Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Tek vücut, iki beyin, Yapışık ikizler, Avustralya,
        • 1

          haberturk.com/ Sağlık Servisi

          Renee Young adındaki Avustralyalı kadın, doktorların doğumdan önce bu özel durumu bildirmesine ve gebeliği sonlandırmayı önermesine rağmen; aynı bedende farklı iki beyne sahip kızlarını dünyaya getirdi.

        • 2

          Renee Young ve Simon Howie, Sydney’de, beklenenden altı hafta önce, geçtiğimiz perşembe günü kızlarına merhaba dedi. Çift, ultrasonda bebeklerinin özel bir duruma sahip olduğunu anlamıştı. Ancak, birbirine simetrik iki yüz ve tek bir beyne sahip bir çocuk beklerken; iki farklı beyne ve yüze sahip yapışık ikizlerin doğumuyla doktorlar da şaşkına döndü!

        • 3

          Kızların babası Howie, kızların beslenmelerinde ve solunumunda hiç bir sıkıntı olmadığını belirtti.

        • 4

          Renee Young, Faith ve Hope adını verdiği kızlarını acil bir sezaryen doğumla dünyaya getirdi.

        • 5

          Anne; “Tek bir bedene sahip olmalarına rağmen, biz onlara ikizler diyoruz. Onlar bizim kızlarımız ve onları seviyoruz.” dedi.

        • 6

          İkizler, doğumdan kısa süre sonra Westmead’deki çocuk hastanesine nakledildi.

        • 7

          Baba, “Ne kadar süre daha hastanede kalacaklarına ilişkin bir fikrimiz yok. Onları olabildiğince çabuk eve götürmek ve küçük ailemizi biraz daha büyük ve karmaşık bir hale getirmek istiyoruz.” diye ekledi.

        • 8

          Çok nadir meydana gelen bu durum, Avustralyalı ikizlerden önce yalnızca 35 kez görülmüş ve tespit edilen vakaların hiçbiri hayatta kalmayı başaramamış. Doktorlar bu karmaşık durumu yakından takip ediyorlar ancak daha önce çok nadir deneyimlenmiş bu mucizevi sürecin nasıl ilerleyeceğine dair yoğun şüpheleri olduğunu ekliyorlar.

        • 9

          32. haftada sezaryene karar verip her şeye rağmen doğuma karar veren çift, beklenenin aksine ikizlerin çok sağlıklı ve iki kilo doğduğunu bildiriyor.

        • 10

          Kadın doğum uzmanı Dr. Greg Kesby, doğumdan olumlu bir sonuç beklemenin zor olacağını belirtti ve ekledi:

          “Aslında pek çok uzmanın gözünde bebeklerin canlı doğması bile imkansızdı, kimse iyi bir sonuç beklemiyordu. Ancak elbette “iyi”nin tanımı kişiden kişiye değişiyor, Renee ve Simon çiftine göre dünyaya sağlıklı iki kız çocuğu getirdiler, bu onlar için yeterliydi.Şimdi olası kötü sonuçları düşünüp üzülmek yerine, doğan çocukları için şükrediyorlar” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa