Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yemek Yapma Ramazan Lezzetleri Ramazan'ın son gününde ne yemek yapsam diyenler için: Çökertme kebabından tatlısına iftar menüsü örneği
        • 9

          YAPILIŞI:

          Pirinçleri derin bir kaba alıp yıkayın ve ılık, tuzlu suda 15 dakika bekletin. Yaygan bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı koyup eritin. Bu aşamada pirinçlerinizi süzün ve tencereye ekleyip 2-3 dakika kavurun.

          Tuz ve karabiberini ekleyip biraz daha karıştırın. Sıcak suyunu katıp karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha pişirin. Pişen pilavınızı demlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

        • 10

          NARLI ROKA SALATASI

          MALZEMELER:

          1 adet nar

          1 demet roka

          2 dilim tulum peyniri

          1 avuç ceviz

          SOSU İÇİN:

          Yarım limon

          Yarım çay bardağı zeytinyağı

          2 yemek kaşığı nar ekşisi

          İsteğe bağlı balzamik sirke ve tuz

        • 11

          YAPILIŞI:

          Cevizi gelişigüzel doğrayıp bir tavada zeytinyağıyla kavurun. Bu sırada rokayı elinizle parçalara ayırıp servis tabağına alın. Daha sonra tulum peynirini parçalara ayırıp rokanın üzerine serpin.

          Cevizleri de ilave ettikten sonra salatayı hafifçe karıştırın. Bu aşamada sızma zeytinyağı, nar ekşisi, tuz ve sirkeyle bir sos hazırlayın ve salatayla harmanlayın. Üzerine ayıkladığınız narları ilave ederek servis tabağınıza alıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!

        • 12

          UN HELVASI

          MALZEMELER:

          2 su bardağı un

          1 su bardağı sıvı yağ

          ŞERBETİ İÇİN:

          2,5 su bardağı su

          1,5 su bardağı toz şeker

        • 13

          YAPILIŞI:

          İlk olarak şerbeti hazırlamakla başlayın. Derin bir tencerenin içerisine toz şekeri ve suyu alın, kısık ateşte eritin. Pişen şerbetinizi ılıması için bir kenara alın.

          Daha sonra başka bir tencere çıkartın ve sıvı yağ ile unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar orta ateşte kavurun.Bu aşamada ocağın altını kısın ve unun rengi koyulaşana kadar kavurmaya devam edin.

        • 14

          Biraz koyu bir renge ulaşınca ocaktan alın. Ocaktan aldığınız un helvasının üzerine ılık şerbetini dökün.

          Şerbeti döktükten sonra çekmesi için hızlı hızlı karıştırın. Helva hazır olunca kaşık içine alıp ters çevirerek servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun!

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa