Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Salix Holding'in, Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Aydıncık köyüne 400 kişinin istihdam edileceği ve 40 dolara mal olacak enerji üretim tesisi (Biyokütle) kuracağı bildirildi.

        Enerjinin çevresel kirliliğe yol açmadan sürdürülebilir olarak sağlanabilmesi için kullanılacak yenilenebilir kaynakların başında biyokütle enerjisi geliyor. Biokütle tesislerinde, ormanlarda bulunan atıl orman ürünlerinin yakılarak çevreye zarar vermeden hem elektrik üretilirken hem de ormanlar temizlenmiş oluyor. Emet ilçesine bağlı Aydıncık köyünde yaklaşık 400 dönümlük alana kurulacak tesiste 70 bin hanenin ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek. Tesiste yakılacak atıl orman ürünlerinin yüzde 70’i Emet ilçesindeki ormanlardan, yüzde otuzu ise çevredeki ormanlardan sağlanacak.

        'Seracılığın gelişmesi hedefleniyor'

        40 milyon dolar yatırım maliyetine sahip tesisin 10 milyon doları şirketin kendi öz sermayesinden karşılanırken, 30 milyon dolarının ise Avrupa Birliği'nden karşılanacağı öğrenildi. Tesis tamamlandığında bölgedeki işsizliği büyük oranda azaltması hedefleniyor. Ayrıca elektrik üretimi sonrası açığa çıkacak olan yüksek ısı ile de bölgede seracılığın da yaygınlaşması bekleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa