdiği ifade doğrultusunda 24 ilde 34 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Sabahın erken saatlerinde harekete geçen Konya polisi 24 ilde önceden belirlenen adreslere eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkan 24 muvazzaf askerden 15’inin yakalandığı ve 19 kişinin yakalanması için yakalanması için çalışmaların devem ettiği yakalanan şahısların Konya’ya getirileceği öğrenildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa