Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Norveçliler Trump ile dalga geçti

        Birkaç hafta önce de Haitili'ler için "hepsi Aidsli" ifadesini kullanan, dün de Oval Ofis'te düzenlenen görüşmede Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenleri aşaılayarak, "Neden bu iğrenç ülkelerden insanların buraya gelmesini isteyelim. Norveç'ten daha fazla göçmen almalıyız." diyen Trump'a Norveç halkından alaycı yanıtlar geldi.

        Norveç'in ünlü gazetecilerinden Ronnie Baraldsnes elinde Trump'ın sözlerinin yazılı olduğu bir pankatla Oslo sokaklarında halka "Trump'ın davetini kabul eder misiniz?" sorusunu yöneltti.ABD'ye yerleşmek ister misiniz? diye sorduğu başkentlilerden biri "Asla!" yanıtını verdi. Aynı cevabı veren başka biriyse ABD ile bir işinin olmadığını söyledi.

        REKLAM

        Diğer bir Oslolu ise, Başkan Trump'ın yerine başka biri gelirse ABD'ye gitmeyi düşünebileceğini esprili bir dille ifade etti. "O olduğu sürece olmaz. Onun gibi adamları dikkate almıyorum" diyen başkentli kadın sözlerini "Adam var, adam var." diyerek bitirdi.

        Bir Twitter kullanıcı da dalga geçerek, "Elbette, Norveç halkı, insanların vurulduğu, yoksulluk içinde yaşadığı, yoksul oldukları için sağlık hizmeti alamadığı, siyasette daha az kadın görmek gibi bir ülkeye taşınmak isterler." paylaşımında bulundu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa