Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun'un Havza ilçesinde anaokulu öğrencilerine yönelik mahremiyet ile ihmal ve istismar eğitimi verildi.

        Havza Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile Havza Anaokulunda, psikolog İrem Demirel tarafından hazırlanan görseller ve materyallerle bağırma, güven, tehlike, iyi dokunuş, kötü dokunuş, iyi sır ve kötü sır gibi kavramlar öğretildi.

        Havza Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sezen Necla Mutlu Güvendi, çocuklara yönelik ihmal ve istismar vakalarının önüne geçmek amacıyla eğitimlerin düzenlendiğini söyledi.

        Temel amaçlarının çocukların kendilerini koruyabilmeleri olduğunu anlatan Güvendi, "Özel alanlarının kendilerine ait olduğunu bilmeleri ve başkalarının özel alanlarına saygı duymaları gerektiğinin farkına varmaları gerekiyor. Önceliğimiz eğitimleri ivedilikle tamamlayarak çocuklarımızı ihmal ve istismar olaylarına karşı bilinçlendirmek ve istenmeyen olayların önüne geçmek. Bu çalışmalarda bizlere destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize teşekkür ederim." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
        Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa