Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Kars Haberleri

Uluslararası şiir yazma yarışması başvuruları başladı

KARS (İHA) - Kars Valiliği, Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosluğu, Kars Belediyesi ve Kafkas Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü'nün işbirliği ile düzenlenen 'Hocalı Katliamı' konulu uluslararası katılımlı "Şiir Yazma Yarışması"nın başvuruları başladı.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mitat Durmuş yarışma ile ilgili şunları söyledi:

"İçinde yaşadığımız yüzyılda hepimizin görsel ve işitsel basın aracılığı ile tanık olduğu Hocalı Katliamı, 2017'de 25. yılını doldurmuş olacak. Türk toplumunun temel sorunlarından birisi olan yaşadığı tarihsel olayları kayıtlamaması ve bu kayıtlamalar aracılığı ile yaşananları edebi metinlere dönüştürerek evrensel bir öze taşıyamaması kendisini Hocalı Katliamı konusunda da göstermiştir. Tarihe doğduğu gün, bilgiyi yarına taşımak adına kitabeler diken bir milletin çocukları tarihteki başarılarını olduğu gibi karşılaştığı felaketleri de edebi metinlere dönüştürememiştir. Bu konunun çeşitli sebepleri olmakla birlikte temel sorunun çocuklarımıza ve kamuoyuna sağlıklı bir tarih aktarımında bulunamadığımız, edebi metin ve okuma zevkini yeterince oluşturamadığımız, kaygısı olmayan nesiller yetiştirdiğimiz gerçeğinde aranabilir. Fakat kimi zaman da eli kalem tutanların imkânsızlıklar sebebi ile yazdıklarını kamuoyu ile paylaşamaması bir duyarsızlık olarak yorumlanabilmiştir.

İşte bahsini ettiğimiz bu gerçekleri göz önünde bulundurularak yaşanan insanlık trajedilerine edebi metinler aracılığı ile dikkati çekmek, yazdıklarını kamuoyu ile paylaşamayanlara imkân sağlamak, genç kalemlerin tarihi olaylar karşısındaki duyarlılıklarını artırmak amacı ile Hocalı Katliamı konulu uluslararası katılımlı bir şiir yazma yarışması yapmayı gerekli gördük.

Konu hakkında Kars Valiliği, Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosluğu, Kars Belediyesi ve Kafkas Üniversitesinin de desteklerini görmüş olmaktan büyük bir mutluluk duyduk. Konuya ilgi gösteren siz gazetecilere olduğu gibi adını andığımız kurum amirlerine de tüm insanlık ve milletim adına teşekkür etmeyi bir vefa borcu bilirim."

Yarışmaya 16 yaş üstü herkes katılabilir. Katılımların yurtdışından şairlere de açık olması konunun evrensel platforma taşınabilmesine imkân tanımak içindir. Kars dışından dereceye girenlerin törene katılımının sağlanmasında yol ve konaklama giderleri Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosluğunca karşılanacak.

19 Şubat 2017 tarihine kadar devam edecek olan başvurular; Kafkas Üniversitesi FEF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Merkezi Yerleşke, Kars/ Türkiye adresine elden veya posta yoluyla yapılabileceği gibi internet üzerinden kafkassiir@gmail.com adresinden de yapabilir.

Hocalı Katliamını anmak ve genç kuşaklara tanıtmak amacıyla düzenlenen şiir yazma yarışması sonucunda şiir dosyası oluşturulup zaman içinde bu dosyanın kitaplaştırılmasını hedefleniyor.

Katılım Şartları Hakkında ayrıntılı bilgiye www.kafkas.edu.tr/tdeb internet adresinden ulaşılabileceği gibi +90 474 225 11 50 Dahili 1824 /3175 telefon numaralarından ve görsel basından da ulaşılabilir.

Değerlendirme sonuçları 23 Şubat 2017'de açıklanacak olup Ödül Töreni ve Anma Etkinliği 27 Şubat 2017 Pazartesi Günü, Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda saat 15.00'de gerçekleştirilecek.

(IÇ-AA-Y)

21.12.2016 17:38:59 TSI

NNNN

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri