Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Rehine krizini rehine bitirdi
        • 1

          Pendik'te bir banka şubesini pompalı tüfekle soyan sabıkalı Enis K., bankanın güvenlik görevlisine ait silahla kaçmak isterken bir caminin tuvaletine saklandı. Burada bir vatandaşı rehin alan Enis K., rehinenin karşı koyması sonucu kıskıvrak yakalandı.

        • 2

          Gökay USANMAZ/İSTANBUL

          Olay dün 16.45 sıralarında Pendik Kaynarca'da meydana geldi. Bir bankanın Kaynarca şubesine gelen sabıkalı Enis K. (23) bankanın güvenlik görevlisini silahını alarak etkisiz hale getirdi.

        • 3

          Daha sonra kasalardan yaklaşık 50 bin lira ile 3 bin Euro parayı alıp hızla uzaklaştı. Bu sırada güvenlik görevlisi de soyguncunun peşinden koştu. Bir caminin tuvaletine saklanan soyguncu Enis K., burada Mustafa B.'yi rehin aldı.

        • 4

          REHİNE SOYGUNCUYA KÜREKLE VURDU

          Soygun nedeniyle Pendik polisi teyakkuza geçti. Bir polis helikopteri de havadan gözetleme yaptı

        • 5

          Gasp, cinsel istismar, şantaj gibi suçlardan sabıkası olduğu iddia edilen cezaevi firarisi Enis K.'nın saklandığı caminin bulunduğu sokak güvenlik şeridiyle kapatıldı. Olay yerine Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'nden Müzakere ve Rehine Kurtarma Timi çağırıldı.

        • 6

          Polislerin soyguncuyu teslim olmaya yönelik tüm ikna çabaları sonuçsuz kaldı. Bu sırada rehine Mustafa B. zanlıya kürekle saldırdı.

        • 7

          REHİNE KENDİNİ KURTARDI

          Başından yaralanan soyguncu yere düşüp bayıldı. Polislerin içeri girmesiyle birlikte soyguncuyu kürekle yaralayan Mustafa B. olaydan sağ kurtuldu.

        • 8

          Yerde yaralı halde bulunan Enis K. ambulansla Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Olay yerinde yere saçılan paralar ve pompalı tüfek incelenmek üzere emniyete götürüldü. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa