Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa’nın Harran İlçe Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

        Kıbrıs Gazisi Belediye Başkanı Özyavuz, mesajında, 1071’de Sultan Alparslan’ın liderliğinde kazanılan Malazgirt Zaferi’nin, Anadolu topraklarının vatan ve yurt olmasını sağlayan Türk tarihindeki en önemli zaferlerden biri olduğunu vurguladı. Tarihi zaferlerle dolu Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 1919'da Samsun’da zor şartlar ve yokluklar içerisinde başlattığı İstiklal Mücadelesi’nin, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile tamamlandığını hatırlatan Özyavuz, mesajının devamında, “Asırlar önce milli bekamızın merkezi olan yurdumuz, tarihin her döneminde saldırılara maruz kalmıştır. Yüce Türk milleti, Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde topraklarımızı paylaşmaya yönelik işgale karşı gelmiş, milli ve manevi değerlerine sahip çıkmıştır. Aziz milletimiz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da elde edilen büyük zaferle Türkiye’yi işgalden kurtarmış, vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. Yüce Türk milletinin son olarak 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine karşı sergilediği tutum, bunun en bariz örneğidir. 15 Temmuz 2016'da Türk milleti yine bir destan yazmış, en zor şartlarda bile Anadolu'dan vazgeçmeyeceğini, bu toprakları ilelebet yurt tutacağını tüm dünyaya göstermiştir. Ülkemiz, her türlü zorluğun üstesinden gelecek güce sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin Zafer Haftasını kutluyor, Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla vatan topraklarını bizlere emanet bırakan aziz şehitlerimizi; bu uğurda her fedakarlığı göstermiş olan gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa