Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Kırklareli Haberleri

KIRKLARELİ (AA) - Türk Kızılayı Lüleburgaz Şubesi ile Lüleburgaz Kan Merkezince kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kongre Meydanı'nda kurulan çadırda düzenlenen kampanyada, 2 günde 76 ünite kan toplandı.

Kan Merkezinde görevli Dr. Sencer Erşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kan bağışlarının insan hayatı için önemli olduğunu söyledi.

Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu anımsatan Erşen, her sağlıklı vatandaşın kan bağışında bulunması gerektiğini kaydetti.

Kampanyaya gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını ifade eden Erşen, kampanyaların belirli aralıklarla düzenlendiğini bildirdi.

Kadınların yılda 3, erkeklerin ise 4 kez kan bağışında bulunabileceğini belirten Erşen, şunları söyledi:

"Kan bağışı kampanyalarına büyük önem veriyoruz. Türk Kızılayı olarak Türkiye'nin en büyük kan ihtiyacını karşılıyoruz. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Sağlıklı her insan kan bağışında bulunmalıdır. Bu doğrultuda kan bağışı kampanyaları düzenleyerek gönüllerimizin bağışlarını kabul ediyoruz. Ayrıca kan bağışı, bağış yapan kişiler için de sağlık bakımından çok faydalı. Kadınlar yılda 3, erkekler de 4 kez bağışta bulunabilir."

Lüleburgaz'da iki gün süren kampanyada 76 ünite kan topladıklarını belirten Erşen, "Gösterilen ilgiden dolayı çok memnunuz. Bağış sayılarının artarak devam etmesini diliyorum." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri