Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Gazeteler Habertürk, bir faktoring şirketinde sembolik de olsa payı olan yazarı Gazi Erçel ile yollarını ayırdı

        HT GAZETE

        Sabah muhabiri iş takibi yaptığını kendi itiraf etti!.. Yakın arkadaşının şirketine borç ödeme kolaylığı yapması için Gazi Erçel’i aradığını kabul eden Sabah muhabiri, “Kolaylık istemedim. Muhatap bulmak için aradım” diyerek komik bir itirafta bulundu. HABERTÜRK’ün yollarını ayırdığı yazarı Gazi Erçel’e ‘tefeci’ yakıştırması yapan Sabah Gazetesi, iş takibi yapan eski ve yeni çalışanları için hâlâ kılını kıpırdatmıyor.

        HABERTÜRK’ün önceki günkü haberi üzerine dün Sabah Gazetesi’nin bu ay başında görevinden ayrılan emlak sektörü editörü Bülent Yoldaş kamuoyuna yaptığı açıklama ile habere konu olan olayın sorumluluğunu üstüne almaya çalıştı. Ancak yaptığı açıklama ile servisteki arkadaşlarıyla birlikte iş takibi yaptığını da itiraf etmiş oldu. Gazi Erçel’in Yeditepe Faktoring’te yönetim kurulu üyesi ve onbinde 3 gibi sembolik bir oranda ortaklığı ile ilgili haberler üzerine HABERTÜRK Gazetesi, etik kuralları çerçevesince yazarı ile aynı gün yollarını ayırmıştı. Peki ‘etik’ ile ‘iş takibi’ni birbirine karıştıran Sabah ne yaptı? Hangi Sabah çalışanı Gazi Erçel’i arayıp yakın ilişki içinde olduğu bir arkadaşının şirketi için ‘kolaylık yapma’ yardımı istedi ve istediği olmayınca bunu gazetedeki arkadaşları ile paylaşıp haber yapılmasına önayak oldu? Önceki gün biz bu soruları sorduktan sonra 20-25 gün önce gazetesinden ayrılan emlak editörü Bülent Yoldaş bir açıklama yaparak “Gazi Erçel’i ben aradım” diye kendisini ortaya attı.

        MUHATAP BULMAK İÇİN YÖNETİM KURULU ÜYESİ ARANIR MI?

        Yoldaş açıklamasında bakın ne diyor: “Gazi Erçel’i arayan bendim. Ancak gazetenin iddia ettiği gibi ‘yakın arkadaşa borç kolaylığı sağlamak ya da iş takibi’ için değil, faktoring şirketinden muhatap bulmak içindi. Erçel’in yönetim kurulu üyesi olduğu Yeditepe Faktoring’in haksız uygulamalarıyla ilgili bana ulaşan şikâyetleri kendisiyle paylaşmak için görüştüm. Konuyu özetledim, kendisi de ilgileneceğini söyledi. Konuşmalarımızda Gazi Erçel’den iş takibini ima edecek ve arkadaşıma çıkar sağlayacak bir ‘borç kolaylığı sağlanması’ talebinde bulunmadım. Bu arada Habertürk Gazetesi’nin 28 Mayıs tarihli nüshasındaki haberde ‘Yardım etmedi, o zaman haber yapalım’ şeklindeki açıklama ise gerçeği yansıtmıyor. Zira bu konu, Sabah Gazetesi’nde çalıştığım dönemde sohbetler sırasında konuştuğumuz konulardan biriydi. Bunda haber değeri görerek yapılmasını istemem gibi bir durum söz konusu olamaz. Zaten haberler yapıldığı tarihten önce, kendi işimi yapmak üzere 1 Mayıs itibarıyla Sabah Gazetesi’ndeki görevimden ayrılmıştım.”

        HABER YAPMAYA NASIL KARAR VERDİKLERİNİ DE İTİRAF EDİYOR

        Sabah’ın eski muhabirinin çarpıklıklarla dolu garip açıklamaları böyle. Peki Gazi Erçel’in cephesinden olay nasıl gelişti? Bunu da biz aktaralım: Sabah Gazetesi’nde analiz yazıları yazan Tarık Yılmaz, 1.5 ay önce geçmişteki tanışıklığının hatırıyla Gazi Erçel’i arar ve “Bülent Yoldaş adındaki emlak editörü arkadaşının kendisini aramak istediğini ve bir arkadaşının Yeditepe Faktoring şirketi ile yaşadığı problemi kendisine aktarmak istediğini söyler. Gazi Erçel de Bülent Yoldaş’ın telefonla görüşme talebini kabul eder. Kısa bir aradan sonra Bülent Yoldaş, Gazi Erçel’i telefonla arar ve zordaki arkadaşının şirketi için kolaylık sağlanmasını talep eder. Peki bu kolaylık nedir? Faktoring şirketleri 3-4 aylık finansmanlar sağlar ve eğer borçlu gereğini yerine getirmezse yasal yollarla alacak tahsili yapılır. Yoldaş’ın da isteği işte bu noktayla ilgilidir. Erçel’e “Yapabileceğiniz bir şey var mı? Ödeme kolaylığı gibi” şeklinde konuşur. Erçel ise konuyla ilgilenir ancak yasal olarak ‘arkadaş’ şirketi için yapılabilecek bir şey olmadığını bir sonraki görüşmede iletir. Sonra ne olur? Sonra tıpkı Bülent Yoldaş’ın açıkladığı gibi bu şirket ve yöneticileri ile ilgili haber yapmak için kollar sıvanır.

        Madem Erçel tefeci yardım için neden aradınız?

        55 milyar dolarlık ciroya ulaşan faktoring sektörüne ‘tefecilik’ benzetmesi yapan Sabah Gazetesi, muhabirinin istekleri yerine getirilmeyince HABERTÜRK’ün yollarını ayırdığı yazarı Gazi Erçel’den haber yaparak intikam almaya çalıştı. Emlak editörü, Erçel’den bir süre cevap bekledi. Arkadaşının şirketinin borç sorununu çözecek kolaylıklar ile ilgili cevap gelmeyince konuyu gazetedeki diğer editör arkadaşları ile paylaşarak haber iş takibine alet edildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa