Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Sakarya Haberleri

SAKARYA (AA) - Sakarya'da "2016 Çınar Yılı" kapsamında 2 bin 300 fidanın toprakla buluştuğu bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2016'yı Çınar Yılı olarak ilan etmesinin ardından başlatılan fidan dikim çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) yürütülen çalışmalarda Sakarya'da 2 bin 300 çınar fidanı toprakla buluştu.

Sakarya'da kent merkezinde, cadde ve sokaklarda özellikle yol kenarlarına dikilen çınar fidanlarının sayısının artırılması için çalışmalar devam ediyor. Bugüne kadar Hendek Orman İşletme Müdürlüğünde bin, Akyazı Orman İşletme ile Karasu Orman İşletme müdürlüklerinde 500'er ve Geyve Orman İşletme Müdürlüğünde 300 çınar fidanı dikildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan ve Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen 100 bini İstanbul'a olmak üzere 10 ilde gerçekleştirilecek toplam 200 bin çınar dikim çalışmalarının da yıl sonu itibarıyla tamamlanması hedefleniyor.

- "Orman varlığımızı güvence altına alacağız"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mart ayında 2016'yı Çınar Yılı ilan etmesinin akabinde bakanlık olarak çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Eroğlu, şu ana kadar yapılan çalışmaların verimli geçmesinin Türkiye'nin geleceği adına kendisini çok mutlu ettiğini, bu sayede orman varlığının geleceğini güvence altına alacaklarını bildirdi.

Çınar ağaçlarının Türk tarihindeki önemine dikkati çeken Eroğlu, "Çınar ağaçları aynı zamanda ecdadımızla bağ kurmak için müthiş bir yol. Bilindiği üzere Osmanlı devletinin kurucusu Osman Gazi kuracağı devletin büyüklüğünü rüyasında göğsünden çıkan bir çınar ağacı gibi görmüştü." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri